Cum castigi din criptomonede

cum castigi din criptomonede

Dupa ce am vazut care sunt informatiile de baza pe care trebuie sa le stim, inante de a investi in criptomonede, acum este foarte important sa vedem cum valorificam o criptomoneda sau cu alte cuvinte, cum castigi din criptomonede bani reali in contul bancar.

Avem 3 pasi simpli:

1. Porti de intrare pe piata criptomonedelor

Trebuie sa privim criptomonedele ca unealte financiare, extensii ale banilor FIAT.

Folosim banii FIAT pentru a cumpara Bitcoinsi mai departe folosim Bitcoin pentru a cumpara alte criptomonede.

Bitcoin-ul ul este ca o poarta prin care intram si iesim din piata criptomonedelor. Putem cumpara Bitcoin de pe diferite platforme online (Bitcoinromania.ro,  XAPO, Coinbase, Infinitum Card, etc.)

Aceste platforme (porti de intrare si iesire) au functia de a ne ofere posibilitatea de a cumpara Bitcoin cu bani FIAT (Euro sau dolari) si invers de a vinde Bitcoin pentru bani FIAT.

2. Exchange-uri de criptomonede

Cu Bitcoinii achizitionati putem intra pe bursa pentru a cumpara alte criptomonede de pe Platforme de exchange (gasesti aici o lista cu toate exchangeurile).

De fapt sunt case de schimb unde Bitcoin-ul este moneda de referinta in jurul caruia se invart celelalte criptomonede.

Cumpar o anumita criptomoneda cu Bitcoin iar apoi vand criptomoneda respectiva incasand Bitcoin.

In momentul in care vreau sa incasez in bani FIAT (euro, dolari) folosesc aceleasi platforme pe care le-am folosit la intrare, adica XAPO, Coinbase, Infinitum Card, etc.

Asta inseamna ca atunci cand vreau sa incasez bani FIAT (Euro sau dolari) aceste platforme imi vor accepta Bitcoinii si imi vor transfera valoarea lor in contul bancar.

3. Cum castigi din criptomonede

Mai exista un aspect important de lamurit despre criptomonede si trading in general. Marcarea profitului.

Trebuie inteles un lucru foarte important. Castigul apare doar atunci cand vinzi la un anumit pret nu doar pentru ca urca pretul. Daca nu ai vandut, nu ai niciun castig.

Poti vinde in doua moduri. Prin vanzare directa la pretul pietei sau printr-un ordin de vanzare la un pret viitor care se va activa in momentul in care pretul atinge valoarea pe care ai setat-o tu la vanzare. Abia in acel moment poti spune ca ai un castig.

Exemplu: Cumperi 10 Ethereum la pret de 300$ bucata. Pretul urca la 600$. Daca tu nu vinzi, inca nu ai castigat nimic. Doar ai in posesie 10 Ethereum . Daca ii vinzi la 600$ ai un castig de 100%.

Cand faci vanzarea pe platforma de exchange vei fi platit in Bitcoin (nu uita ca Bitcoin este moneda de referinta). Mai departe vei schimba Bitcoini prin platforma de intrare/iesire pe care ai ales-o de la inceput (Bitcoinromania.ro, XAPO, Coinbase, Infinitum Card, etc.). Pe aceste platforme (porti spre si dinspre lumea criptomonedelor) iti vor accepta Bitcoinii si ti-i vor cumpara la fel ca o casa de schimb valutar si iti vor transfera bani FIAT in contul bancar.

Abia acuma poti spune ca ai castigat din criptomonede.

Pentru a intelege tehnologia din spatele criptomonedelor si impactul acestei tehnologii asupra viitorului, studiaza Revolutia Blockchain a lui Don Tapscott si Alex Tapscott.

Spor la investitii

(guest post) Tio Enfa

PS. Tu ce ai vrea sa mai stii despre investitia in criptomonede?

PSS. Daca ti-a placut articolul nu uita sa dai like si share.

PSSS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar Personal:



 
  
 

Similar Posts

10 Comments

  1. Salut! Pe mine m-ar mai interesa sa aflu detalii despre portofele (wallet-uri), care sunt cele mai sigure si mai recomandate in care sa fie tinute criptomonedele. Multumesc.

  2. Raspuns de la Tio Enfa (autorul postului):
    Buna Andrei. Exista cateva, printre care cele de mai sus mentionate, care deocamdata nu au creat probleme. Exista mult mai multe portofele virtuale, dar sincer cine sta sa le caute pe toate si sa le vada ce si cum. Tocmai de aceea, e preferibil sa mizam pe cele care le cunoastem pana acum si nu ne-au dat probleme. In alta ordine de idei, odata ce intri pe o platforma de exchange (bursa de criptomonede), acolo pe respectivele platforme tu ai portofelele pentru toate monedele pe care le opereaza acea platforma. Iti dau un exemplu. Eu operex pe Bittrex. Si imi tin “averea” acolo direct. Oricum ai privi acest aspect, nimeni nu iti va putea da gantie totala despre nici un portofel. Sa nu uitam ca criptomonedele sunt un produs inca neregularizat, chiar daca in SUA au facut un fel de “semiregularizare”, adica nu le-au pus in ilegalitate, dar ca sa existe pe piata libera trebuie sa indeplineasca niste conditii. Ce vreau sa spun cu asta? Ca operam cu un produs care nu e regularizat, si nu e centralizat. Adica nici o institutie financiara sau stat nu ii va tine spatele unei platforme on line de criptomonede. E o lume noua, o jungla ciudata, cam fara reguli si fara stapani deocamdata. Iar din aceasta cauza, portofelele virtuale nu stiu daca le sprijina sau sustine vreo institutie. Pur si simplu nu stiu, dar nu cred. Sfatul meu. Daca operezi cantitati mari de bani, sa iti tii capitalul impartit in diferite portofele, pentru a minimaliza riscurile. Nici eu nu sunt un expert. Nu pot si nu vreau sa intru in detalii care ma depasesc. Salutari si sunt la dispozitia ta daca mai ai nevoie sa mai lamurim ceva anume.

  3. Salut ,

    Concret eu nu am inteles cum se transforma Bitcoin de pe platform initiala pe platform de pe care vrei sa cumperi alte criptomonede
    Mi-am facut cont pe BTC X Change si vreu sa cumpar de aici bitcoin

    Apoi mi-am deschis cont pe Bittrex de unde doresc sa cumpar eth cu bitcoin

    Daca ne poti ajuta cu detalii as fi recunoscator

    1. Odata ce ai ajuns in Bittrex(sau alt exchange), cauti pariatea Btc- Eth, iar apoi cumperi cu ordin direct, sau cu un ordin la un anumit pret. Pentru mai multe detalii, sunt la dispozitia ta pe Facebook, Enfa Delu.

  4. uite ce dreptate am avut sa tranzactionez bytecoin…am cumparat la 0,004 si acum e 0,012 pe toata criza asta. Recomand la toti sa tina de monedele lor si sa tranzactioneze pe termen lung.

  5. Buna ziua,

    Detin un cont de 45000 euro la banca , dar as vrea ca o echipa de 2-3 (sau mai multe persoane reale) sa investeasca, sa vand si sa cumpere in fiecare zi, cruptomonede pentru mine!……..Exact cum faceau cu actiunile in timpurile mai vechi!……..Motivul este ca eu nu pot sta treaz 24/7, dar o echipa si de specialisti poate!…….stiti cumva unde pot gasi o astfel de echipa care ar lucra cu banii clientilor ???
    THX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *