Cele 17 diferente de mentalitate dintre oamenii bogati si cei saraci

Cele 17 diferente de mentalitate dintre oamenii bogati si cei saraciAm scris in urma cu ceva timp un articol despre Jocul banilor in care spuneam ca pentru a castiga jocul banilor, adica a avea viata prospera pe care ti-o doresti, este nevoie sa cunosti regulile jocului. Fara cunoastere, vei orbecai prin viata fara niciun rezultat concret. Acest lucru este valabil in domeniul banilor cat si in toate domeniile vietii care conteaza.

Cea mai buna metoda de a invata regulile jocului banilor este sa ii observi pe cei care au succes in a-i procura si a-i gestiona. Vei observa ca desi fiecare om prosper are personalitatea lui si modul propriu prin care vede viata, majoritatea lor au idei si principii asemanatoare referitoare la bani.



Harv Eker in cartea sa “Secretele mintii de milionar. Stapanirea jocului interior al bogatiei” ne invata care sunt cele 17 diferente esentiale dintre modul de gandire (si implicit de actiune) al unui om bogat si modul de gandire al unui om sarac:

Diferenta 1. Oamenii bogati sunt de parere ca ei isi creeaza viata, saracii cred ca viata li se intampla.

Diferenta 2. In jocul banilor, oamenii bogati actioneaza pentru a castiga. In jocul banilor, oamenii saraci actioneaza pentru a nu pierde.

Diferenta 3. Oamenii bogati sunt hotarati sa fie bogati. Oamenii saraci ar vrea sa fie bogati.

Diferenta 4. Oamenii bogati gandesc la scara mare. Oamenii saraci gandesc la scara redusa.

Diferenta 5. Oamenii bogati se concentreaza asupra oportunitatilor. Oamenii saraci se concentreaza asupra obstacolelor.

Diferenta 6. Bogatii admira alti oameni bogati, plini de succes. Saracilor nu le plac oamenii bogati si cu succes.

Diferenta 7. Bogatii se asociaza cu oameni pozitivi, plini de succes. Saracii se asociaza cu oameni fara succes sau cu o atitudine negativa.

Diferenta 8. Oamenii bogati isi promoveaza munca si propria persoana. Saracii au o gandire negativa despre promovare si vanzare.

Diferenta 9. Oamenii bogati isi depasesc problemele. Oamenii saraci evita problemele.

Diferenta 10. Bogatii primesc cu usurinta. Saracii primesc cu dificultate.



Diferenta 11. Oamenii bogati aleg sa fie platiti in functie de rezultate. Cei saraci prefera sa fie platiti in functie de timp.

Diferenta 12. Oamenii bogati gandesc „si una, si cealalta”. Saracii gandesc „sau una, sau alta”.

Diferenta 13. Bogatii se concentreaza asupra valorii nete. Saracii se concentreaza asupra venitului salarial.

Diferenta 14. Oamenii bogati isi gestioneaza bine banii. Saracii nu isi gestioneaza bine banii.

Diferenta 15. Oamenii bogati isi pun banii sa munceasca din greu pentru ei. Oamenii saraci muncesc din greu pentru banii lor.

Diferenta 16. Bogatii trec la actiune in pofida fricii. Saracii lasa teama sa-i opreasca.

Diferenta 17. Oamenii bogati invata si se dezvolta permanent. Saracii cred ca stiu deja totul.

Cartea lui T. Harv Eker “Secretele mintii de milionar” este una dintre cele mai importante carti de finante personale, pentru ca pune temeliile mentalitatii castigatoare in jocul banilor.

Eu personal, o recites odata la cateva luni, pentru a-mi reaminti constant ce inseamna sa ai mindsetul corect pentru o viata prospera. Acelasi lucru ti-l recomand si tie.

Daca te identifici cu unele dintre creditele oamenilor saraci, probabil ca te autosabotezi in atingerea prosperitatii si sfatul meu este sa faci tot posibilul sa le inlocuiesti cu cele ale oamenilor bogati.

Cea mai simpla metoda de a schimba o credinta limitativa: Citeste credinta suportiva opusa credintei limitative (de exemplu: Oamenii bogati sunt de parere ca ei isi creeaza viata) de 20-30 de ori pe zi, intr-un moment de liniste. De fiecare data cand o citesti, imagineaza-ti ca aceasta afirmatie este adevarata pentru tine, simte ca si cum ar fi adevarata, identifica-te cu ”cel care isi creeza viata”.

Iti garantez ca daca te tii de acest obicei 2-3 saptamani, deja vei simti unele imbunatatiri in viata ta financiara.

Tu la care dintre cele 17 diferente simti ca mai ai de lucru?

Cu drag,

Valentin

P.S. Hai sa ii ajutam si pe prietenii tai sa isi formeze o mentalitate de om bogat. Da un like si share!

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar Personal:



  
 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. La mine cred ca este: 16. Bogatii trec la actiune in pofida fricii. Saracii lasa teama sa-i opreasca. De multe ori nu actionez din cauza fricii de a risca si pierde.

    1. Asta este si definitia curajului – a actiona in pofida fricii. Investitiile si afacerile nu ar trebuie sa presupuna un curaj nebun, nesabuit de genul “ma arunc cu capul inainte si vad eu pe urma” ci asumarea de riscuri calculate asimetrice fata de castigul potential. Intotdeauna riscul asumat trebuie sa fie mai mic decat castigul urmarit.

  2. Salutare. Pentru mine diferenta 12 a facut “diferenta”. De cand am citit cartea prima oara am reusit aproape mereu sa vad conexiunea intre propriile obiective, chiar daca acestea erau din arii diferite ale vietii, si sa lucrez astfel la minim 2 simultan. Ba mai mult, in faza urmatoare, am inceput sa-mi setez obiective interconectate. Si uite-asa am obtinut un echilibru pe mai toate ariile. Mhmmm, da, e magic! 😉

  3. Multumesc pentru comentariu Marius. Si mie imi place sa lucrez pe obiective interconectate. Cand imi aleg obiectivele ma gandesc care sunt acele obiective care imi aduc in plus in cat mai multe arii din viata.

    Felicitari pentru progrese!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *