Cum ne schimbam realitatea

Cum ne schimbam realitatea – metoda care chiar functioneaza

De fiecare data cand aud pe cineva ca isi critica tara in care traieste, orasul sau societatea in general, imi vine in minte povestea batranului de la marginea satului intrebat de un calator cum sunt oamenii din acel sat.

Dialogul decurge cam asa:

Calatorul: Cum sunt oamenii din satul acesta?

Batranul: Cum erau oamenii din satul din care ai venit?

Calatorul: Erau rai, avari si invidiosi.

Batranul: Tot asa sunt si oamenii din acest sat.

Dupa un timp vine un al doilea calator si il intreaba pe batran acelasi lucru: Cum sunt oamenii din acest sat?

Batranul: Cum erau oamenii din satul din care ai venit?

Calatorul 2: Erau buni, harnici si saritori.

Batranul: Tot asa sunt si oamenii din acest sat.

Hmmmm. Cum asa, pentru primul calator oamenii erau rai, avari si invidiosi iar pentru al doilea calator oamenii erau buni, harnici si saritori? Sa fi mintit batranul? Sau sa ne fi impartasit poate una dintre cele mai profunde intelepciuni ale lumii?

Asa cum esti tu asa este si lumea in care traiesti

Asa cum esti tu cu adevarat in gandul, vorba si fapta ta, facand abstractie de mastile pe care le afisezi in fata lumii asa va fi si lumea in care traiesti, si prin lume, ma refer la realitatea ta de zi cu zi, anturajul tau intim, relatia ta de cuplu, afacerea ta, partenerii tai, clientii tai si tot asa.

Locul fizic in care te afli poate sa fie un rai pentru unul si iad pentru altul, in functie de perceptia fiecaruia.

In cazul povestii celor doi calatori, in functie de perceptia fiecaruia dintre ei asupra oamenilor, fiecare va gasi in satul respectiv oamenii care ii vor valida perceptia. Primul va gasi oameni rai, avari si invidiosi iar cel de-al doilea va gasi oameni buni, generosi si saritori. Ambii vor fi in acelasi loc fizic insa realitatea lor de zi cu zi va fi total diferita.

Putem vedea acest lucru in viata de zi cu zi. Pentru unul divortul ar putea insemna sfarsitul lumii (ad literam) si sa devina o drama pentru toata viata, pe cand pentru altul ar putea insemna inceputul unei noi vieti si gasirea relatiei de cuplu ideale. Diferenta o face perceptia.

Un alt exemplu, pentru unul pierderea unui loc de munca ar putea insemna un dezastru si infrangere definitiva pe cand pentru altul ar putea insemna sansa de a se lansa pe cont propriu si de a construi un imperiu financiar.

Sunt sigur ca fiecare dintre voi ati intalnit cazuri concrete de oameni care au perceput total diferit evenimente oarecum similare din viata lor.

Cum ne schimbam realitatea

Pai foarte simplu, sedem in fiecare zi, timp de 5 minute, pe un scaun si ne gandim foarte intens ca se vor intampla numai lucruri bune in viata noastra si apoi ne vedem de viata noastra facand ceea ce am facut dintotdeauna si gata… realitatea se schimba. Atat de usor 🙂

Glumesc….:)

Sper ca nu ai iesit de pe articol.

Am glumit si eu un pic pentru ca ma amuza si pe mine curentul asta de gandire care spune ca “Iti imaginezi un sac de bani (sau orice altceva iti doresti) in fiecare zi si Universul ti-l pune pe tava, fara sa faci mai nimic in acest sens”. Este amuzant pentru mine ca sunt oameni care cred ca Universul este atat de tamp incat sa iti schimbe realitatea fara ca tu sa fi schimbat ceva la tine si sa fi inteles ceva din viata asta.

Perceptia asupra lumii si implicit asupra realitatii noastra de zi cu zi NU se schimba DOAR prin dorinta de a vedea lucrurile diferit.

Si atunci cum ne schimbam perceptia pentru a ne schimba realitatea?

Perceptia se schimba prin gandurile, actiunile si faptele noastre de zi cu zi.

Pentru a avea parte de bani in viata noastra (a avea parte de generozitate) este necesar ca noi sa fim generosi mai intai.

Pentru a avea parte de parteneri cinstiti in viata noastra, este necesar ca noi sa fim cinstiti mai intai.

Pentru a avea parte de clienti buni in businessul nostru, este necesar ca noi sa fim clienti buni pentru furnizorii nostri si sa ii ajutam pe altii sa aiba parte de client buni prin recomandarile noastre.

Gasesc foarte relevante vorbele lui Mahatma Gandhi “Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”

Sau citatul din Noul Testament: “caci ceea ce seamana omul aceea va si culege.”

Sau Lega Karmei din filosofiile orientale “Ce oferi aceea primesti”

Din nou si din nou, in toate religiile, curentele filosofice cat si cele demonstrate de faptele istorice, se regaseste acest principiu al Legii cauzei si efectului.

Pur si simplu nu merge treaba cu: Eu sunt lacom, zgarcit si invidios si prin dorinta imi schimb perceptia si brusc lumea devine generoasa si frumoasa pentru mine desi eu ma comport in acelasi fel. Nu merge, pentru ca astfel, lumea ar fi fost un loc nedrept si s-ar fi autodistrus de mult.

Organismul isi hraneste si sustine celulele care sunt utile….intregului organism.

Acest principiu este superb explicat in cartea lui Geshe Michael Roach – Slefuitorul de diamante. Principiul plantarii semintelor. Daca plantezi generozitate, rasare generozitate, daca plantezi paguba, rasare paguba.

In loc de incheiere

Te las cu vorbele Sfantului Francisc de Assisi care exprima atat de frumos acest principiu al daruirii:

“Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
Acolo unde este ura s-aduc iubire,
Acolo unde este ofensa s-aduc iertare,
Acolo unde este dezbinare s-aduc unire,
Acolo unde este greseala s-aduc adevar,
Acolo unde este neincredere s-aduc credinta,
Acolo unde este disperare s-aduc speranta,
Acolo unde este intuneric s-aduc lumina ta,
Acolo unde este tristete s-aduc bucurie.

O, Stapane, nu te-am cautat atat
Spre a fi consolat… cat pentru a consola,
Spre a fi inteles… cat pentru a intelege,
Spre a fi iubit… cat pentru a iubi.

Deoarece:
Dand… primesti,
Pierzand… gasesti,
Iertand… esti iertat,
Murind… reinvii la viata eterna!”

Inchei cu indemnul de a fi tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!

Numai bine,

Valentin

PS. Care este schimbarea pe care vrei tu sa o vezi in lume?

PPS. Daca ti-a placut articolul, te rog da un like si share.

PPPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Similar Posts

8 Comments

  1. Articolul este genial… dintr-un noroc chior (m-a luat Valentin la seminar) am fost la seminarul de pre-lansare de 2 zile “Succes interior, succes exterior”, sustinut ca sa se pregateasca ei pentru acest seminar oficial. In mare a fost vorba de 5 aspecte: bani ca oxigenul, relatii implinite, sanatate de fier, contributie la umanitate si pacea mintii, 5 piloni care iti asigura o viata frumoasa si implinita. Referitor la bani am inteles in sfarsit… la 34 de ani… dar mai bine mai tarziu decat niciodata… ca devii bogat… in bani… cultivand o atitudine generoasa fata de alti oameni. Dai bani (putini) la alti oameni folosind anumite tehnice concrete… si primesti inapoi o groaza de bani… sunt tehnici pentru bani din venit pasiv, sau sume neasteptate mari de bani care sa intre in viata ta, sau venit din activitati active… orice… bani ca oxigenul… OMG si cand a explicat Gec Diaconu principiul abundentei cu graficul care arata ca o placinta si a adus mai multe pizza in realitate… a fost pur si simplu genial si in sfarsit am inteles cum traim intr-o lume abundenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *