WEBINAR

În ce investim în 2025-2026
(portofolii de independență financiară)

Marți, 25 februarie,
ora 19:00 - 21:00 (RO)
Cu Valentin Nedelcu
Vreau să mă înscriu
Webinar Gratuit
Probabil ai auzit cel puțin o dată
de conceptul de "Independență Financiară"

Pot oamenii obişnuiți să ajungă la independența financiară?

Sau independența financiară este rezervată doar pentru marii antreprenori şi investitori?

Ei bine, tu te-ai întrebat vreodată câți anonimi există pe lumea asta, care îşi trăiesc viața liniştiți, muncesc, investesc şi îşi construiesc independența financiară în anonimat?

Un articol din 11 martie 2023 din Ziarul Financiar publică rezultatele unei analize a companiei Knight Frank (una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară din lume) care ne arată că România are aproape 91.500 de milionari în dolari.

Ei bine, marea majoritate a lor nu sunt mari antreprenori, nu sunt celebri, nu sunt nici măcar politicieni, ci sunt oameni obişnuiți care îşi construiesc cu răbdare şi perseverență independența financiară.

De aproximativ 10 ani, România trece prin cea mai prosperă perioadă a sa din istorie și, deși vedem că încă sunt multe probleme de rezolvat în România, nu putem să nu remarcăm acumularea de capital și avere a clasei mijlocii.

Depozitele gospodăriilor din băncile românești au ajuns la peste 356 miliarde de lei (sold publicat de BNR la finalul lunii iulie 2024) vs. 256 miliarde de lei la 31 decembrie 2020. Asta inseamnă 100 de miliarde de lei (20 miliarde de EURO) in plus in doar 3 ani si jumătate.

De asemenea, numărul de investitori la Bursa de Valori București se apropia de 178.545 de persoane la finalul anului 2023, potrivit datelor Fondului de Compensare al Investitorilor.

Și, nu în ultimul rând, observăm un grup destul de numeros de persoane fizice care investesc constant în imobiliare, in special fără credit ipotecar. In 2023, peste 50% dintre tranzacțiile imobiliare din România s-au făcut fără credit ipotecar.

A devenit destul de clar pentru multe persoane, în primul rând, că NU se pot baza pe sistemul de pensii pentru a-și asigura un trai decent la bătrânețe și, în al doilea rând, că este o perioadă ideală în care să acumuleze active și să își sporească averea prin intermediul investițiilor financiare sau imobiliare.

Astăzi, mediul economic și fiscal din România încă este favorabil investițiilor.

De asemenea, inflația si dobânzile în scădere ne oferă, în mod surprinzător, unele avantaje legate de investițiile la bursă pe care nu le-am mai avut de decenii.

Incă ne aflăm intr-o fereastră de oportunitate in care oamenii obisnuiți pot să progreseze financiar in mod susținut si să acumuleze un portofoliu de investiții care să le asigure independența financiară.

Despre investițiile care sunt avantajate în acest context economic, dar și despre modalitatea prin care și tu poți să îți construiești un portofoliu de investiții care să te ducă la independență financiară, vom vorbi la webinar.

Vino alături de mine la webinar pentru a vedea cum poți și tu să ajungi independent financiar, cu ajutorul investițiilor la bursă.

Îți recomand să te înscrii la webinar,
mai ales dacă te regăsești în oricare dintre aceste situații:
  • Câștigi bine în fiecare lună, dar nu reușești să economisești suficient sau nu ești mulțumit de felul în care îți gestionezi banii.
  • Îți păstrezi economiile în conturi bancare, depozite sau "la saltea", fără a profita de oportunități mai profitabile.
  • Ai început să investești, dar nu ești sigur dacă strategia ta este una eficientă.
  • Investești ocazional în acțiuni recomandate de prieteni, influenceri sau în trenduri care îți plac, fără o strategie clară.
  • Îți dorești un portofoliu care să genereze randamente mai mari decât ai reușit până acum.
Vreau să mă înscriu
Online, marți 25 februarie, ora 19:00

Din acest webinar vei afla, la modul cel mai practic:

Contextul economic internațional – unde suntem și care este trendul.
Contextul economic din România – ce contează cu adevărat în investiții.
Perspective asupra dobânzilor și inflației
Cum ar putea evolua obligațiunile în 2025 și 2026
Cum ar putea evolua acțiunile în 2025 și 2026
Vine criza? Ce avem de făcut?
Cum poți să te pregătești încă de pe acum pentru a profita de oportunitățile viitoare.
Nu în ultimul rând, vei putea să ne pui întrebări în sesiunea de Q&A!
Vreau să mă înscriu
Online, marți 25 februarie, ora 19:00

Acest webinar este pentru tine dacă

  • Nu vrei să fii nevoit să muncești până la moarte (pentru că altfel vei fi nevoit, dacă nu ai surse de venit pasiv);
  • Nu vrei să ți se vândă produse financiare proaste din care câștigă doar instituția emitentă;
  • Nu vrei ca alții să profite de lipsa ta de cunoștințe financiare;
  • Nu mai vrei ca banii strânși de tine cu greu să fie "recompensați" de bancă cu dobânzi mici, când inflația este peste 15%;
  • Nu vrei să fii prins în cursa șobolanului;
  • Vrei să ajungi independent financiar într-un timp rezonabil;
  • Vrei ca banii să lucreze pentru tine și în timp ce dormi;
  • Vrei să nu îți mai consumi timpul pentru bani, ci să îl aloci lucrurilor cu adevărat importante pentru tine: familie, prieteni, hobby-uri etc.
  • Vrei să ieși din turma oamenilor ușor de manipulat și manevrat de mainstream media, politicieni și experți;
  • Vrei să faci astăzi ce alții nu fac, pentru a putea face mâine ce alții nu pot.

Ce spun cursanții Știința Banilor?

Webinar realizat de

Valentin Nedelcu

Sunt economist, investitor, consultant fiscal, coach, trainer și totodata fondatorul blogului și comunității StiintaBanilor.ro - cea mai mare și activă comunitate de finanțe personale și educație financiară din România.

Am început să investesc pe piața de capital din anul 2005, fiind activ, mai întâi, pe piața locală BVB și pe urmă și pe piețele internaționale. În paralel, mi-am dezvoltat o carieră in domeniul financiar, lucrând pentru diverse companii de consultanță și multinaționale și ajungând până la nivelul de senior management regional. În această perioadă, am participat la proiecte de achiziții, fuziuni, divizare și optimizări fiscale la nivel național și internațional, în calitate de consultant fiscal. În 2016 am fondat blogul și comunitatea ȘtiințaBanilor, ajungând, în mai puțin de 3 ani, cea mai mare comunitate de finanțe personale și investiții din România.

În calitate de coach & trainer financiar, am lucrat cu peste 10.000 de persoane în ultimii 8 ani, oferind comunității atât expertiza mea, cât și expertiza celor mai buni specialiști pe care i-am putut găsi pe piață, în aria de finanțe personale și investiții.

Vreau să mă înscriu
Online, Marți, 25 februarie, ora 19:00
© ȘtiințaBanilor 2025
Design grafic și programare web Răzvan Stan