Daca ar fi sa fii un animal…

sa fii un animal“Daca ar fi sa fii un animal, ce animal ai fii?”

“Hmmm, sunt mai multe bestii in mine…”

“Ia-le pe rand!”

 

Vulturul imperial, pentru ca vede lumea de sus, in ansamblu, este liber, este detasat, impasibil, demn, netulburat. Acolo la inaltimi, unde zboara vulturul, aerul este rarefiat iar compania lui sunt doar alti vulturi, la fel ca el.

Calul, pentru nobletea lui, pentru magnetismul lui personal, pentru frumusetea lui impletita cu forta de nestavilit.

Lupul, pentru ferocitatea lui, rezilienta lui, curajul de a infruta demonii pustiului fara sa tresara si pentru loialitatea lui deplina fata de fratii si surorile lui.

Si…

Pasarea Phoenix, pentru ca renaste din propria cenusa, pentru ca … in fragilitatea sa a atins nemurirea.

Programarea initiala a animalului din noi

Cei mai multi dintre noi am fost programati inca din copilarie sa fim ca niste animale domestice, obediante dar cu instinctele de baza inca active. De fapt, exact aceste instincte primare sunt folosite pentru a imblanzi animalele domestic.

De asemenea, am fost programati sa fim slabi emotional, usor de intimidat, de speriat, sa nu avem incredere in propria gandire, sa nu credem in MARETIE ci in banal si comun.

Toata programarea sociala se bazeaza pe instinctele noastre animalice primare: instinctul de supravituire, cel al agresivitatii si cel sexual.

Instinctul de supravietuire

Se manifeste in special prin rezistenta la schimbare. Este instinctul primar care ne impiedica sa schimbam la noi acele elemente de programare initiale care ne-au ajutat sa supravietuim pana in acest moment.

Cand vrei sa schimbi ceva fundamental in viata ta, apare frica ca in urma acestei schimbari vei pierde ceva valoros care este esential supravietuirii tale.

Frica de moarte se afla la baza instinctului de supravietuire.

Singurul mod prin care poti trece peste aceasta frica este sa ITI ASUMI inca de la inceput “moartea metaforica” pe care orice schimbare ti-o poate aduce.

In orice schimbare, asuma-ti mai intai pierderile pe care ai putea sa le suferi si abia apoi beneficiile pe care ai putea sa le obtii.

Asa se naste curajul, drumul spre autenticitate si spre MARETIE.

Instinctul agresivitatii

Avem in noi pulsiunea agresivitatii pe care suntem fals indreptati sa o manifestam spre cealalta tabara, oricare ar fi cealalta tabara.

Agresivitatea poate sa se manifeste in afara sau poate fi stocata in interior, caz in care oricum va da pe dinafara mai devreme sau mai tarziu.

Aceasta agresivitate se transforma subtil in ura, cinism si egoism.

Agresivitatea este separatorul universal. Este ceea ce ne determina sa ne luptam unii impotriva celorlalti, in loc sa luptam unii PENTRU ceilalti.

Prin manifesteara agresivitatii impotriva celorlalti ne risipim energia si ajungem la finalul zilei epuizati, incapabili sa mai construim ceva bun pentru noi si pentur ceilalti.

Instinctul sexual

Avem in noi si pulsiunea sexual pe care suntem fals indreptati sa o manifestam prin dorinta de a impresiona, prin cautarea diversitatii sexuale, dorinta de a ne lasa prada placerii de moment. Aceasta pulsiune lasata necontrolata duce la manipulare, lipsa de autenticitate si frustrare.

Dorinta de a impresiona cu orice pret, de a parea mai mult, infidelitatea, promiscuitatetea, alergatul dupa placerile de moment, toate sunt semne ale lipsei de autocontrol.

Acest lucru se intampla cand lasam animalul din noi sa preia controlul asupra noastra.

Victoria omului asupra bestiei

Omul are o capacitate incredibila de a fi constient, de a rationa si de a-si directiona gandurile si actiunile inspre un scop abstract (scop nematerializat care exista doar in imaginatie).

Omul este carmuitorul, bestia din el este combustibilul, foarta, energia care il ajuta sa materializeze scopurile abstracte.

Astfel, instinctul de suprevietuire pote fi sublimat in intelepciune, proactivitate, temperare.

Energia agresivitatii poate fi sublimata superb si poate fi transformata in energie care construieste, ambitie, detarminare, disciplina, rezilienta si perseverenta.

Energia sexuala poate fi sublimata in creativitate, dorinta de autodepasire, putere de munca.

A te lasa prada instinctelor animalice inseamna risipa si distrugere.

A-ti suprima animalul interior inseamna lipsa de vitalitate si forta.

In schimb, devino stapanul animalului tau interior, lasa-l sa se manifeste si sublimeaza-i puterea inspre scopurile tale. Dar ai grija ca animalul interior nu va urma un lider slab ci doar pe unul constient si capabil de autocontrol.

Concluzie

In final, daca ar fi sa fiu un animal, as alege orice animal, cata vreme eu OMUL sunt suficient de capabil de constienta si autocontrol pentru a folosi aceasta energie in scopuri bune.

As fi si vulturul, si calul, si lupul si pasarea Phoenix, cata vreme OMUL isi traieste viata dupa un cod, are discernamant, autocontrol si tinteste … NEMURIREA.

“Ganduri inaintea stabilirii obiectivelor pe anul 2019”

Pe curand!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *