rezultate iunie 2019

Rezultate investitii iunie 2019

Luna iunie a fost o luna EXCELENTA pentru investitii, mai ales pentru cei cu portofolii mai ofensive 🙂

Stiti cum se spune ca toti oamenii se cred genii intr-un bull market? Ei bine, eu m-am simtit mai degraba ca un idiot pentru expunerea mea mai scazuta pe actiuni.

Glumesc 🙂

Ma simt foarte bine cu aceasta expunere si cu acest grad de risc. Nu este nevoie sa dau un tun sau ceva.

Rezultate investitii iunie 2019

Rezultate investitii iunie 2019

Rezultat cumulat Portofoliu = 13.3% randament in RON la 6 luni (ianuarie-iunie 2019)

Alocare pe clase de active: 17% actiuni/ 75% obligatiuni/  5% alternative (aur + marfuri)/ 3% speculativ.

Alocare valute: 20% RON/ 80% EUR&USD.

Am scos cash-ul din ecuatie pentru ca este foarte “mobil”- am multe iesiri, intrari + ca il strang cu un scop precis care va fi bineinteles tot in aria investitiilor.

Miscari importante Portofoliu:

  • Business as usual -cumparaturile lunare de ETFs pe actiuni si titluri de stat. Am fost prea ocupat cu organizarea Money Days pentru a investi activ.
  • In sfarsit aurul a inceput sa se miste. 
  • Pe CFDs am facut mai mult tampenii. Lectie importanta, nu tranzactiona cand nu iti sta capul la tranzactionare. Sunt tot pe plus cu 32% din februarie de cand m-am apucat.

Concluzii Iunie 2019

Observ ca sunt multi care isi cresc expunerea pe active volatile si recunosc ca si eu am experimentat un pic de FOMO (fear of missing out) in iunie.

Eu mi-am tot diminuat expunerea pe actiuni in aprilie-mai si am mers pe ideea ca atunci cand vand sa ofer posibilitatea ca si cumparatorul sa poata sa aiba profit.

Poate ca as fi putut obtine in loc de 13% valori de 20-30% in aceste 6 luni. Totusi, eu sunt foarte multumit atat de randament cat si de faptul ca am dormit linistit in fiecare seara. 🙂

Urmaresc cu mare inters “emotiile din piata” – vrea sa percep cand apare sentimentul de “entuziasm” – acea emotie de “lucrurile vor merge bine la nesfarsit”.

Odata cu dorinta FED-ului de a reduce ratele de dobanda din toamna, cat si declaratiile celorlalte banci centrale ca vor stimula economia prin noi bani introdusi in piata, simt ca apare acel sentiment de “bull market infinit”.

Nu stiu, vom vedea. Eu am trecut deja printr-o criza majora in 2008 asa ca prundenta imi sta in fire. Oricum, nu pierd nimic. Important este ca sunt in piata si ca alocarea mea este moderat-conservatoare.

Voi continua sa acumulez ca melcul (adica foarte incet 🙂 actiuni si in paralel sa acumulez mai serios titluri de stat/ cash si posibil aur.

Spor in investitii!

Valentin

PS. Inca mai poti comanda inregistrarile video de la Money Days la pret de early bird – cod reducere 200 RON: VALENTINPROMO

Obtine GRATUIT Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Similar Posts

3 Comments

  1. Salut. Era o idee bună să nu vinzi nimic din acţiunile pe care le aveai în 2008 ? Ce randament ai fi avut în cazul in care nu vindeai ? 🙂 Analizând retrospectiv.

  2. Vali, cand ai o alocare de 20/80 – lei/alte valute, rezultatul obtinut pe portofoliul tau este FABULOS. Ai fi obtinut mai mult pe lei dar cu riscule inflationiste de rigoare si multa alocare cat mai activa si niste kilograme de emotii + zahar zilnice. Totusi cred ca esti prea putin expus pe actiuni, pierzi niste dividente frumoase.

  3. Vremuri bune pe BVB, sa vedem ce se intampla pana la final de an, nu m-ar mira sa ajungem iar de unde am plecat cu alta ordonanta data pe final, cat sa ‘iasa’ bugetul.
    Ce % din portofoliu recomanzi ca rezerva, pentru a cumpara cand scade piata ca in cazul oug 114?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *