cursuri de educatie financiara 2

Cursuri de educatie financiara. O discutie onesta

Ca absolvent de ASE si economist licentiat, mi-am inceput cariera in domeniul financiar. Mai exact, in consultanta fiscala in cadrul unei mari firme de audit si taxe din BIG4.

In principiu, munca mea presupunea rezolvarea problemelor fiscale ale companiilor sau realizarea de optimizari fiscale la nivel de corporatii.

Baza pe care lucram era relativ simpla: un Cod Fiscal de cateva sute de pagini si alte legislatii conexe nationale si internationale.

Dar baza era acel Cod fiscal de vreo 300 de pagini.

In primele 2 saptamani de job, am citit ca berbecul Codul ala fiscal, fara sa inteleg mare lucru. 2 saptamani a fost full time job doar sa citesc codul fiscal.

Apoi, in urmatoarele saptamani, am participat la cursuri inhouse pentru toate taxele. Un curs pentru impozit pe profit, un curs pentru TVA si tot asa…

Abia apoi a inceput sa se faca lumina si am inceput sa inteleg cat de cat fiscalitatea.

Dupa acele prime cursuri inhouse, am fost inscris la cursuri externe. Mai exact, cursuri pentru acreditarea ACCA – care este un fel de Mother of all courses pentru profesionistii in domeniul financiar-contabil. Pentru a-l termina si a-ti lua toate examenele, ai nevoie de minimum 3 ani.

In fiecare an participam la tot felul de cursuri si conferinte pe teme de fiscalitate.

Poate ai crede ca aceste cursuri m-au facut sa devin un profesionist foarte apreciat in fiscalitate?

In niciun caz 🙂 Spre performanta m-au dus mentorii si foarte multa munca individuala. Totusi, acestia ar fi fost inutili daca nu aveam bazele oferite de cursuri.

Fara cursuri, nu as fi devenit nici macar un consultant fiscal mediocru. De fapt, nici macar consulant fiscal nu as fi devenit. As fi ramas la stadiul de economist care a terminat o facultate fara sa stie sa faca nimic concret.

Te poti intreba de ce au fost atat de importante cursurile in conditiile in care CODUL FISCAL este numai unul, este accesibil gratuit de catre toate lumea si este si o sursa verificata?

Toata lumea stie ca TVA-ul este 19%, impozitul pe venit 10% si poate si cateva notiuni despre impozite corporate, asigurari sociale si accize.

Totusi, marea majoritate a oamenilor isi prind urechile atunci cand au o problema de taxe personala sau in firma lor. Chiar si vasta majoritate a contabililor se descurca greu cu partea de fiscalitate.

Oamenii isi rezolva problemele din auzite (mai intreaba un contabil sau doi sau trei, mai posteaza pe un forum, mai un search pe interenet, mai intreaba in stanga-dreapta).

Si apoi, daca ajunge un control pe la ei, ajung sa plateasca precum nasu’ la nunta taxe din urma, penalitati si amenzi.

De fiscalitate ai nevoie din cand in cand, de educatie financiara ai nevoie tot timpul.

Ce optiuni ai?

La fel ca in fiscalitate, si in investitii ai aceleasi optiuni:

1. Sa stai sa cauti singur informatii si sa patesti ca mine, in primele saptamani de citit singur Codul fiscal, cand ma uitam ca mata in calendar si nu intelegeam nimic.

2. Sa faci dupa ureche, dupa internet, dupa ce zice unul sau altul. Vei avea impresia ca stii pana cand vine un control (o criza, o piata bear etc.) si iti iei amenzi si penalitati de nu le poti duce.

3. Sa faci un curs din care sa inveti bazele – nu vei deveni un profesionist de top doar cu atat, insa iti vei salva o gramada de timp si vei invata structurat si aplicabil informatia. In acest fel vei putea sa si implementezi o strategie cat de cat coerenta pentru ca o vei face pe o structura, nu dupa ureche.

4. Daca vrei performanta, dupa ce ai bazele, vei avea nevoie de foarte multa munca si mentori. Cursurile te ajuta sa iti formezi bazele si sa le mentii/ actualizezi, insa nu vor face munca in locul tau.

Zgomutul de pe net, informatia junk si informatia de calitate

In investitii exista foarte mult zgomot si foarte putina educatie.

Sunt pline facebook-ul si youtube-ul de ponturi si show-uri despre facut bani din investitii.
Bineinteles ca exista si informatii de calitate, insa trebuie sa ai ceva baze pentru a le recunoaste.

De asemenea, si informatiile valoroase sunt oferite in pastile punctuale despre o anumita situatie/ subiect. Nu sunt informatii structurate si etapizate. Sunt foarte utile celor care au deja structura foarte clara in minte si doar completeaza puzzle-ul cu piesele lispa.

Daca esti blank (zero, nada, tabula rasa) ca si cunostinte, iti va fi foate greu sa recunosti si sa aduni piesele lipsa pentru a face puzzle-ul.

Ce iti aduc cursurile?

Cursurile iti aduc claritate, structura si informatie concentrata.

In urma lor vei putea sa aplici o stretegie coerenta si cu sanse mult mai bune de reusita fata de cazul in care ai face lucrurile dupa ureche.

Ce nu iti aduc cursurile: nu te fac vreun mare guru al investitiilor. Acolo trebuie tu sa muncesti mult mai mult.

In final, eu zic ca vei fi mult mai castigat (financiar si ca timp) daca investesti intr-un curs de educatie financiara (pe nisa care te intereseaza) decat sa navighezi ani de zile in deriva prin tot internet-ul asta, in care fiecare poate spune ce vrea si nici nu stii cu ce intentie.

Conditia ar fi ca acel curs sa fie facut de cineva care cunoaste domeniul si aplica ceea ce preda. 🙂

Eu cred ca in 17 ani de investitii la bursa am invatat cate ceva care sa imi permita sa predau bazele investitiilor. 🙂

Cursurile StiintaBanilor

Am cautat tot timpul sa predau doar ce inteleg foarte bine si ce aplic sau am aplicat cu succes.

De asemenea, am adus alaturi de mine co-autori care imi completeaza experienta si cunostintele pentru ca, este firesc, nu le stiu eu pe toate.

Cei doi co-autori alaturi de care am realizat cursuri sunt:

  • Bogdan Dinu (carutacubani.ro)
  • Dan Sulica (ideisibani.ro)

Am realizat cursuri pentru fiecare arie majora care iti poate imbunatati rezultatele financiare:

1. MoneySmart – curs complet de educatie financiara

Scopul cursului: sa inveti sa iti gestionezi banii eficient.

Acopera subiectul educatie financiara de baza: mindset, obiceiuri productive, gestionarea cheltuielilor, economisire, gestionarea creditelor, elemente de baza din investitii si gestionarea finantelor in familie.

Este un curs foarte cuprinzator, de aproximativ 18 ore de continut video si zeci de fise de lucru, situatii in excel si exercitii.

Cursul este realizat de Valentin Nedelcu impreuna cu Bogdan Dinu.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

2. Income Accelerator – curs pentru cresterea veniturilor

Scopul cursului: cresterea veniturilor personale pana la nivelul de top 1% cel mai bine platiti romani.

Este un curs compus din 3 parti principale:

1. Mindset, obiceiuri si strategie pentru cresterea veniturilor;

2. Cresterea veniturilor prin intermediul intrapenoriatului;

3. Crearea unui side-business in paralel cu job-ul, pe care sa il cresti pana la nivelul la care poti sa iti dai demisia.

Cele trei componente sunt succesive 🙂

Cursul este realizat de Valentin Nedelcu impreuna cu Bogdan Dinu.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

3. Cursul practic de investitii pasive 

Scopul cursului: invatarea bazelor investitiilor si realizarea de portofolii simple atat pe BVB, cat si pe international.

Este un curs video care iti ofera bazele pentru majoritatea tipurilor de investitii disponibile persoanelor fizice: fonduri mutuale, actiuni, obligatiuni, metale pretioase, ETF-uri, imobiliare.

De asemenea, cursul are o parte introductiva de finante personale pregatitoare procesului de investitii.

Cursul este realizat de Valentin Nedelcu impreuna cu Dan Sulica.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

4. Cursul de investitii eficiente pe bursa

Scopul cursului: stabilirea unei strategii personale de investitii la bursa de la simplu la complex, atat pe BVB, cat si pe international.

Este un curs video care trateaza in detaliu investitiile eficiente la bursa. Mai exact, se concentreaza pe stategiile de investitii in ETF-uri de actiuni si obligatiuni pe bursele internationale.

Acopera in special bursele internationale, insa include si cateva capitole despre BVB.

Cursul porneste de la simplu (notiuni introductive) si merge pana la portofolii complexe.

Cursul este realizat de Valentin Nedelcu impreuna cu Bogdan Dinu.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

5. Cursul de investitii imobiliare

Scopul cursului: realizarea unei strategii de investitii eficiente in apartamente pentru inchiriere pe termen lung.

Este un curs unic in Romania in care este prezentata de la A la Z strategia de investitii in apartamente pentru inchiriere pe termen lung.

Acopera analiza pietei imobiliare per ansamblu, identificarea zonelor cu potential, strategia de achizitie, negociere, selectie a proprietatilor, renovare, gestionarea chiriasilor si indeplinirea obligatiilor fiscale.

Cursul este realizat de Valentin Nedelcu impreuna cu Bogdan Dinu.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

6. De Neinvins – Cum sa treci bine peste orice criza

Scopul cursului: pregatirea mentala si concreta pentru gestionarea viitoarelor crize financiare.

Cursul cuprinde, pe de-o parte, tehnici de gestionare a emotiilor si gandurilor in perioadele de criza si, pe de alta parte, tehnici concrete de pregatire financiara pentru acele momente.

Pornim de la premisa ca pe parcursul vietii oricarei persoane vor aparea tot felul de crize, atat financiare la nivel macro, cat si financiare la nivel individual.

Aceste crize pot sa iti spulbere tot progresul acumulat pana in acel moment, daca nu esti pregatit pentru ele. Prin cursul De Neinvins ne intarim mental si emotional pentru acele momente si facem pregatiri in avans astfel incat crizele sa nu ne prinda descoperiti.

Cursul este realizat de mine, Valentin Nedelcu.

Mai multe despre acest curs poti gasi AICI.

Toate cursurile prezentate mai sus sunt in format video (lectii video inregistrate) si sunt disponibile pe loc la realizarea platii. Accesul se realizeaza prin intermediul platformei noastre de cursuri online si este lifetime (adica cat timp exista platforma 🙂 – ca vesnic nu traieste nimeni).

Campania de reduceri “Back to school”

Pana pe 3 septembrie, toate cursurile noastre de investitii si educatie financiara au reduceri substantiale.

Nu ezita sa profiti de oferta. Nu prea ai ce sa pierzi … si daca nu iti place cursul achizitionat, oricum ai 15 zile de garantie de money back.

In schimb, ai toate sansele sa castigi foarte multe in urma acestor cursuri. Nu ai fi primul, sunt sute de persoane pe acest grup care au avut rezultate palpabile in urma lor.

Spor!
Valentin

PS. In perioada 1-3 septembrie toate cursurile de educatie financiara marca StiintaBanilor vor avea reduceri substantiale. Vezi ofertele AICI.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *