3e827aa9 a6d2 465a 9d08 858c1c83fae9

Tu visezi mic sau mare?

Auzim deseori indemnul: “Viseaza mare!” sau, in engleza, “Dream BIG”, ca un indemn de a-ti creste aspiratiile si de a trece la urmatorul nivel.

Este un indemn bun, in sensul in care ar trebui sa visezi la lucruri care astazi iti par imposibile sau improbabile. Totusi, indemnul nu este complet si te poate induce in eroare.

Eu nu am rezonat niciodata cu acest “Viseaza mare” pentru ca nu am inteles niciodata ce este acest “Mare”.

“Mare” pentru cine? Pentru tine? Pentru mine? Sau trebuie sa fie ceva atat de Mare incat toata lumea sa spuna in cor: da, ma, asta chiar este “Visat mare”.

Eu sunt convins ca oricat de mare as visa eu, daca ii spun ce am visat lui Elon Musk, o sa zica ca am visat mic, asa ca, de ce as face-o? Ca sa faca misto de mine?

De asemenea, eu nu as vrea sa fiu un antreprenor si multimiliardar ca Elon Musk, cu atatea responsabilitati si expunere … adica, ma ingrozesc numai cand ma gandesc. Adica, prefer de 1000 de ori viata mea decat viata oricarui multimiliardar celebru. Macar eu pot sa ies din casa si sa nu ma recunoasca prea multa lume 🙂

In schimb, eu m-am concentrat tot timpul pe visurile mele ,,pe persoana fizica”, adica cat mai specifice mie …mici sau mari … nu mi-a pasat.

Cam cat de mic este un vis mic?

Cam cat de mic sau mare este “visul” sa ma pot plimba 2 ore pe zi, in fiecare zi, la ce ora am eu chef?

Cam cat de mare este visul sa ma duc la pescuit in diverse locuri si sa prind un peste mic sau mediu sau mare … sau nu conteaza … dar sa prind ceva si sa il gatesc si sa il mananc?

Cam cat de mare este visul sa ma trezesc in fiecare dimineata la ce ora vreau?

Dar un vis mare?

Da, au fost si visuri mari:

  • sa construiesc o mega comunitate de finante personale si investitii (no. 1 in Romania, de departe);
  • sa am venituri pasive de cateva mii de euro pe luna;
  • sa calatoresc prin lume si sa vad locuri frumoase;
  • sa am o masina de lux;
  • o locuinta de vis …

doar ca fara alea mici, nici alea mari nu mi-ar aduce atata satisfactie.

Asa ca, eu zic: viseaza la ce vrei tu. La ce vrei cu adevarat .. mic sau mare, dar sa fie exact ce te implineste pe tine (pe cat este omeneste posibil sa iti dai seama in acest moment).

Daca te gandesti un pic la viata, iti dai seama ca este ca un puzzle pe care tu ar trebui sa ti-l construiesti.

Dar, ca sa il construiesti, trebuie sa stii cat de cat cum ar trebui sa arate imaginea de ansamblu si … sa te misti, adica sa mai pui cate o piesa si inca o piesa …zi de zi.

Tu ai primit de la viata piesele amestecate, asa cum s-a nimerit. Daca nu faci nimic si tot astepti, ei bine, ele vor ramane amestecate si iti vor arata o imagine “haotica” a vietii tale.

Nu stiu daca te-ai prins inca, dar rolul tau este sa:

  1. Iti imaginezi poza finala (cum vrei sa arate viata ta, cu visuri mari dar si mici);
  2. Sa aranjezi piesa dupa piesa pana cand acea poza din mintea ta prinde forma …zi de zi.

Si da, vei avea nevoie sa faci bani ca sa sustii toate lucrurile astea. Mai intai activ, apoi pasiv, prin investitii. Altfel nu cred ca se poate sau cel putin nu stiu eu cum.

Cam asta este …

Nu mai fi atasat de imaginea “haotica” a pieselor de puzzle care sunt astazi “viata ta” … ele sunt acolo doar pentru ca tu sa le rearanjezi pentru a face “o opera de arta”.

Tu ce mai astepti?

Mult succes!
Valentin

PS. Cand iti aranjezi piesele de puzzle, aranjeaza-ti si portofoliul de investitii care sa iti produca venituri pasive. Sunt prea multe lucruri frumoase pe care le ai de facut in timpul zilei 🙂 Mai fa bani si in timp ce dormi 🙂

Ai reduceri de pana la 55% la cursurile de investitii StiintaBanilor pana joi, 28 iulie, in cadrul campaniei “Endless Perfect Summer Days”. AICI.

Pentru venituri pasve iti recomand in special:

  1. Cursul practic de investitii pasive
  2. Cursul de investitii imobiliare – nivel 1

Mult success!

Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *