rezultate

Rezultatele “nevazute” ale proiectului StiintaBanilor

Inca de la nasterea sa, StiintaBanilor a purtat un razboi nevazut si extrem de dur cu un inamic extrem de puternic.
 
Acest inamic este: mentalitatea de victima care domina societatea romaneasca.
 
Mentalitatea de victima are implicatii foarte adanci in toate aspectele vietii noastre:

  • Este cea care ne determina sa ne vaitam de toti si de toate fara sa facem ceva pentru a ne schimba;
  • Este cea care ne duce la invidie si ura fata de cei care reusesc (cei care au mentalitate de invingatori) pentru a ne apara fragila imagine de sine;
  • Este cea care ne face sa fim tot timpul nemultumiti;
  • Este cea care ne tine in coplacere – e mai bine sa fii victima, ca poti sa ii injuri pe toti si sa ii acuzi pe toti ca te defavorizeaza. Este mult mai facil decat sa pui osul la treaba;
  • Probabil ca are o mare contributie si performanta de a fi campioni (ca numar de victime) la pacanele si alte scheme de “imbogatire rapida”.


Aceasta mentalitate este adanca si pacatoasa (in cel mai real mod cu putinta).
 
Si totusi, exista speranta.
 
In fiecare zi aflu de oameni care au renuntat la mentalitatea de victima si au adoptat mentalitatea invingatorului si datorita proiectului StiintaBanilor.
 
Poate ca un articol, un video, un interviu, o postare, un curs, un program StiintaBanilor a declansat schimbarea.
 

Cazul 1
 
Zilele trecute am aflat de o persoana care imi citeste articolele si materialele din 2017 si a ajuns de la un nivel de venit de sub salariu mediu pe economie, plin de datorii, abia permitandu-si sa isi platesca chiria, sanatate varza, depresie la un nivel de echilibru financiar de invidiat.
 
Cand mi-a povestit care a fost factorul declansator al cresterii lui am ramas un pic socat:
 
“Am citit la tine ca ai crescut intr-un cartier sarac, dintr-o familie saraca si apoi am vazut cum te-ai ridicat. M-am gandit ca si eu vin dintr-o familie saraca si am crescut intr-un cartier sarac asa ca daca Valentin a putut si eu pot.”
 
Si a putut!  Astazi are o stabilitate financiara de invidiat, isi organizeaza banii dupa un buget, si-a crescut veniturile in cativa ani de vreo 4 ori, cu locuinta cumparata si utilata, cu portofoliu consistent la bursa si, cel mai important, cu speranta ca si el va atinge libertatea financiara intr-o zi …. “daca Valentin a putut, pot si eu”.
 

Cazul 2
 
Am mai aflat recent de o persoana care a parcurs o scoala de coaching, a inceput cu psihoterapie serios si si-a lansat unui side business + are deja vreo 3 ani de cand isi creste un portofoliul consistent de ETF-uri.
 
In ritmul acesta, pe proiectii, va ajunge matematic independent financiar in mai putin de 10 ani, doar facand ceea ce face acum si fara sa isi asume riscuri suplimentare (este multumit de jobul lui si nu vrea sa is idea demisia in urmatorii 10 ani).
 
De asemenea, partea de psihoterapie are toate sansele sa ii cresca si mai mult calitatea relatiilor iar partea de side business vocational are toate sansele sa ii scurteze perioada pana sa ajunga independent financiar de la 10 ani la 5-6 ani.
 
Din nou, factorul declansator + strategia + motivatia pe parcurs au fost articolele mele, cursurile mele si exemplul meu personal.
 

Rezultatele din umbra

Sunt mii de oameni care din “umbra”, fara sa trambitzeze acest lucru fac schimbari masive in viata lor spre bine gasind motivatie si strategii concrete in materialele StiintaBanilor.
 
Ceea ce fac ei in primul si primul rand insa este sa renunte la mentalitatea de victima si sa adopte o mentalitate de invingatori iar factorul declansator este un model/ exemplu care a parcurs deja acest drum:  “Daca Valentin a reusit atunci si eu pot”
 
 
De multe ori ma intristeaza cand vad in societatea noastra atat de puternica aceasta mentalitate de victima si de multe ori ma simt neputincios.

Insa imi vin zilnic mesaje, email-uri, discutii prin care aflu ca lupta mea are rezultate si uite ca sunt 100, 1.000, 5.000 care au schimbat ceva si le este mai bine.
 
Sunt o motivatie extraordinara pentru mine si ma determina sa merg mai departe cu si mai multa putere.
 
Am doar 38 de ani si am trait si am realizat cat altii in 10 vieti, insa sunt constient ca ceea ce am eu de dat mai departe nu este pentru toata lumea.
 
Multi vor intra in contact cu munca mea, insa putini vor valoriza cu adevarat ceea ce transmit eu pentru ca, in esenta, ii voi pune in fata unei alegeri: Mentalitatea de victima vs. Mentalitatea de invingator.
 
Si putini vor alege mentalitatea de invingator pentru ca necesita multa munca si asumare. Mentalitatea de victima este mult mai comoda.
 
Dar … pe toate le-am facut cu rabdare. Pot sa fiu foarte rabdator. La mine rabdarea se masoarea in ani, nu in zile, saptamani si luni.
 
Voi trai sa vad si asta realizata.
 
Sus inimile, pe cai si la lupta!
 
Nu ai ce sa pierzi insa ai totul de castigat!
 
Pentru tine lupti, nu pentru altcineva.
 
Si cand vezi in viata ta rezultatele muncii tale spune-le si celorlalti … cine stie … poate unii vor asculta si isi vor zice: “Daca tu ai putut atunci si eu pot”.
 
Numai bine!
Valentin

Similar Posts

2 Comments

  1. Confirm si eu rezultatele din umbra. Stiinta Banilor si articolele lui Valentin m-au ajutat sa fiu mai curajos și sa privesc banii altfel.
    Mulțumesc! Esti un agent de schimbare a societății, Valentin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *