Descarcă gratuit!

Investiții la bursă

Ghidul începătorului

Probabil ai auzit cel puțin odată de conceptul de "Independență Financiară".

Ai citit / ai auzit atât de multe despre acest lucru, însă toate informațiile ți se par atât de neclare. Cifrele acelea despre care se discută te sperie și ai impresia că e imposibil să ajungi acolo, nu-i așa?

Cu toții am fost acolo.
Ai auzit vreodată de conceptul de "cursa șobolanului"?
Probabil că da.

Ei bine, cu toții am fost programați încă din frageda copilărie să învățăm bine, să ne găsim un loc de muncă bine plătit și să muncim până la pensie. Ai auzit asta de sute sau mii de ori.

Și probabil te-ai gândit chiar tu: "Ei bine, și ce-i rău în asta? E onorabil să înveți bine, să îți găsești un job bun și să ai o pensie."

Marea problemă însă la această situație e erodarea valorii reale a banilor economisiți. Iar această problemă duce la imposibilitatea de a te mai pensiona la un standard decent.

Asta este problema: că vei munci o viață întreagă și nu vei obține aproape nimic la pensie!

Probabilitatea ca tu să trăiești decent din pensia pe care o vei primi peste 15 ani este aceeași probabilitate ca șobolanul din cursă să termine de alergat și să oprească roata care se învârtește continuu.

Bun și atunci ce e de făcut? Citești peste tot informații despre economisire, investiții, libertate financiară, auzi tot mai des despre aceste lucruri, însă lipsește claritatea și aspectul practic din toate acestea. Sau riscurile prezentate sunt prea mari.

Ai nevoie de o metodă care să îți arate cum să câștigi. Cum să obții dobânzi, randamente mai bune la banii tăi. Pentru ca pe termen lung, în loc să pierzi, să adaugi constant capital portofoliului tău și acesta să înceapă să îți genereze din ce în ce mai mulți bani, fără ca tu să mai muncești pentru ei.

Despre autor

Valentin Nedelcu este Coach & Trainer financiar, consultant fiscal, investitor cu peste 15 ani de experiență, fondatorul comunității ȘtiințaBanilor.

Am început să investesc pe piața de capital din anul 2005, fiind activ, mai întâi, pe piața locală BVB și pe urmă și pe piețele internaționale.

Incepand cu anul 2007 mi-am dezvoltat o carieră in domeniul financiar, lucrând pentru diverse companii de consultanța și multinaționale și ajungând până la nivelul de senior management regional. În această perioadă, am participat la proiecte de achiziții, fuziuni, divizare și optimizări fiscale la nivel national si international, în calitate de consultant fiscal.

In perioada mea de lucru in corporatii mi-am dublat veniturile o data la 2-3 ani si am continuat sa le cresc pana la o medie de 3-4000 EUR pe luna. Am ajuns senior manager regional pe taxe la varsta de 31 de ani, la 8 ani de la debutul meu pe piata muncii. Cel mai tanar senior manager din firma. Media era pe la 40-45 de ani pentru peers-ii mei.

În 2016 am fondat blogul și comunitatea ȘtiințaBanilor, ajungând, în mai puțin de 3 ani, cea mai mare comunitate de finanțe personale și investiții din România.

In 2017 mi-am obtinut acreditarea de coach si tot in 2017 am inceput sa activez ca si business&financial coach in paralel cu job-ul.

La inceputul anului 2018 mi-am dat demisia din corporatie, concentrandu-ma full time pe cariera mea de coach & trainer financiar, pe dezvoltarea comunitatii Stiintabanilor.ro si pe administrarea investitiilor personale.

În calitate de coach & trainer financiar, am lucrat cu peste 1200 de persoane în ultimii 3 ani, oferind comunității atât expertiza mea, cât și expertiza celor mai buni specialiști pe care i-am putut găsi pe piață, în aria de finanțe personale și investiții.

Astazi, nivelul veniturilor mele este mult peste orice nivel as fi putut atinge continuand sa lucrez intr-o corporatie, din surse multiple, atat ca venituri active, cat si ca venituri pasive.

In acest e-book, voi detalia care sunt primii pași pe care trebuie să-i faci dacă vrei să investești la bursă.

Descarcă gratuit!

Investiții la bursă

Ghidul începătorului