cum sa pierzi jocul vietii

Cum sa pierzi jocul vietii din start si iremediabil

Zilele trecute am avut o revelatie sau, pentru a fi mai exact, am contientizat si mai bine cum intregul sistem economic si social este construit perfect pentru ca noi sa esuam iremediabil.

Tot ce inseamna gandire de masa (main stream thinking) te conduce iremediabil spre saracie si nefericire.

Studiile au aratat cum succesul in viata este determinat in special de inteligenta emotionala, nu de inteligenta cognitiva (IQ).

Partea proasta este ca inteligenta emotionala se capata de la parinti in copilarie si stim cu totii cum erau vremurile copilariei noastre comuniste: mentalitate de victima, de om supus, frica de autoritate, preocuparea principala fiind supravietuirea fizica.

Stati linistiti, nici alte tari nu stau mai bine in acest domeniu. 🙂

Partea buna este ca inteligenta emotionala se poate creste in perioada adulta, dar este nevoie de multa energie, timp si bani.

Astazi, sistemul este construit exact in asa fel incat sa te deposedeze de aceste resurse. O noapte a mintii continua, prin care alergi neincetat ca un soricel in cursa sobolanului, oferindu-ti enegia, timpul si banii doar pentru a supravietui sau, in cel mai bun caz, pentru iluzia unei vieti implinite.

Cum pierzi jocul vietii din start si iremediabil

1. Dependenta de autoritate

Fii angajat la o companie mare si aceasta te va plati corect si va avea grija de tine. Vei fi platit exact minimum posibil si ti se va cere maximum posibil. Cand nu te mai potrivesti scopurilor lor – OUT.

Plateste contributii mari la pensia de stat  si la batranete vei avea o pensie mare. La batranete nu vei mai fi o prioritate pentru stat si nici nu va mai avea vreun ban din ce ai platit tu in timpul vietii si vei fi platit minimum posibil pentu a pastra o aparenta de corectitudine.

Doamna de la banca ma sfatuieste cel ma bine referitor la viitorul meu financiar. “Banca” in sens general. Poate fi orice autoritate din domeniul financiar care iti “preia” tie toata responsabilitatea viitorului tau financiar, pentru un “mic comision” pe care il vei plati toata viata. Toate riscurile sunt ale tale si doar jumatate din beneficii vor ramane la tine. Bravo doamna de la banca!!!

2. Fii ocupat tot timpul

40 de ore de munca pe saptamana (minimum) + perioada petrecuta in trafic + timpul pierdut cu birocratia + timpul pentru treburile tale personale + timp pierdut aiurea pe fb, seriale si alte activitati menite sa te distreze.

Autocunoasterea apare cand iti lasi timp sa gandesti, sa experimentezi.

O crestere de venit substantial apare cand capeti o alta perspectiva, deci ai nevoie sa aloci timp sa te gandesti la asta.

Fericirea apare cand faci lucruri care te incarca cu adevarat, fie ca te costa, fie ca sunt gratis. Cele mai multe sunt gratis. Cand sa apara, cand tu nici nu ai timp sa te relaxezi in putinul timp liber?

3. Da-ti banii pe prostii pentru iluzia fericirii

Haine de firma, masina faina, casa mare si intr-o zona buna, restaurante faine, excursii nenumarate, telefoane de fite etc.

Bun, daca ti-au mai ramas ceva bani dupa ce ai platit taxele, dobanzile, cheltuielile de trai – da-i pe restul pe prostii.

Doar cheltuind banii pe prostii vei deveni cool, barbat adevarat/ femeie adevarata, vei avea statut mare in societate, vei avea incredere in tine mare de tot.

De ce sa investesti in educatie reala, sa citesti mult, sa mergi la un coach bun, la un psiholog bun pentru a ajunge acolo in mod real!? Nu e mai rapid sa iti iei un iphone?

Va veni si vremea iphonului si a costumelor scumpe si a excursiilor exotice, dar nu cat timp inca esti in cursa sobolanului.

4. Fii neputincios

“Nu se poate”, “Este greu”, “Mi-e lene”, “Este riscant” … mai bine hai sa mai bem o bere sau sa mai facem o repriza de shopping. Tensiunea este prea mare. Hai sa mai dormim putin.

Realitatea este ca poti orice, daca pui osul la treaba si esti perseverent.

Realitatea este ca a nu-ti asuma niciun risc este de departe cel mai riscant lucru pe care il poti face. Mori incet si sigur, fara sa fi apucat sa traiesti cu adevarat. Pierzi in 100% din cazuri.

5. Fii o victima

Este vina statului, angajatorului, parintilor, copiilor, partenerului etc, pentru ca …..

O fi si vina lor pentru unele lucruri, dar cu ce te ajuta sa te concentrezi pe asta?

Ai o situatie data, cu plusuri si minusuri – pui osul la treaba si scoti ce-i mai bun din ea.

6. Fii inconstient

Exact ca strutul care isi baga capul in nisip 🙂

Nu, nu … viata este floricele pe campii, eu ma distrez, imi traiesc viata, de ce sa ma gandesc la viitor?

Peste 10,20, 30 de ani???? Este atat de muuuult … mai stiu eu daca voi trai pana atunci? Vezi ca au trecut 10 ani deja, din 2008 incoace – mai tii minte cum gandeai in 2008?

Pentru a te gandi la viitor, pentru a-ti planifica viata concret, strategic, ai nevoie de timp si o minte limpede. Ai nevoie sa te opresti si sa respiri si sa te relaxezi. Nu o poti face cand esti pe fuga tot timpul si cu mintea agitată.

7. Fii plin de frici

Antreprenoriatul este riscant. Da, este.

Investitiile sunt riscante. Da, sunt.

Sa iti intemeiezi o familie este riscant. Da, este.

Sa traiesti conform propriilor valori este riscant. Da, foarte riscant.

Sa fii autonom in gandire si sa umbli pe propriile carari neumblate de nimeni este riscant. Da, si inca cum.

Viata este un risc, viata este brutala, dar este in acelasi timp minunata. Cu cat constientizezi ca viata este brutala, cu atat devine mai minunata. De ce? Pentru ca stii ca este treaba ta sa “imblanzesti” viata si sa o imbunatatesti.

Tu trebuie sa decizi ce fel de animal esti: domestic sau liber. Viata este la fel de brutala pentru amandoi, dar parcusul vietii este total diferit.

Nu exista siguranta in ignoranță. Siguranta apare atunci cand privesti realitatea in fata, schimbi ce poti sa schimbi si accepti restul neconditionat.

Concluzie

Am scris acest articol in urma numeroaselor experiente traite la evenimente, cursuri, sedinta 1:1 impreuna cu membri ai comunitatii StiintaBanilor etc. Mai intai m-au surprins cu claritatea si deciziile lor: renuntari, schimbari de directii, actiuni si expunere in fata lumii cum nici nu visau in urma cu un an. Apoi m-am uitat mai atent si am vazut: stralucirea din ochii lor, viata cum pulsa in ei cu putere, siguranta, determinarea, claritatea gandurilor –  Fearless.

Lucrurile facute metodic, cu claritate, asumat aduc rezultate miraculoase pe termen lung.

Porneste pe propriul drum, AL TAU, nu al societatii, nu al parintilor, nu al lui Tony Robbins sau vreun alt guru. Porneste pe acest drum mai intai in mintea ta, in inima ta si apoi in realitatea ta de zi cu zi.

Pentru mine, acest propriu drum cuprinde in mod obligatoriu atingerea independentei financiare.

Pentru a capata mai mult timp, energie si claritate, am nevoie ca banii sa munceasca pentru mine si nu invers.

Este o borna intermediara spre scopul meu suprem, dar este o borna importanta.

Numai bine!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:
cover2
 

Similar Posts

5 Comments

  1. Când nu mergi cu turma, când găsești un drum mai bun decât al turmei, când Gândești, sa vezi ce bine te tratează turma; sa vezi atunci ce minunată e viata când nu te mai potrivești în niciun peisaj.

  2. Asta e genu de articol care iti zdruncina credintele limitative, tot ce am invatat de la parintii nostrii, tot ce vedem in jurul nostru despre care noi zicem ca “asa se face” sau “asa merge societatea”…sunt multe lucruri la care tb sa reflectam si sa ne asumam realitatea in care traim. Dar sa incepem cu inceputul, inceputul este: Ce iti doresti cu adevarat sa faci in viata? Ce te atrage, ce te incarca cu energie?
    Felicitari pentru articol. Thumbs up!

  3. Cel mai periculos este “Fii neputincios”. Pentru ca esti pur si simplu prins intr-o capcana, intr-un job prost platit, dar nu vrei sa ‘pui osul’ la munca dupa munca, cu o proprie afacere in functie pasiunea fiecaruia, cautarea un job mai bun pentru a mari venitul activ astfel incat sa poti pune niste bani deoparte si chiar investi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *