Aplicatie de gestionare a banilor

Aplicatie de gestionare a banilor

Smart Cuts este o aplicatie de gestionare a banilor gratuită pentru telefoane mobile, ce folosește inteligența artificială pentru a facilita utilizatorilor înregistrarea și analiza cheltuielilor și veniturilor, astfel încât să poată să ia decizii finaciare mai înțelepte. A fost construită în ideea de a reduce cât mai mult timpul necesar înregistrării tranzacțiilor, dar și să ofere informații din domeniul financiar.

Înregistrarea cheltuielilor

Aplicatia de gestionare a banilor Smart Cuts vine în întâmpinarea oamenilor ocupați, care nu au o memorie bună sau care nu au disciplina necesară notării plăților curente. Plățile cu cash se pot înregistra la fața locului, având telefonul la îndemână și astfel nu mai e nevoie să fie păstrate toate bonurile de la cumpărături.

Aplicația ține cont de istoricul utilizatorului și astfel sugereaza denumirea completă si categoria unui comerciant, pentru plățile introduse manual. Chiar mai mult, permite introducerea doar a sumei, detaliile putând fi completate ulterior când utilizatorul are mai mult timp.

Persoanele care folosesc cardul își pot importa extrasele bancare din aplicațiile de internet banking de la bănci precum ING, BCR și BRD. Detaliile din aceste extrase de multe ori sunt destul de încărcate cu informații necesare băncii, dar în Smart Cuts apar simplificate, doar datele utile precum: suma, comerciant, data.

Aplicația atenționează asupra tranzacțiilor similare găsite, care pot fi duplicate, fie dintr-o greșeală a băncii, fie dintr-o greșeală a utilizatorului care a importat aceeași tranzacție de mai multe ori.

Categorisirea automată

Categorisirea este foartă importantă pentru a face analiza cheltuielilor. Dacă pentru plățile introduse manual este destul de simplu să se asociezie o categorie, la importarea unui extras cu câteva zeci de plăți ar ajunge să dureze destul de mult. Din acest motiv Smart Cuts realizează automat categorisirea tranzacțiilor importate din extrasele de cont, folosind algoritmi de inteligență aritficială ce învață de la utilizatori.

Pentru comercianții cu denumiri mai puțini cunoscute, se poate verifica domeniul de activitate căutând din aplicație mai multe informații de pe internet.

Analiza cheltuielilor

Aplicația permite analiza lunară a cheltuielilor înregistrate, prin evidențierea celor mai mari categorii și subcategorii de cheltuieli. Astfel se pot identifica categoriile de cheltuieli care pot fi reduse ( ex: ieșirile la restaurant, cumpăraturile de haine sau alte obiecte care nu sunt strict necesare) sau pentru care se pot căuta oferte mai avantajoase ( ex: comisioane conturi bancare, utilități ). Se calculează și media de cheltuire lunară și zilnică pentru a putea defini bugete și a calcula câți bani sunt disponibili pentru economisire.

Pe lângă funcționalitatea de analiză a cheltuielilor anterioare, aplicația prezintă și o privire de ansamblu a situației financiare curente, din toate conturile create, pentru a se putea cunoaște în orice moment de câți bani dispui.

Educație financiară

Aplicatia de gestionare a banilor Smart Cuts este un instrument de economisire, care pe lângă funcționalitățiile tipice unei aplicații de gestiune finanțe personale oferă și sfaturi din domeniul financiar. Articolele sunt atent alese pentru a ajuta utilizatorul să își atingă obiectivele de economisire sau de creștere a veniturilor.

Securitate

Securitatea este unul din aspectele cele mai importante care stau la baza Smart Cuts. Datele utilizatorilor sunt stocate doar local pe telefonul mobil. Pentru îmbunătățirea algoritmului de autocategorisire de la importul de extrase bancare, utilizatorii pot opta pentru transmiterea anumitor informații. Aceste informații sunt depersonalizate, extrăgându-se doar informația despre comerciant și categoria asociată, și nu se transmit sume, date sau IBAN-uri.


Aplicația este disponibilă în limba română și engleză. Pentru moment se găsește doar în App Store pentru utilizatorii de telefoane iOS, dar urmează să fie lansate și variantele pentru web si Android. Funcționalitățile viitoare vin în sprijinul famililor: sincronizarea între device-uri si stabilirea de bugete. Vedeți mai multe pe smallsteps.ro.

Sa va fie de folos!

Valentin

PS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar Personal:

ÎNREGISTRARE PENTRU STIINTABANILOR NEWSLETTER 

Similar Posts

One Comment

  1. Eu recomand un website ce in conditii de deplina anonimitate ofera informatii relevante despre modul in care romanii isi gestioneaza finantele. Practic, website-ul face o comparatie intre cheltuielile tale in functie de venit raportate la oameni ca si tine (cu acelasi venit, din acelasi oras s.a.m.d) si ofera si cateva sfaturi de imbunatatire a behavior-ului financiar. https://nicoleknows.io/ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *