Cheia succesului in investitii: diversificarea si investitiile pasive [webinar]

investitiile pasiveSalutare,

Vin dupa o perioada de 3 saptamani de vacanta bine meritata dupa un an in care am muncit mai mult decat tin minte sa o fi facut vreodata.

Sunt linistit, fericit si in acelasi timp nerabdator sa ma reapuc de treaba si sa ma reintalnesc cu voi.

Asa ca incep astazi prin a va impartasi 3 lucruri foarte importante despre investitii:

1. Veniturile pasive sunt generate de … investitiile pasive

Ce mare adevar am spus :)))) dar de fapt aici exista foarte multa confuzie.

De cele mai multe ori oamenii cand se gandesc la investitii se gandesc la trading, adica sa “joci” la bursa, sa cumperi ieftin si sa vinzi scump, sa faci speculatie, sa investesti dupa ponturi samd. Se gandesc la un joc plin de adrenalina in care ori pierzi ori castigi si prin care te poti imbogati peste noapte.

Da, poti face trading insa tradingul nu iti genereaza venit pasiv ci venit activ (daca esti foarte bun in asta). Adica tu investesti nu doar bani ci si mult timp.

Venitul pasiv il generezi facand investitii pasive, adica masori de 10 ori (iti faci strategia) si investesti o data. Apoi mai revi peste un timp si masori iar de 10 ori si faci ajustarile necesare si tot asa.

Investitiile pasive iau in faza de executie cam de 10 ori mai putin timp decat investitiile active.

Rezultatul: Pleci in vacanta 3 saptamani, cheltui bani, te relaxezi si cand te intorci acasa activul tau net este mai mare decat atunci cand ai plecat.

2. Investitiile pasive sunt mai profitabile decat peste 90% dintre investitiile active

Investitiile pasive nu doar ca iti iau de 10 ori mai putin timp si isi fac treaba si cand tu esti in vacanta (sau oriunde altundeva vrei tu sa fii) dar sunt in peste 90% din cazuri mai profitabile decat investitiile active.

Singurii care fac profituri mai mari din investitii active decat cei care fac investitii pasive sunt investitorii profesionisti exceptionali si intr-o anumita masura cei care combina inteligent investitiile pasive cu cele active.

Restul – peste 90% din investitorii activi se joaca la bursa (sau forex sau alte piete) si pierd bani, timp, nervi si nopti.

3. Investitiile pasive necesita cunosinte

Investitiile pasive necesita cunostinte economice, de psihologie, legate de tehnicalitatile pietelor, date istorice ale pietelor si asa mai departe.

Daca exista bunavointa, aproape oricine poate sa le invete si sa devina autonom in a le face pe cont propriu. NU este “fizica cuantica” si NU este “doctorat in economie” dar este si aici o stiinta pe care trebuie sa o inveti, asa cum orice lucru bun in viata necesita studiu, investitie de timp, energie si bani.

Daca nu esti dispus sa inveti atunci ori stai de-o parte si lasi inflatia si taxele sa te saraceasca incet si sigur ori investesti in cele mai la indemana instrumente pentru care nu ai nevoie de nicio cunostinta (de tipul fondurile de investitii pentru publicul larg) si te multumesti cu o mica parte din profitul pe care ai putea sa il ai.

Alegerea este a ta:

  1. Profituri foarte mici sau deloc mergand pe mana altora – din comoditate;
  2. Studiu pentru a capata autonomie in investitii pentru tot restul vietii si profituri mult peste cele obtinute de cei de la punctul 1.

Afla mai multe urmarind webinarul:

In plus, te anuntam ca am deschis inscrierile la cea de-a treia editie a Programului de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii.

Incepem pe 24-25 septembrie si avem deja 75% din locuri ocupate.

Te asteptam si pe tine sa pornim impreuna pe drumul independentei tale financiare.

Pe curand!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *