Independenta financiara

4 motive pentru care am ales serviciul Ro.exchange de cripto si Bitcoin trading din Romania

bitcoin ikeInca traversam o perioada grea din punct de vedere al evolutiei preturilor criptomonedelor precum si al ecosistemului cripto in ansamblu. In special pentru cei ce au investit in criptomonede intre sfarsitul anului 2017 si prima jumatate a anului 2018 lucrurile nu arata deloc bine.

Entuziasmul provocat de explozia preturilor si avantul investitorilor a fost treptat inlocuit de teama si incertitudine. Majoritatea portofoliilor se confrunta cu corectii masive – in cele mai multe cazuri de peste 80% din valoarea initiala.

Insa pentru cei care indraznesc sa investeasca in prezent situatia este diferita. “Iarna cripto” are si efecte benefice, daca privim putin lucrurile dintr-o alta perspectiva.

Majoritatea proiectelor deja lansate au fost supuse unui adevarat test de anduranta. Astfel numai cele solide, bazate pe o infrastructura puternica, echipe experimentate de profesionisti, si intarite de sustinerea unor comunitati proprii solide de investitori au reusit sa se supravietuiasca. Proiectele firave, cele cu o popularitate scazuta precum si proiectele scam au disparut relativ rapid sau isi traiesc ultimele clipe.

Acelasi lucru e valabil si in cazul serviciilor de schimb. Multe dintre ele se confrunta cu dificultati mari in atragerea si pastrarea utilizatorilor. Interesul investitorilor pentru activele cripto este in scadere, sau cel putin asa pare. Totodata mentinerea unui nivel maxim de siguranta in fata atacurilor tot mai dese din ultima perioada a devenit prioritara. Recent, atacul cibernetic asupra exchange-ului Cryptopia soldat cu pagube insemnate este un exemplu relevant in acest sens. Masurile sporite de intarire a sigurantei fondurilor investitorilor au devenit vitale pentru pastrarea increderii acestora.

Tot raul spre bine insa – se poate profita de nivelul scazut al pietei actuale. S-a ivit oportunitatea instaurarii unui portofoliu de investitii in active cripto pe termen mediu-lung cu orizonturi de profitabilitate ridicata. Asadar alegerea mediului de schimb cel mai potrivit nevoilor individuale este importanta.

Recent intrata pe nisa serviciilor de cripto si Bitcoin trading din Romania, Ro.exchange promite, reusind sa capteze deja atentia in peisajul actual al exchange-urilor romanesti.

Iata 4 motive pentru care am ales ro.exchange anul acesta, in contextul unei piete cripto momentan in zona “ursilor”:

1. Siguranta si protectia fondurilor si datelor clientilor

Desi nivelul pietei a fost in scadere in ultima perioada, s-a intensificat dezvoltarea infrastructurii pentru toate proiectele de top. Activitatea din “spatele scenelor” s-a accentuat. Numarul tranzactiilor cu criptomonede a crescut, atingand noi maxime. Eforturi semnificative se concentreaza pe imbunatatirea continua a experientei utilizatorilor si simplificarea accesibilitatii. Asta fara a compromite asigurarea celui mai ridicat nivel de siguranta. Acestea sunt elemente esentiale pentru cresterea nivelului de adoptie a tehnologiei blockchain si criptomonedelor.

Ro.exchange nu face exceptie, punand accentul pe siguranta si securitatea datelor si a fondurilor utilizatorilor. Standardele de KYC si AML sunt respectate cu strictete in cadrul tranzactionarii fiat-cripto si cripto-fiat.

“Un mediu de schimb transparent, sanatos si sigur contribuie in egala masura la dezvoltarea investitiilor in ecosistemul cripto.” – este una din declaratiile lui Alin (CEO la ro.exchange) facute presei de specialitate.

Platforma beneficiaza de automatizarea si implementarea celor mai noi standarde de securitate (inclusiv protocoalele SSL si 2FA). In plus, pe langa locatia securizata a serverelor, sunt utilizate si portofelele reci. Protectia in cazul unor atacuri cibernetice asupra fondurilor/activelor cripto este unul din punctele forte ale platformei.

2. Comisioane foarte mici. Probabil cele mai mici!

In acelasi timp, si mentinerea unui nivel competitiv al comisioanelor de schimb practicate reprezinta alt criteriu major in fidelizarea utilizatorilor. Este stiut ca, in timp, nivelul cumulat al comisioanelor de trading poate reprezenta un procent semnificativ din totalul portofoliului. In general este direct proportional cu volumul comenzilor de tranzactionare.

“Venim in ajutorul mediului de cripto si Bitcoin trading din Romania prin practicarea unui comision de tranzactionare foarte mic, de 0.15%, fara alte taxe ascunse. Dorim astfel prin prisma costurilor sa fim cei mai accesibili tuturor utilizatorilor” a confirmat Alin.

Intr-adevar, dupa o informare din piata asupra comisioanelor practicate de serviciile de cripto si Bitcoin trading din Romania, este unul din cele mai atractive. Tranzactiile de tip OTC sunt de asemenea incurajate si favorizate sub acest aspect.

3. Optiuni de trading si expertiza utilizatorului

Reprezinta de asemenea  criterii importante in alegerea platformei de schimb preferate. Inregistrarea se face cu usurinta, interfata este prietenoasa si ofera parcurgerea usoara, intuitiva a tuturor pasilor si optiunilor de pe platforma. Serviciul este simplu si usor de folosit chiar si pentru incepatori. Limita minima la depuneri/retrageri este de 50 EUR.

Oferta perechilor de tranzactionare include in prezent 7 din cele mai importante criptomonede de pe piata: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Tether (USDT), Dash, Litecoin și Bitcoin Cash (ABC).

TradingView reprezinta o parte integranta a experientei de tranzactionare. Datele si graficele sunt oferite in timp real si cu acuratete. Comenzile de tip limit si market permit permit efectuarea imediata a tranzactiilor alese.

Totodata exista si optiunea selectarii limbii engleze, fapt imbucurator ce subliniaza deschiderea platformei spre publicul larg, international. In viitorul apropiat vor fi adaugate si alte limbi straine. Vizualizarea si folosirea platformei se poate face cu usurinta si de pe dispozitive mobile. Accesul rapid si usor la suportul pentru clienti se face fie direct (e-mail) fie prin mijloacele Social Media (Telegram, Facebook, Reddit, Instagram, Twitter).

4. Planuri de viitor

Ro.exchange intentioneaza sa devina un nume de referinta pe piata de cripto si Bitcoin trading din Romania dar si internationala. O echipa internationala, matura prin prisma experientei in domeniu, ambitioasa, formata numai din profesionisti dedicati sferei blockchain si cripto.

In perioada imediat urmatoare vor fi adaugate noi perechi de trading precum si consolidarea si imbunatatirea serviciilor. In acelasi timp va fi implementat si program de afiliere. Acesta va permite oricarui utilizator realizarea de venituri pasive din recomandarea si inscrierea de noi membri. Asadar comunitatea are un rol important in sustinerea si dezvoltarea pe viitor a platformei. De asemenea se pun bazele unor parteneriate pentru introducerii posibilitatii de cumparare a criptomonedelor direct cu cardul bancar.

“Pentru urmatorul “bull-run” vom fi unul dintre aliatii cei mai de incredere in planificarea si realizarea strategiilor de investitii pentru toti clientii nostri, cu solutii noi si complexe de trading si suport, dedicate tuturor tipurilor de investitori.”

O prezenta binevenita in nisa serviciilor de tranzactionare de tip peer-to-peer, demna de luat in considerare.

Vom reveni cu detalii si alte vesti bune!

(Guest post) IkeGoanadupaBitcoin.ro

PS.Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

2 Comments

  1. Salut! Apreciez articolul, e bine ca apar informatii si despre posibilitatea achizitionarii/trading de crypto.
    Eu personal folosesc Bitstamp – chiar daca au comisionul ceva mai mare (0.25), preturile sunt mai mici (3500 BTC/EUR, fata 3580, de ex.) si la final iesi mai bine ;).
    Oricum, inca o data, mersi de articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *