DE NEÎNVINS

Cum să treci cu bine peste orice criză

Am trecut prin 5 crize majore în viața mea;

La 21 de ani, în 2006, în urma unui plan eșuat de Work & Travel în US, m-am trezit singur, fără bani, fără adăpost, fără telefon, fără job și fără drept de muncă, rătăcind pe străzile din Camden, New Jersey, unul dintre cele mai rău famate orașe din US.

Nu doar că am supraviețuit, dar m-am întors și cu o grămadă de bani acasă (sau așa îmi păreau mie la vremea respectivă). Cu acești bani am făcut primele investiții mai consistente la bursă.

La 25 de ani, în 2009, în plină criză, după ce mi-am pierdut 80% din portofoliul de investiții, am ajuns pe punctul de a fi concediat de la job. Avusesem un mic conflict profesional cu un superior și acesta a profitat de situație pentru a reduce din costurile cu personalul.

În acel an au fost dați afară mai mult de jumătate din generația mea de consultanți, dar nu și pe mine. Eu am luptat.

După 6 ani, ajungeam de la nivelul de junior la nivelul de Senior Manager în acel domeniu de activitate.

La 29 de ani, în 2014, divorțam. Ca tată a doi copii și om atașat valorilor tradiționale, a fost lovitura cea mai dură pe care am primit-o în viața mea. Nu împlinisem încă 30 de ani. Lumea mea s-a prăbușit și toți stâlpii care mă susțineau s-au surpat într-o clipă.

Am supraviețuit și am început călătoria care m-a transformat în omul de astăzi.

La 33 de ani, în 2018, mi-am dat demisia de la jobul meu călduț și bine plătit din corporație și m-am dedicat 100% proiectului ȘtiintaBanilor.

Astăzi, ȘtiintaBanilor este cea mai mare și mai activă comunitate de finanțe personale și investiții din România.

La 35 de ani, în 2020 abia îmi pusesem pe picioare business-ul de educație financiară. Aveam și ceva cursuri online însă o mare parte din ceea ce făceam erau activități în sală: workshopuri, cursuri în sală și conferința anuală de educație financiară.

În martie 2020 am fost cu toții închiși în casă, în lockdown și peste tot auzeam doar strigăte de disperare și frică extremă ca și cum lumea este pe cale să se termine.

În același timp am fost nevoit să îmi anulez cursul programat în sală (din cauza lockdownului) și să rambursez banii cursanților sau să îl mut pe online pentru un preț mai mic.

La momentul respectiv oricum vânzările de cursuri de educație financiară au murit. Toată lumea era în panică și numai de educație nu ardea nimănui.

Iubita mea și-a pierdut jobul cu totul și orice sursă de venit așa că am preluat eu toate responsabilitățile financiare.

De asemenea portofoliul meu de investiții la bursă a scăzut cu 35% în termen de trei săptămâni.

Mai mult, aveam doar o investiție imobiliară, o garsonieră abia cumparată cu câteva luni înainte. Chiriașul (moștenit de la vechiul proprietar) a fugit fără niciun semn, mi-a lăsat dezastru în garsonieră și câteva luni de întreținere neachitate.

Din fericire mă pregătisem în avans cu rezerve pentru un an prost pe bursă. După un 2019 de excepție mă așteptam cumva să avem un 2020 prost dar în niciun caz nu mă așteptam la ceva de amplitudinea pandemiei.

În acele momente de panică, tensiune, iraționalitate mi-am strâns toate puterile, mi-am strâns familia în jur și mi-am dat seama că în urma acestei perioada mulți vor fi afectați definitiv și ireparabil însă vor fi și alții care vor ieși mai puternici în urma crizei.

Am decis că eu voi face parte din a doua categorie.

În perioadele de maximă panică din martie eu mi-am investit o mare parte din rezerve pe bursă. Revenirea bursei a fost spectaculoasă și am făcut în anul 2020 cei mai multi bani pe bursă de până atunci. Ulterior, anul 2020 a fost depășit de departe de 2021.

Între timp mi-am adaptat tot business-ul pentru a merge exclusiv pe online.

Și în același timp am strâns legătura cu familia extinsă și am susținut-o emoțional, financiar și în orice a mai fost nevoie.

Mi-am renovat și garsoniera la un cost foarte mic, având în vedere că nimeni nu mai cumpăra nimic în perioada aia și atât materialele de construcții, mobilă, electrocasnicele cât și mâna de lucru erau foarte ieftine.

În august îmi sărbătoream aniversarea de 36 de ani :) în Turcia, în vacanta cu familia :)

Și, mai sărbătoream ceva ... îmi atinsesem cifrele de independență financiară. Eram independent financiar.

Perioada de criză medicală și economică determinată de pandemie m-a făcut mai puternic, mai bogat și mai împlinit decât oricând.

Te voi învăța, pas cu pas, tot ce am învățat și am folosit în trecerea cu bine a acestor crize în cursul De neînvins.

Mult succes.

În acest curs, vreau să îți prezint o serie de acțiuni și strategii simple și ușor de aplicat, care îți vor oferi o rezistență sporită la perioadele de criză și te vor ajuta să îți construiești propria bază de siguranță.

Acolo unde baza nu este puternică, nici construcția nu va rezista, însă având o bază de siguranță solidă, îți vei putea construi prosperitatea pe termen lung, pentru tine și familia ta.

Beneficii

  • Vei căpăta liniște mentală pentru a putea să faci față oricărei crize;
  • Vei căpăta claritate în gestionarea crizelor;
  • Îți vei pregăti finanțele personale pentru a face față crizelor;
  • Vei învăța cum să îți găsești resursele pentru a te adapta la noile realități;
  • Vei învăța cum să te protejezi de principalele pericole financiare din timpul unei crize;
  • Vei învăța cum să îți gestionezi emoțiile în caz de criză.

Ce conține acest program

14 lecții video - cu o durată totală de 3 ore

Care este scopul vieții
Introducere în lumea crizelor
Setarea mentală
Gestionarea emoțiilor
Ancorele emoționale
Desensibilizarea
Planul de backup
Ce sunt banii de fapt
Matematica succesului
Money Machine
Cum să folosești mediul în favoarea ta
Sensibilitatea. Vulnerabilitatea. Frumusețea.
The Most Complete Warrior In The World
Ai câștigat!

Valentin Nedelcu

Coach & Trainer financiar, consultant fiscal, investitor cu peste 15 ani de experiență, fondatorul comunității ȘtiințaBanilor.

Am început să investesc pe piața de capital din anul 2005, fiind activ, mai întâi, pe piața locală BVB și pe urmă și pe piețele internaționale. În paralel, mi-am dezvoltat o carieră in domeniul financiar, lucrând pentru diverse companii de consultanța și multinaționale și ajungând până la nivelul de senior management regional. În această perioadă, am participat la proiecte de achiziții, fuziuni, divizare și optimizări fiscale la nivel national și internațional, în calitate de consultant fiscal. În 2016 am fondat blogul și comunitatea ȘtiințaBanilor, ajungând, în mai puțin de 3 ani, cea mai mare comunitate de finanțe personale și investiții din România.

În calitate de coach & trainer financiar, am lucrat cu peste 2000 de persoane în ultimii 4 ani, oferind comunității atât expertiza mea, cât și expertiza celor mai buni specialiști pe care i-am putut găsi pe piață, în aria de finanțe personale și investiții.

Bonus

Conferința De la corporatist la antreprenor - Video
20 de moduri prin care îți poți crește veniturile - Ebook
Model Buget personal - Excel
Model Situația Activelor și Pasivelor - Excel

Testimoniale

Fiecare criza am trecut-o cu suferinta dar si cu oportunitati. Stau in fata cursului si as dori de data asta sa invat sa reusesc sa imblanzesc durerea pentru a ma putea bucura deplin de lucrurile bune pe care orice schimbare le aduce. Multumesc de idee , de ajutor, de transformarea unei perioade grele in frumos!
— Robert Potlog
Te readuce pe traseu. Pentru mine asta a fost sentimentul dupa ce am parcurs videoclipurile. Multe lucruri carora nu le mai dadeam importanta deoarece eram concentrat pe altele care nu ma ajutau sa cresc si nici nu imi aduceau valoare. Consider ca informatiile sunt pretioase pentru cei aflati la inceput de drum, ca mine, dar ma gandesc ca si multi avansati au reusit sa isi aduca aminte ce anume i-a ajutat sa obtina rezultatele de pana acum. Si cel mai important este ca aceste info vin de la un om sincer!
— Adrian Leu
Felicitari Valentin pentru acest nou capitol din portofoliul tau de educator! Imi place stilul tau "scurt si la obiect" cu care cuprinzi in acest material esenta unei vieti implinite, (indiferent de ce e in exterior), cu atat mai important in perioada de criza. Iau cu mine si transform intr-o mantra urmatoarea fraza: ... " Banii sunt o sursa de implinire personala si de siguranta personala. Din aceasta cauza am dorinta de ai creste si ai multiplica" Iti multumesc!
— Ludmann Ildiko

Cursul conține informații de educație financiară, psiholgie și dezvoltare personală combinate într-un mod inedit, care sunt de folos oricui, fie că se află într-o criză sau nu.

Am vizionat cursul într-o singură zi (modul în care este structurat și calitatea informațiilor îl fac foarte ușor de urmărit). De asemenea, găsesc importante și restul materialelor din curs (bugetul personal, situația activului net și soluțiile de creștere a veniturilor).

Personal, am găsit în Valentin un mentor de mare valoare. Mulțumesc pentru împărtășirea experiențelor tale!

— Andrei Răduţă

Tocmai ce am terminat astăzi cursul și tot astăzi citeam un articol în care autorul provoca la a scrie pe foaie cel puțin 3 (sau 5) lucruri la care suntem mai buni începând din luna martie, ca idee de dezvoltare, de folosire a timpului din autoizolare într-un mod inteligent.

Ei bine, datorită acestui curs, am putut să completez lista cu încă un lucru la care sunt mai bun. Un lucru căruia până acum nu i-am acordat prea multă atenție: mindset-ul.

Am trecut de multe ori superficial peste capitolele de mindset din cursurile făcute anterior. Modul în care e structurată însă lecția despre mindset în acest curs e unul cu totul aparte. Într-un final, am reușit să pun efectiv pe foaie pași concreți ce trebuie făcuți pentru a-mi însuși un mindset de învingător.

Mulțumesc, Valentin. Foarte frumos explicat, pe înțelesul tuturor, partea de mindset, de importanță a acestuia și de construcție a unui mindset "de neînvins".

— Claudiu Ciudor
Un curs cu adevarat util, ce nu este doar despre crize. Pot spune ca te invata cum sa iti traiesti viata plina de bucurie, in adevaratul sens al cuvantului, dupa aplicarea celor invatate. Mi-a placut foarte mult structura cursului, nu ma asteptam sa atinga atat de multe puncte, care unite, reusesc sa transmita atata informatie.
— Vlad Solomon
Este foarte practic acest curs. Exact ceea ce ne trebuie acum. Multumesc Valentin Nedelcu tinem aproape!
— Craciunescu Mirel
Buna ziua, Sunt deja la jumatatea cursului De neînvins și deja găsesc în acest material foarte multe idei cu aplicabilitate. Deschid cu incantare video dupa video. Este atat de practic incat am revazut unele video chiar si de doua ori: . Nu mai spun ca in acest curs am obținut și un document care mă ajută enorm de mult și care se numește Activ net. Cu siguranță cursul m-a dus la un alt nivel și încă mai am de vizualizat. Am simțit nevoia să ma opresc din vizualizat și să transmit aceste gânduri de multumire domnului Valentin Nedelcu...cursul aduce foarte mutla valoare. Ma intreb unde am putea ajunge ca si societate daca toti am avea acest mindset. Sper sa imi insusesc cat mai mult din gandirea autorului. Cu deosebita consideratie.
— Cristina Terezia

Valentin Nedelcu prezintă foarte organizat, simplu, dar impactant și interesant. Felicitări!

Cursul absolut minunat. Îl recomand!

— Roxana Albu

Am vazut cursul de 2 ori, la cateva zile distanta. Este o radiografie financiara si psihologica pentru fiecare persoana.

A durat o saptamana pana sa fac bugetul personal. Nu e greu sa scrii niste cifre, dar ma ingrozea pur si simplu ideea de a-mi vedea veniturile active centralizare vs cheltuieli. Asa a si fost! Al doilea pas dificil – identificarea stalpului de sustinere ce n-ar trebui sa cada niciodata. Found it! Al treia etapa – desensibilizarea. Am privit frica fata-n fata, exact aia de lasa un loc caldut si de a face progrese constante in alte directii. La final, m-am uitat si in oglinda, nu ca n-as face-o zilnic, sunt femeie, dar, de data asta m-am privind „altfel”...

Nu cred ca e cineva sa fie ocolit de crize. Pe mine acest curs m-a ajutat sa iau taurul de coarne si sa actionez, indiferent de crizele prin care trec la moment. Am inteles ca trebuie sa-mi cresc veniturile active, sa economisesc, sa am un plan de back-up, sa reinvestesc ulterior, cu grija, si, in toata aceasta „calatorie” sa am un mindset potrivit si sa fiu atenta la emotii, pentru ca orice criza TRECE. Ajungem DE NEINVINS doar daca stim sa le gestionam!

Chiar daca Romania e o societate in care conceptul de educatie financiara abia prinde contur, ma bucur ca sunt oameni care impartasesc din experienta, echilibrul, modul de gandire si reusita lor, motivandu-i, astfel, pe ceilalti.

Multumesc Valentin!

Sunt linistita, hotarata si mult mai increzatoare!

— Elena Moisa

Garanție

Suntem absolut convinși că vei obține cu mult mai mult decât vei investi în acest curs! Dar dacă nu vei fi mulțumit de informațiile primite, poți cere banii înapoi în termen de 15 de zile de la data livrării cursului și vei primi banii înapoi fără niciun fel de întrebări. În felul acesta, poți fi sigur că nu ai nimic de pierdut.

Disclaimer

Nu oferim servicii de consultanță în investiții iar cursurile noastre nu fac parte din categoria de cursuri de formare/certificare profesională sau de pregătire profesională continuă pentru specialiștii din industria financiară. Prin cursurile noastre ne dorim să promovăm importanța educației financiare la nivel global și ne adresăm publicului larg.

© ȘtiințaBanilor 2023
Design grafic și programare web Răzvan Stan