Top 10 carti despre bani

carti despre baniAtunci cand vrei sa faci bani, citesti carti despre bani, te insotesti cu oameni care stiu sa faca bani si iti creezi experiente care au legatura cu banii. Acesta este un proces simplu de invatare dar foarte eficient. Cu toate astea, sunt multi care nu fac nici macar primul pas, acela de a citi carti despre bani. In schimb se plang ca nu au bani si ca nu au noroc in viata. Unde este logica?

Unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei sunt mari sustinatori ai cititului. Warren Buffet obisnuia sa citesca intre 600 si 1000 de pagini pe zi la inceputul carierei sale. Acum inca isi dedica aproximativ 80% din timpul unei zile de lucru cititului. Bill Gates citeste aproximativ 50 de carti pe an. Alti cititori avizi sunt Mark Zuckerberg (Facebook), Elon Musk (Tesla Motors), Oprah Winfrey si multi altii.

Nu este nicio indoiala ca cititul te face mai destept, mai bogat si mai intelept. Este un obicei pentru toata viata care iti va influenta pozitiv toate aspectele vietii.

De multe ori cand citesc o carte imi ramane bine intiparita in minte o singura idee. O idee pe care ajung sa o implementez in viata de zi cu zi. Daca acest lucru se intampla atunci pot sa spun ca a meritat sa citesc acea carte.

Am pregatit mai jos o lista cu cele 10 carti despre bani care mi-au influentat viata cel mai mult pana in acest moment. In plus, dezvolt putin si ideea de baza care mi-a ramas in minte din acea carte.

Sa incepem!

Top 10 carti despre bani

1. Banii: Stapaneste jocul – Tony Robbins

Banii Stapaneste jocul – Tony RobbinsCea mai buna carte despre bani pe care am citit-o pana acum. O carte atat motivationala cat mai ales plina de informatii concrete si utile. In realizarea cartii, Tony Robbins a intervievat unii dintre cei mai de succes manageri de fonduri de investitii din lume. O recomand cu toata inima.

2. Secretele Mintii de milionar – T. Harv Eker

secretele mintii de milionar stapanirea jocului interior al bogatieiPrincipala idee valoaroasa pe care am capatat-o din acesta carte este aceea ca oamenii bogati au in comun un anumit mod de gandire diferit de cel al oamenilor saraci. Cand am citit prima data acesta carte, m-am intrebat daca nu cumva oamenii bogati gandesc in acest fel pentru ca sunt bogati sau invers, sunt bogati pentru ca gandesc in acest fel.

Concluzia la care am ajuns este aceea ca modul in care gandesti determina in mare masura nivelul de prosperitate la care vei ajunge.

Din aceasta carte vei afla si care sunt cele 17 diferente de mentalitate dintre oamenii bogati si cei saraci

3. Gandirea milionarului american – Thomas J. Stanley

gandirea milionarului americanPoate una dintre cele mai bune carti despre bani pe care am citit-o vreodata. Autorul pur si simplu a studiat obiceiurile si modul de a actiona a sute de milionari americani si a pus rezultatele studiului in acesta carte. Nu este o carte motivationala ci una care ofera date concrete. Dupa parerea mea valoarea cartii este inestimabila.

4. Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki

tata bogat tata saracEste una dintre primele carti despre bani pe care le-am citit si cu siguranta m-a motivat sa merg mai departe in studiul banilor. Principala idee care mi-a ramas din aceasta carte este aceea ca oameni bogati fac afaceri pe cand clasa medie si cei saraci muncesc pentru un salariu.

De asemenea, am ramas cu ideea de baza pentru a acumula avere: idee reflectata foarte bine in jocul Monopoly – cumperi o casuta verde, apoi inca una si inca una si cand ai patru casute verzi le dai in schimbul unui hotel rosu.

5. Poti face avere, chiar daca incepi mai tarziu – David Bach

poti face avere chiar daca incepi mai tarziuDavid Bach este autorul conceptului “Latte effect”, sau cu alte cuvinte, cat de multi bani poti salva in x numar de ani daca renunti la a-ti cumpara anumite lucruri mici si fara valoare dar pe care cheltui bani in fiecare zi. Dupa citirea acetei carti mi-a fost mult mai usor sa economisesc fara sa simt acest lucru ca pe o povara.

6. Cel mai bogat om din Babilon. Secretele eterne ale succesului -George S. Clason 

cel mai bogat om din babilon secretele eterne ale succesuluiO carte care m-a inspirit si m-a motivat sa economisesc. In plus, m-a invatat cat de importanta este perseverenta in domeniul banilor.

7. Datorii profitabile, datorii neprofitabile – Jon Hanson

datorii profitabile datorii neprofitabile afla metodele pentru a ti salva viata financiaraDatorita cartii lui Jon Hanson si partial datorita cartilor lui Kiyosaki am capatat o intelegere foarte buna a notiunii de datorie profitabila si cum pot sa o folosesc pentru a castiga bani.

8. Cadranul banilor: Robert T. Kiyosaki

cadranul banilor ghidul tatalui bogat pentru libertate financiaraIn aceasta carte Kiyosaki explica avantajul incredibil pe care il au antreprenorii si investitorii in fata angajatilor si liber profesionistilor in procesul de atingere a independentei financiare. Bineinteles ca se poate ajunge la prosperitate in toate cadranele descrise de Kiyosaki, doar ca in cadranele din dreapta (antreprenori si investitori) este mult mai usor.

9. Un IQ financiar mai bun – Robert T. Kiyosaki

un iq financiar mai bun cum sa ti folosesti banii mai cu capO alta carte buna a lui Kiyosaki, in care iti explica ce inseamna sa ai un IQ financiar bun si cum poti sa il dezvolti.

10. Saptamana de lucru de 4 ore – Timothy Ferriss

Saptamana de lucru de 4 oreIdeea de baza pe care am extras-o din acesta carte este aceea de a ma concentra pe acele 20% din activitati care imi aduc 80% din rezultate. Tim Ferriss ofera si o groaza de instrumente concrete pentru a-ti face munca cat mai eficienta si a-ti elibera timpul pentru alte lucruri importante din viata ta.

Vezi si recenzia cartii Drumul catre Libertatea financiara de Bodo Schafer – este o carte extraordinara.

Concluzie

De fiecare data cand am avut o problema sau mi-am dorit puternic sa obtin ceva am apelat in primul rand la carti. Am citit tot ce am prins in mana din acel domeniu. In etapa urmatoare am inceput sa caut oameni care o duceau bine in acel domeniu si am inceput sa invat de la ei. In a treia etapa, am trecut prin filtrul gandirii si al experientelor mele tot ce am invatat in primele doua etape si am continuat sa aplic doar ce a functionat pentru mine.

Bineinteles ca cele 3 etape se intrepatrund. Cand vei fi la ultima etapa, cea de aplicare, in care actionezi, experimentezi, ajustezi, vei dori in continuare sa citesti si sa te insotesti cu oameni care stiu sa faca bani. Asta fac si cei mai bogati oameni ai planetei.

Spor la citit si spor la bani!

Valentin

PS. Tu ce carti despre bani citesti?

PSS. Daca ti-a placut articolul, te rog da un like si share.

PSSS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Similar Posts

10 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *