10 metode de economisire pentru femei

metode de economisireWeekendul acesta am avut o conversatie foarte interesanta cu o femeie, referitoare la finante personale si relatia femeilor cu banii. Am inteles ca modul in care femeile aleg sa isi cheltuiasca banii este destul de diferit de cel al barbatilor si de asemenea ca exista metode de economisire specifice lor.

Femeia cu care am vorbit a facut acum 2 ani o schimbare fundamentala in modul in care isi gestioneaza banii. Astfel, a ajuns de la nivelul la care isi cheltuia totii banii, in fiecare luna, la a economisi constant cateva zeci de procente bune din veniturile lunare.

Vreau sa te avertizez ca metodele de mai jos pot sa iti para destul de dure dar cu siguranta vor fi foarte eficiente. Acesta este singurul mod prin care vei ajunge sa iti controlezi banii si nu sa te controleze ei pe tine.

Cand vei invata sa ajungi sa preferi banii in locul obiectelor, vei ajunge paradoxal sa ai bani sa iti cumperi tot ce iti doresti. Altfel, vei trai tot timpul cu sentimentul ca nu iti ajung banii sa iti cumperi tot ce iti doresti.

Mai jos lista cu cele 10 metode de economisire:

1. Manichiura, pedichiura (si orice altceva in afara de tuns si vopsit) sa le faci la un salon de cartier. Gaseste unul care te multumeste;

2. Atata timp cat nu porti toate bijuteriile pe care le ai deja, nu iti mai cumpara altele noi. Daca vrei o bijuterie noua, doneaza una dintre cele vechi;

3. Cumpara-ti imbracaminte noua doar dupa ce ai donat din cea veche.

4. Nu iti mai cumpara parfumuri si cosmetice decat dupa ce ti se termina cele pe care le ai. Daca ai mai mult de trei parfumuri, pastreaza-le doar pe cele trei pe care le vrei iar pe restul ofera-le cadou mamei tale sau unei prietene dragi. Cumpara-ti orice cosmetice vrei dar numai dupa ce le-ai terminat pe cele vechi (crema de fata, rujuri maxim 3, farduri de toate felurile, creioane de ochi, blush – unul singur etc.);

5. Acelasi mod de actiune si in cazul gentilor. Rezuma-te la maxim 3 genti.

6. Rezuma-te la pantofii pe care ii porti in mod constant plus una, doua perechi pentru evenimente. Restul pantofilor doneaza-i, in special pe cei incomozi pentru tine. Cumpara-ti perechi noi doar pentru a inlocui perechile care s-au stricat.

7. Evita cumparaturile de orice fel cand esti suparata sau ingrijorata. Vei cheltui foarte multi bani pe tot felul de obiecte pe care peste cateva zile le vei uita prin casa.

8. Cheltuielile pentru copii. Nu ii mai cumpara copilului atat de multe bluzite, rochite, jucarioare etc. Rezuma-te la ce are cu adevarat nevoie. In rest, cumpara-i orice vrei insa ofera-i-le doar in anumite momente (de Paste, Craciun, ziua copilului, ziua lui onomastica etc.). In aceste zile sa primeasca si o jucarie dar si hainute sau ce mai are nevoie. 

9. Cumpara atata mancare cat este nevoie, nu mai multa pentru ca altfel vei ajunge sa arunci foarte mult la cosul de gunoi. Gateste cantitati rezonabile de mancare.

10. Ustensile de bucatarie. Nu iti mai cumpara atatea oale, tigai, seturi de farfurii, cescute etc. pe care nu le folosesti. Stau prin casa si ocupa dulapurile si vitrinele degeaba. Pastreaza doar ceea ce folosesti in mod constant iar restul ofera-le cadou unei persoane dragi.

Bineinteles, am consultat o femeie in alcatuirea acestei liste.

Scopul acestor metode este acela de a reusi sa economisesti in mod real. Scopul nu este de a te face mai fericita, cu toate ca vei descoperi ca simplitatea si faptul ca iti iubesti 100% toate obiectele pe care le ai, iti vor amplifica nivelul de fericire. Pentru a aprofunda acest subiect iti recomand cartea lui Dominique Loreau: Arta simplitatii.

Poti gasi mai multe metode de economisire aici.

Spor la economisire!

Valentin

PS. Tu ce metode de economisire folosesti?

PSS. Daca ti-a placut articolul, te rog da un like si share.

PSSS. Alatura-te comunitatii nostre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar:



  
 

Similar Posts

13 Comments

  1. Inca o remarca , tot de la o femeie 🙂 = eu, inainte sa donez toate astea, sa incerc sa le vand (pe facebook sunt grupuri locale, mentionez orasul/cartierul unde stau, pun pret la 1/4 chiar 10% din pretul initial, ideea e sa nu fac afaceri ci ca stiu ca alte persoane o duc mai rau ca mine si au nevoie de un lucru de calitate si cumparat si mentinut moralitatea). In plus unele lucruri le pot face in casa (paine, iaurt, mici reparatii, unghiile etc etc).

    Toate astea duc la alt echilibru financiar si lasa loc si de economii.

  2. Doamnele administreaza mult mai eficient bugetul personal. Nu o spun eu ci o spun statisticile. Cel putin pentru Europa, in ciuda faptului ca veniturile doamnelor sunt mai mici decat ale barbatilor, acestea reusesc sa economiseasca sume mai mari de bani decat barbatii.

  3. Buna Valentin!

    Si eu folosesc aceste metode, combin donatia cu vanzarea, cum am citit mai sus, mie chiar imi place viata simpla. Prefer mancarea gatita de mine, prepar acasa tot ce pot, toamna umplu camara cu conserve proprii ( zacusca, ketchup, gemuri, etc..). Fac cumparaturi din piata. Prefer promotiile la sfarsit de sezon. Cumpar “iarna car, vara sanie”. Multumesc pt articol, e util.

  4. O alta metoda interesanta este sa faci o seara de Schimb de haine la tine acasa.Iti inviti prietenele sa aduca hainele/lucrurile de care nu mai au nevoie si le shareuti.Asa si donezi, si iti reinoiesti garderoba.
    Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *