Iarna zapada

Pe la 40 de ani iti dai seama ….

Am observat o treaba (pe care o tot analizez de vreo 2 ani) si cred ca este important sa o impartasesc.

Am ajuns la concluzia asta dicutand cu un numar foarte mare de oameni, din coaching, intalniri de business, parteneri, clienti etc. – deci oameni smart si cu un nivel financiar destul de sus.

Pe la 40 de ani te izbeste un gand/ o constientizare.

Pentru unii vine ceva mai devreme, pentru altii vine ceva mai tarziu de 40 de ani si din pacate pentru foarte multi vine muuult prea tarziu sau niciodata.

In jurul acestei varste oamenii (cei care au constientizarea) isi dau seama ca “that’s it” – cam asa este viata si ca, desi are si dificultati, poate fi foarte frumoasa.

Isi dau seama ca bucuria reala vine din timpul de calitate petrecut cu cei dragi sau ei cu ei insisi.

Isi dau seama ca banii sunt foarte valorosi insa pentru altceva decat credeau inainte – sunt valorisi pentru ca ei cumpara exact cel mai pretios lucru: timpul de calitate.

Isi dau seama ca linistea este aur curat si ca fericirea vine din liniste, din a face ce iti place si din relatiile armonioase cu cei dragi.

Isi dau seama ca nu ar trebui sa il intereseze toate tampeniile care il interesau inainte: ce cred altii despre tine, sa fii cel mai tare, cel mai mare, sa ajungi ceo, cfo, cco sau whatever.

Isi dau seama ca mai au poate X ani (da, da, incep sa ii numere) de viata si nu mai vor sa isi bata joc de ei urmarind cai verzi pe pereti, ci doar ceea ce le bucura inima.

Isi dau seama ca aproape nimic nu conteaza.

Sunt foarte putine lucruri care conteaza cu adevarat:

– finantele tale (care sa iti asigure libertate cat mai multa)

– relatia cu parintii, copiii si partenera/partenerul de viata;

– relatia cu cativa prieteni si colaboratori apropiati;

– sanatatea;

– sa fii o persoana decenta si morala (sa nu iti vina sa arunci tu cu pietre in tine pe strada);

– latura spirituala a vietii, fiecare dupa cum o traieste si o intelege.

Cel mai valoros lucru pe care banii il pot cumpara este TIMPUL DE CALITATE.

Eu mi-am dat seama ceva mai devreme, pe la 36-37 de ani … si zilnic imi multumesc mie, celui care am fost,in anii trecuti, pentru munca titanica si sacrificiile facute pentru ca astazi sa ma pot bucura de timp de calitate cat mai mult.

Eu cred asa:

1. Daca esti undeva intre 20 si 40 de ani – poate te intrebi daca merita sa pui osul la treaba serios si sa faci ceva sacrificii – Da, merita de 10000 de ori. Ce nu merita este sa iti pierzi vremea cautand cai verzi pe pereti (gagicareala, masini scumpe, promovari la job, faima, smechereala etc.)

2. Daca esti undeva dupa 40 de ani – poate te intrebi daca merita sa te preocupi de pensia ta. Eu zic ca merita din plin, daca iti faci o viata frumoasa ACUM, ca sa merite sa fie traita si la 65, 70, 80, 95 etc. Daca sunt lucruri “naspa in viata ta” da-le la o parte ACUM. Ceea ce nu merita este sa iti irosesti si inca o singura zi avand o viata nefericita. In interiorul nostru cu totii stim unde facem compromisuri majore si unde ne tradam pe noi. Ei bine, dupa 40 de ani ar cam trebui sa ne dam seama ca aceste compromisuri si tradari majore nu prea merita.

Cam asta este …

Daca esti pe la 20-30 de ani, are sens treaba asta pentru tine?

Daca esti pe la 40 sau peste, te-a izbit si pe tine treaba asta?

Similar Posts

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *