Magie, clarviziune sau … coaching sistemic

coaching sistemicAstazi toata lumea vrea sa vorbeasca, sa se faca auzit, sa se impuna, sa iasa in fata. Nimeni nu mai asculta si mai ales nimeni nu mai asculta cu adevarat desi … adevarata putere se afla la cel ce asculta, nu la cel de vorbeste.

Ce inseamna sa asculti cu adevarat? Inseamna sa asculti dincolo de cuvinte, dincolo de protocol, dincolo de cosmetizari. Sa asculti cu adevarat are foarte putin de-a face cu vorbele rostite efectiv dar foarte mult cu simtitul emotiilor din spatele cuvintelor, vazutul tiparelor de gandire, tonul vocii, inflexiunile vocii, povestea din spatele povestilor, zgomotele, respiratia, pozitionarea, ambientul cat si senzatiile pe care le simti tu in propriul corp. ACESTEA te fac sa asculti cu adevarat.

“Auzi-ma Doamne” nu inseamna ca cer doar sa mi se auda vorbele;

“Vreau sa ma asculti iubitule” nu inseamna ca vrea doar sa ii aud cuvintele;

“Asculta-ti copilul” nu inseama sa ii auzi doar cuvintele de copil;

“Asculta-ti corpul, inima, sufletul” nu inseamana doar sa iti auzi gandurile constiente care curg ca o moara stricata, mereu in acelasi cerc inchis.

  • Pentru a nu mai luat decizii tampite trebuie sa te asculti;
  • Pentru a nu mai repeta la nesfarsit aceleasi alegeri proaste trebuie sa te asculti;
  • Pentru a vedea dincolo de limitari multitudinea de posibilitati trebuie sa te asculti;
  • Pentru a iti depasi conditia trebuie sa te asculti;

Si pentru a-i asculta pe altii, pentru a le face acest dar minunat, pentru a vedea trecutul, prezentul si viitorul, mai intai trebuie sa inveti sa te asculti pe tine?

Nu stiu cum sunt alte tipuri de coaching dar acesta este coachigul sistemic. Asa se numeste acum, in trecut poate se numea magie, clarviziune sau mai stiu eu ce. In realitate este doar multa ascultare, stiinta si capacitate de a pune punctul pe i cu o precizie chirurgicala.

Pe 2 mai incepe o noua grupa de coaching la scoala Pleiade, de data asta online, pentru cei care nu sunt din Bucuresti sau nu pot particia in weekenduri la cursuri.

In plan concret, si aici iti spun de pe harta mea, cel mai mult te va ajuta coachingul daca:

  • Vrei sa te faci coach profesionist (evident);
  • Ai o echipa in subordine si lucrezi mult cu oamenii;
  • Esti antreprenor sau vrei sa devii antreprenor.

In plan financiar, investitia in educatia ta (mai ales la acest nivel) este o investitie care aduce dividende bune. De cand am terminat eu Scoala de coaching (ceva mai putin de un an) am la activ peste 200 de ore de coaching platit si mi-am recuperate de mult investitia. Acum sunt la Master – modulul de avansati.

In plus, oricine vine din partea comunitatii StiintaBanilor are o reducere de 10% din valoarea programului.

Mai multe detalii AICI.

If you want it bad enough, and work hard enough, dreams do come true – pe asta am luat-o din filmul Rock Star. 🙂

Mult succes….la vazut tipare 🙂

Valentin

Disclaimer: Bineinteles ca nu ajungi clarvazator sau mai stiu eu ce J doar foarte bun la a identifica motivele pentru care ceva nu a mers, ce te bocheaza in acest moment si comportamentele si reactiile probabile ale tale si ale altora in viitor. Si da….nu ajunge sa faci doar scoala trebuie sa si pui osul la treaba serios :))))

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *