Cum cumperi criptomonede pe vTrader: de la A la Z
In alcatuirea unui portofoliu diversificat, ai putea sa incluzi intr-o proportie mica si active mai putin conventionale, cu un grad mare de risc, dar si cu un potential foarte mare de castig, investitii de tip x-factor.
Investitiile in criptomonede pot reprezenta astfel de investitii x-factor si cum am primit in ultimul timp multe intrebari legate de modalitatea concreta de a cumpara criptomonede, diferenta dintre o criptomoneda reala si un contract derivat pe criptomonede si variante de stocare a criptomonedelor, l-am rugat pe Vlad Sas, fondatorul vTrader, sa ne faca un mic tutorial:
Utilitate
Fie că ești fan criptomonede sau nu, s-ar putea să vrei să deții bitcoin, ether sau altele. Nu se știe unde vor ajunge în ani de zile rețelele de cripto, la ce vor fi utilizate sau cât va costa bitcoin-ul în raport cu cât costă astăzi.
Poți achiziționa criptomonede doar în speranța că vei obține profit la vânzare, pentru a le folosi ca metodă de plată sau pentru a le utiliza în cadrul unui smart-contract. Indiferent care este scopul tău, poți găsi un motiv să deți criptomonede și în acest articol te vom ghida prin tot procesul în speranța că iți vom ușura munca.
Fii totuși precaut! Deși în ultimii ani trendul pieței a fost unul ascendent, aducând profituri mari investitorilor, prețul criptomonedelor poate fluctua rapid. Urmărește să nu ai nevoie în scurt timp de banii pe care îi investești pentru a nu fi forțat să vinzi la un preț nefavorabil.
Cum fac să dețin Bitcoin sau alte criptomonede?
Pentru început, dacă nu înțelegi pe deplin cum funcționează rețelele de criptomonede, cel mai simplu este să le achiziționezi de pe o platformă online pe care îi poți și stoca. O astfel de platformă este vTrader și în continuare vom aprofunda procesul de vânzare/cumpărare.
1. Înregistrezi un cont pe vtrader aici.
Un cont se creează urmând cațiva pași simpli: declarându-ți email-ul și numărul de telefon, astfel încât să poți fi contactat la nevoie. Echipa vTrader te va contacta doar la nevoie, nu te va spama cu niciun fel de mesaj promotional.
2. Platforma
După ce ai făcut contul, vei putea accesa platforma, unde vei vedea meniul din Fig.1 de mai jos.
3. Confirmarea identitatii
Pentru că activitatea unui exchange se poate compara cu cea a unei bănci în anumite privințe, trebuie să ți se confirme identitatea. Va trebui să trimiți câteva date despre tine (adresă, data nașterii și o poză cu actul de identitate). Staff-ul vTrader va verifica documentele în cel mai scurt timp (câteva minute) și va aproba accesul la ePortofelul din cadrul platformei.
4. Cumpărarea propriu-zisă
Cumpărarea propriu-zisă a criptomonedelor se face printr-un simplu transfer bancar. Se transferă EUR în contul bancar al platformei care se găsește pe secțiunea Adaugă Fonduri, iar în schimbul fondurilor transferate, contul tău este creditat cu criptomonede (USDT) imediat ce banca platformei recepționează transferul.
USDT este o criptomonedă a cărei preț este mereu egal cu Dolarul American (USD). La recepția trasferului, fondurile sunt convertite în USDT pentru a evita diferențele de valoare dintre momentul inițierii tranzacției și momentul în care fondurile ajung în contul bancar al platformei.
Conversia fondurilor se face după cursul de schimb afișat atât pe pagina principală a platformei, cât și pe secțiunea Adaugă Fonduri din contul tău vTrader.
5. Tranzactionarea
Mai departe, în secțiunea Tranzacționează, USDT pot fi schimbați instant în Bitcoin, Ether, Dash, Monero, Ripple, Cardano sau Litecoin.
În acest moment deții deja criptomonede. De aici este decizia ta ce faci cu ele.
Alte informatii utile
Conversii: Un lucru important de menționat este că pe un exchange cum e vTrader, cumperi criptomonedele în sine, pe care le poți inclusiv muta pe o altă platformă. De asemenea, dacă vrei să scoți fonduri în EUR, poți să aduci criptomonede din altă parte și să le vinzi pe vTrader.
Criptomonede reale: Nu sunt derivate pe criptomonede sau alte instrumente financiare cum sunt de exemplu pe Revolut. Pe vTrader se cumpără și se vând activele propriu-zise.
Portofole: Dacă dorești ca administrarea criptomonedelor pe care le deții să fie făcută de tine nu de platformă, poți opta să le muți pe un wallet extern precum Jaxx. Poți folosi și portofele hardware precum Trezor.
Trading: Dacă scopul pentru care investești este să maximizezi profitul, s-ar putea să-ți fie de folos următorul articol:5 principii in tranzactionarea criptomonedelor.
Ordine in asteptare: Dacă vrei să tranzacționezi pentru profit, ține minte că pe vTrader poți plasa ordine. Adică dacă ai cumpărat 1 bitcoin cu 8000EUR, poți plasa un ordin de vânzare la 10.000EUR, iar în momentul în care prețul unui bitcoin ajunge la 10.000EUR, acesta ți se va vinde automat, iar banii îi vei putea retrage în bancă în orice moment.
Customer support: De asemenea, echipa vTrader încearcă să fie mereu la dispoziția clienților. Nu-ți fie teamă dacă ești novice și folosești pentru prima oară un astfel de website. Vei putea întotdeauna să ajungi la ei și vei găsi întotdeauna pe cineva care să te îndrume. Îi poți contacta pe support@vtrader.io sau la telefon +40741155647.
(Guest post) Vlad Sas, fondator vTrader
PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.
PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.