daca vrei dar nu poti scaled

Daca vrei, dar nu poti…

Un comment al unui membru al comunitatii m-a pus pe ganduri…

un comentariu in care eram invitat sa imi amintesc …. sa nu fiu dur cu oamenii care nu pot mai mult, nu sunt performeri, care poate sunt blocati emotional … care vor, dar nu pot in acest moment sau niciodata …. si ca cei care pot mai mult, au nevoie de cei care pot mai putin … (as adauga eu, la fel cum si cei care pot mai putin, au nevoie de cei care pot mai mult – ar trebui sa fie win-win)

… si eu imi amintesc … am fost acolo, blocat ani de zile, voind sa cresc, sa fac, sa schimb si neputand …

Am fost ajutat, pasuit, mangaiat; prieteni, mentori au avut rabdare cu mine… si nu au tras de mine cand au vazut ca nu pot in acele momente.

Am fost tot timpul iubit de catre cei din jurul meu … familie, prieteni, mentori, … chiar daca nu puteam mai mult …

Datorita suferintelor mele din trecut pot sa empatizez cu cineva care vrea, dar nu poate … chiar daca nu va putea niciodata. Acel cineva sunt de fapt eu cel de ieri, la fel de valoros ca cel de astazi, dar pe o alta treapta a evolutiei.

Au fost momente in viata mea cand nu ca eram blocat … dar simteam o durere fizica si launtrica atat de mare, incat nu mai puteam sa respir … si gandeam in acele momente … durerea este insuportabila … ce sa fac? nu mai pot sa respir … nu mai pot sa ma misc … ce sa fac? … imi amintesc cu claritate acele momente … eram la munte, singur … ma autoizolasem dupa drama despartirii de copiii mei in urma divortului.

Au fost mai multe momente in care am fost jos in viata mea, blocat … ani … m-am ridicat de jos pana la urma, cu ajutor, fara ajutor …

Destinul meu a fost ca tot timpul, in momentele decisive, sa fiu singur … cumva toti aliatii si mentorii mei sa nu fie disponibili, sa dispara temporar … Acum inteleg si de ce. A fost necesar.

In acest fel mi-am construit singurul stalp care nu va cadea niciodata, in nicio situatie … relatia cu Dumnezeu.

Cat timp Dumnezeu este cu mine, sunt invincibil. Si El este cu mine tot timpul.

Acesta este destinul meu pentru ca Dumnezeu a voit astfel, nu pentru ca eu am vrut.

Si astfel, cum as putea eu sa critic sau sa dispretuiesc sau sa consider inferior pe cineva care vrea, dar nu poate inca sau poate mai putin… sau nu va putea niciodata?

Este o lectie si o reamintire … care este scopul meu aici si de la cine imi vin mie toate reusitele si calitatile.

Pe orice treapta te-ai afla, orice mic progres trebuie sarbatorit si chiar daca progresul este foarte mic, faptul ca te straduiesti, vrei, faci cate ceva este deja un mare plus.

Si cei pe care ii vezi mult mai sus au avut momente de blocaj, de regres …

Calitatea umana este cea mai importana. Mult mai importanta decat banii, succesul, reusitele … bunul simt, respectul, intentia pozitiva, bunatatea etc. Porneste de aici.

In al doilea rand, nu stii care este destinul tau pana cand nu ii propui vietii cu toata forta ceea ce iti doresti.

Nu stii daca esti un invingator sau nu pana cand nu iti porti bataliile grele ale vietii.

Intotdeauna sunt de luat 1-2 decizii grele care pot sa te propulseze 10 trepte peste. Daca le amani … vor deveni si mai grele si te vor darama. Daca le porti cu toata puterea, ai sanse bune sa invingi.

Viata te va testa … iti va testa vointa … forta propunerilor tale …

Intra in lupta nu de dragul luptei. Intra in lupta ca sa invingi. Intra in luptele in care ai o sansa sa invingi. Victoria este scopul, nu lupta.

Sunt multi de tipul “try hard” care intra in lupta pentru a lupta, pentru a pierde vremea … Tu trebuie sa ai in minte victoria. Asta este viata reala, nu un boardgame.

Tot timpul scopul este sa invingi, sa devii victorios.

Crede-ma, este suficienet sa te uiti in ochii cuiva si sa iti dai seama ca este un invingator. Cand te uiti in oglinda, ce vezi? Uita-te inca o data si inca o data si inca o data pand cand il vei vedea. Invingatorul are o privire specifica…

Da, este greu, ai mult de munca pana sa ajungi la statutul de invingator … posibil sa nu ajungi niciodata.

Dar merita…

Omul care devii pe drum, sentimentul de incredere, competenta, lipsa fricii, victoriile … devii un tanc, o forta, o furtuna.

Ceea ce pare imposibil pentru altii … pentru tine este posibil.

Ceea ce pentru altii este “fantasy”, pentru tine este realitate…

The way of becoming the perfect warrior… chiar si daca esuezi, tot este o victorie … calatoria iti va oferi suficiente recompense.

Important este ca pe drum sa ramai constient ca tu doar ai propus si Dumnezeu a facut (nu tu).

si doi … altii se afla pe alt nivel de evolutie si nu este corect nici sa ne consideram superiori (fata de cei care sunt mai jos) si nici sa fim invidiosi (pe cei care sunt mai sus).

Acestea doua .. pentru ca altfel s-ar putea sa ti-o iei si sa repornesti drumul de la inceput   poate de data asta iti inveti lectia.

In final, te accept si te respect asa cum esti si imi cer iertare daca te-am criticat vreodata. A fost fara rautate, superioritate, doar cu intentia de a te mobiliza.

Si al doilea lucru … daca iti doresti, daca vrei … lupta … lupta cu scopul de a invinge … si credinta ca poti … destinul se implineste cand propunerea ta este ferma si puternica.

Te astept in liga invingatorilor!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *