Motivul pentru care castigi mult mai putini bani dacat ai putea scaled

Motivul pentru care castigi mult mai putini bani dacat ai putea

Salutare,

si este posibil sa te sochez cu ceea ce voi spune mai departe.

Am o prietena care a fost elev de nota 10 pe linie in scoala. Profesorii au laudat-o tot timpul ca este foarte sarguincioasa, iar parintii au indrumat-o tot timpul spre carte.

Parintii au sfatuit-o sa invete bine si sa nu isi faca griji pentru nimic altceva.

Ea a facut exact acest lucru: a invatat bine si atat. A fost o eleva de nota 10 , apoi a avut diferite job-uri unde a fost super laudata de sef (ca este de incredere si responsabila), a fost exploatata sa faca ore suplimentare la greu, neplatite si apoi la o schimbare de management si o mica problema de sanatate a fost data afara.

A avut un salariu average (mediu) tot timpul.

Lumea banilor, a afacerilor, lumea financiara este o jungla pentru ea si isi cauta tot timpul un “parinte” care sa ii ofere o solutie financiara (salariu) in schimbul timpului si abilitatilor ei.

Ea nu este un caz singular. Asa sunt majoritatea oamenilor educati, care au invatat bine si au facut scoli multe. Sa nu spun ca pentru cei needucati si fara scoli multe este si mai greu pentru ca nu au atat de multe sa ofere in schimbul salariului (doar obedienta si timpul).

Lumea banilor este o jungla civilizata

Iar acest lucru nu este nici rau, nici bun – este asa cum este si cum ar trebui sa fie.

Nu are nicio legatura cu moralitatea sau corectitudinea, ci are legatura cu Autonomia in ganduri si actiuni a omului.

Jungla este civilizata prin legi scrise si nescrise. Este civilizata in sensul in care, teoretic, orice membru ar trebui sa fie safe financiar (acoperis, mancare, nevoi de baza). Cel putin teoretic.

Mai mult decat un anumit nivel de baza, societatea, nici macar una utopica, nu iti va garanta.
Tot ce depaseste nivelul de nevoi de baza (sau poate un pic peste) deja iese din sfera civilizatiei si se duce in zona junglei.

Partea cu adevarat fascinanta este ca abia de la nivelul de jungla lucrurile ies din artificial (asa cum si o ferma de animale este un mediu artificial) si intra in natural.

Cand intri in jungla – devii un animal liber – liber sa creeze, sa isi concentreze eforturile, sa isi asume responsabilitatile, dar si sa colecteze beneficiile.

Animalul liberasa cum l-am numit eu, este, de fapt, Omul autonom in gandire si actiune. Este omul care decide, isi asuma, actioneaza, vorbeste – fara sa ceara voie sau aprobare de la un “parinte” (sef, superior, tata, mama etc.)

Omul autonom este destul de badass pentru ca este un creator si constructor, dar si un incasator bun de castane de la viata (adica isi asuma lucruri).

– El isi stabileste singur obiectivele;
– Decide singur care sunt caile;
– Isi incaseaza singur castanele;
– Isi asuma singur sa repare ceea ce este stricat;
– Isi face singur programul;
– Lucreaza la visurile lui;
– Se automotiveaza;
– Castiga sau pierde pe mana lui.

Nu mai exista un tatuc sau o mamuca care sa ii asigure ceva nevoi si dorinte in schimbul obedientei, timpului si energiei lui.

Pare intr-un fel o rebeliune, insa nu este o rebeliune in adevaratul sens al cuvantului. Este o Maturizare necesara intr-o lume plina de Copii Mari.

Si voi incheia cu o concluzie prin care voi raspunde la intrebarea: Care este motivul pentru care majoritatea castiga mult mai putini bani dacat ar putea?

Motivul este ca Adultii fac bani multi pentru ca sunt autonomi in gandire si actiune si isi stapanesc lumea interioara (emotiile, gandurile etc.).

Copiii Mari fac bani putini pentru ca nu stapanesc nimic (nici macar lumea interioara). Ei primesc cele necesare supravietuirii de la Adulti in schimbul obedientei lor.

Pe curand!

Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *