Coaching-ul si tiparele mentale care ne guverneaza viata

tiparele mentaleAm trait ani de zile o viata care nu era a mea, conform normelor si standardelor sociale comun acceptate. Acest mod de viata m-a adus in situatia in care sa am aparent totul dar in realitate sa nu am exact acele lucruri care sa ma implineasca cu adevarat.

Aceasta revelatie am avut-o acum mai multi ani cand am inceput sa contest din ce in ce mai mult statu quo-ul si sa caut noi perspective din care sa privesc lucrurile.

Spre placuta mea surpriza, noile perspective au determinat schimbari in actiunie mele si implicit in realitatea mea concreta. Astfel, am inteles ca nu exista adevaruri absolute si moduri unice de a face lucrurile ci adevaruri multiple si moduri de actiune multiple, adaptate nevoilor si valorilor autentice ale fiecarui individ.

Ignorarea acestui mod flexibil de a privi viata si adoptarea modului fixist al societatii de a cataloga si judeca lucrurile este reteta sigura spre o viata de lipsuri, neimpliniri si frustrari.

Coachingul reprezinta unul dintre instrumentele prin care obtii aceasta claritate si asumare totala a vietii croite dupa propria persoana. Rezultatul este obtinerea pacii si linistii interioara care sa iti permita sa iei cele mai bune decizii in viata.

Tiparele mentale care ne guverneaza viata

Suntem victime sigure ale tiparelor mentale care ne guverneaza viata. Cineva mi-a spus odata ca omul nu se schimba decat foarte greu si asa este, de cele mai multe ori, pentru ca nu poti sa te schimbi doar prin puterea vointei. Tiparele mentale, automatismele din mintea ta sunt prea puternice, mult mai puternice decat puterea vointei tale.

Schimbarea reala apare atunci cand sunt schimbate tiparele (automatismele din mintea noastra).

Un exemplu revelator de tipar care ne poate guverna viata este tiparul de comportament al victimei. Daca ai acest tipar, vei fi o victima in orice situatie si circumstanta, fie ca vorbim de familie, prieteni, job sau in societe in general. Nu conteaza daca iti schimbi jobul, partenerul de cuplu sau anturajul pentru ca tiparul te va insoti oricum si curand te vei trezi in aceeasi situatie.

Singura solutie este aceea de a schimba tiparul, adica manunchiul de ganduri subconstiente care ruleaza in permanenta si determina un anumit comportament, de fiecare data.

Acesta a fost doar un exemplu de tipar. Sunt milioane de tipare si variatii de tipare, fiecare om avand propriile tipare mentale care ori il sustin in evolutia lui ori il saboteaza.

Acum este randul tau

Coachingul este un instrument foarte puternic, care in esenta lucreaza asupra tiparelor din mintea noastra.

Daca vrei:

– sa identifici si sa lucrezi asupra tiparelor din mintea ta care te impiedica sa iti creezi viata pe care ti-o doresti;
– sa devii coach profesionisti si sa ii ajuti si pe altii sa isi creeze viata pe care si-o doresc;
– sa capeti abilitatea de a citi dincolo de cuvinte sau
– sa obtii rezultate mai bune in lucrul cu oamenii,

Iti recomand din toata inima scoala de coaching Pleiade. Incep o noua grupa de coaching pe 24 februarie 2018 in Bucuresti.

In plus, prin abonarea la newsletterul StiintaBanilor, ai o reducere de 10% la toate cursurile de coaching ale scolii Pleiade.

Numai bine si spor la lucrul cu tiparele mentale!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul, te rog da un like si share.

PSS. Alatura-te comunitatii nostre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar:  
 

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *