top performer
|

Ce nu stii despre top performeri

Am tot vorbit cu psihologi din Romania despre treaba asta si am vorbit si cu alti oameni (nu psihologi, dar oameni atat de smart incat mi-e si mie un pic rusine sa deschid gura cand vorbesc cu ei … ca poate spun o prostie :)))

Si imi spun: “Am tot analizat treaba asta cu top performerii. Multi dintre oamenii astia sunt un pic “broken inside” – adica au o trauma, ceva, din copilarie, ceva atat de teribil, incat ei au decis, la un moment dat, sa dea TOTUL pentru a ajunge in top … ceva atat de dureros, atat de traumatizant, incat oamenii astia nu se mai pot opri … nu ii poti concura … mor cu tine de gat daca e nevoie.

Un om echilibrat rareori ar putea sa ajunga top performer. Nu ar avea motivatie. Nu ar fi dispus sa plateasca pretul … sa moara, daca e nevoie, doar pentru a ajunge TOP.”

Ciudat, dar multi mi-au confirmat. Asa este. Multi top performeri au ceva “frant in interiorul lor”.

Unii isi dau seama si lucreaza pentru a se mai echilibra. Cativa chiar reusesc. Cei mai multi nici nu realizeaza ce se intampla cu ei.

Multi top performeri sunt oameni traumatizati care au avut puterea, ambitia si tenacitatea sa nu fie invinsi de traumele si circumstantele lor.

In trecutul lor, au decis sa declare razboi lumii si sa o invinga … deocamdata le iese…

Lumea = circumstantele lor si tot ceea ce le sta in cale. Sa nu confundam ca ar fi oameni rai. Ei sunt in razboi cu propriul univers interior.

Problema este ca multi astfel de top performeri ajung sa aiba succes in obiectivele lor marete si sa esueze in singurul obiectiv care conteaza: o viata implinita.

In plus, drumul spre performanta de top este presarat cu multe …trupuri ravasite esuate pe parcurs. Cei care chiar ajung foarte sus, sunt putini iar pretul platit este foarte mare.

Daca simti ca nu ai motivatie sa ajungi top of the top, nu trage de tine – este foarte posibil sa nu ai traume atat de grele in spate care sa te motiveze. Tu chiar le-ai vrea?

De ce ai vrea neaparat sa fii un top performer? Cand a fi peste medie este suficient pentru a avea o viata cum vezi numai in vise…

Daca renunti la victimizare, frica irationala, lene si sa te minti pe tine … deja ajungi in top … (nu Top performer … dar, acolo, in primii 10%).

Asta inseamna pentru tine bani, familie, prieteni, hobby-uri etc. – poate nu ajungi milionar in cativa ani, dar … foarte bine ajungi sigur daca lucrezi la toatea astea de mai sus.

Este suficient! Mai lasa loc sa si respiri! Mai ales ca vine si vara. 🙂

Semnat: un top performer (sau asa zic unii despre mine ca as fi).

Valentin

PS. De asemenea, te invit sa te inscrii la ultimul eveniment de dinaintea vacantei de vara 🙂 conferinta Money Days 2023 – conferinta noastra anuala de finante personale si investitii care va avea loc pe 26-28 mai, online. Vei putea invata direct de la unii dintre cei mai buni analisti si educatori financiar din Romania in cadrul celor 3 zile de conferinta.

Folosete Codul de reducere „valentin” pentru a beneficia de o reducere de 100 de lei pentru oricare dintre biletele la eveniment. Inscrie-te AICI.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *