Pot oamenii obişnuiți să ajungă la independența financiară?
Sau independența financiară este rezervată doar pentru marii antreprenori şi investitori?
Ei bine, tu te-ai întrebat vreodată câți anonimi există pe lumea asta, care îşi trăiesc viața liniştiți, muncesc, investesc şi îşi construiesc independența financiară în anonimat?
Un articol din 11 martie 2023 din Ziarul Financiar publică rezultatele unei analize a companiei Knight Frank (una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din lume) care ne arată că România are aproape 91.500 de milionari în dolari.
Ei bine, marea majoritate a lor nu sunt mari antreprenori, nu sunt celebri, nu sunt nici măcar politicieni, ci sunt oameni obişnuiți care îşi construiesc cu răbdare şi perseverență independența financiară.
De aproximativ 10 ani, România trece prin cea mai prosperă perioadă a sa din istorie și, deși vedem că încă sunt multe probleme de rezolvat în România, nu putem să nu remarcăm acumularea de capital și avere a clasei mijlocii.
Depozitele gospodăriilor din băncile românești au ajuns la peste 356 miliarde de lei (sold publicat de BNR la finalul lunii iulie 2024) vs. 256 miliarde de lei la 31 decembrie 2020. Asta inseamnă 100 de miliarde de lei (20 miliarde de EURO) in plus in doar 3 ani si jumătate.
De asemenea, numărul de investitori la Bursa de Valori București se apropia de 178.545 de persoane la finalul anului 2023, potrivit datelor Fondului de Compensare al Investitorilor.
Și, nu în ultimul rând, observăm un grup destul de numeros de persoane fizice care investesc constant în imobiliare, in special fără credit ipotecar. In 2023, peste 50% dintre tranzacțiile imobiliare din România s-au făcut fără credit ipotecar.
A devenit destul de clar pentru multe persoane, în primul rând, că NU se pot baza pe sistemul de pensii pentru a-și asigura un trai decent la bătrânețe și, în al doilea rând, că este o perioadă ideală în care să acumuleze active și să își sporească averea prin intermediul investițiilor financiare sau imobiliare.
Astăzi, mediul economic și fiscal din România încă este favorabil investițiilor.
De asemenea, inflația si dobânzile în scădere ne oferă, în mod surprinzător, unele avantaje legate de investițiile la bursă pe care nu le-am mai avut de decenii.
Incă ne aflăm intr-o fereastră de oportunitate in care oamenii obisnuiți pot să progreseze financiar in mod susținut si să acumuleze un portofoliu de investiții care să le asigure independența financiară.
Despre investițiile care sunt avantajate în acest context economic, dar și despre modalitatea prin care și tu poți să îți construiești un portofoliu de investiții care să te ducă la independență financiară, vom vorbi la webinar.
Vino alături de mine la webinar pentru a vedea cum poți și tu să ajungi independent financiar, cu ajutorul investițiilor la bursă.