money

Secretul primilor 1,000, 10,000 si 100,000 EUR/USD

Majoritatea oamenilor se blocheaza pana ajung la primii 1, urmat de cateva zerouri EUR/USD etc. castigati/stocati/investiti si raman in zona de ‘’inceput’’ toata viata, luand-o mereu si mereu de la capat.

Acesta este motivul pentru care pentru cei mai multi oameni nu ajung independenti financiar si nu ajung sa atinga cu adevarat prosperitate financiara.

 • Primii 1000 EUR facturati din noul business;
 • Primii 10,000 EUR investiti pe bursa;
 • Primii 100,000 EUR in portofoliul personal;
 • Prima garsoniera de inchiriat;
 • Primul salariu/bonus etc. de 5000 EUR (este relevant exemplul, chiar daca nu incepe cu 1 🙂

si tot asa…

Efortul pentru a atinge primul 1, urmat de cateva zerouri, este enorm si multi renunta pe drum. Ceea ce nu stiu este ca, dupa ce ai atins un 1 urmat de cateva zerouri, 2,3,4 etc. urmati de acele zerouri se ating mult mai usor.

Dupa ce te-ai chinuit 10 ani sa ajungi la un portofoliu de 100,000 EUR, foarte probabil pana la 200,000 EUR s-ar putea sa iti ia mult mai putin, pana la 300,000 EUR si mai putin si tot asa.

Am observat acest lucru in toate ariile legate de bani: mi-a luat vreo 3 ani sa ajung sa castig 1000 EUR pe luna, acum sunt cazuri in care fac banii astia intr-o zi sau chiar mai putin.

Acelasi lucru se aplica si in investitii. Poti investi constant 200 EUR pe luna, fara sa se vada mare lucru in portofoliu, pana cand, la un moment dat, intervine dobanda compusa si portofoliul tau creste accelerat.

dobanda compusa 20

Nu te pierde pe drum, ci continua la acceleratie maxima, pana atingi acel obiectiv de 1 urmat de cateva zerouri.

Dupa acest punct, lucrurile vor deveni mai usoare, automatizate, rutina.

Ca un exemplu personal, mi-a luat 6 luni de scoala de coaching + inca 8 luni de scoala de Master Coaching pentru a putea lucra direct cu oamenii.

Ca inspiratie, pun mai jos o poza cu primii mei bani din coaching (castigati undeva in 2017).

primii bani din coaching

Pana acum, in 2020 am la activ peste 1000 de sedinte de coaching la preturi tot de 100, dar de EUR nu de RON 🙂

Asta ca un exemplu a ce inseamna sa combini Pasiunea + Pregatirea profesionala + Perseverenta.

Pe curand!

Valentin

Similar Posts

5 Comments

 1. Bună ziua,
  În zilele de 27-28 iunie mă voi afla pe drumuri, deplasandu-mă. Nu voi avea posibilitatea de a urmări conferința online, însă am cumpărat pachetul gold pentru că voi primi înregistrările și toate celelalte materiale, deși mi-aș fi dorit să îmi permit pachetul VIP.
  Îndemn și eu la a cumpăra un pachet, tot timpul avem de învățat, updatat.
  Așa că abia aștept să mă liniștesc și odihnesc după oboseala acumulată în zilele de 27-28 iunie și în zilele următoare (din confortul casei) să ascult, să învăț și de ce nu să aplic învățăturile prezentate în conferință și toate celelalte materiale.

 2. Foarte interesant acest articol. Felicitari!

  Imi place foarte mult cum ai abordat acest subiect si sunt total de acord cu toate punctele exprimate de tine.

  La fel am inceput si noi in investitiile imobiliare, cu sume mici, incepand de la 50 EUR si putem spune ca acesta este secretul – incepe cat mai devreme si cu sume mici (in cazul in care nu ai deja o suma mare). Cu timpul vei vedea rezultate foarte bune. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *