dividende 2019

Dividende BVB 2019

Bursa din Romania (BVB) a fost una dintre cele mai generoase burse din lume in ultimii ani, in ceea ce priveste randamentele dividendelor acordate.

Nici anul 2019 nu face exceptie.

Am obtinut aprobarea de la Tradeville pentru a impartasi cu voi agregatorul lor de dividendele pe BVB:

dividende BVB Tradeville 1

si partea a IIa:

dividende BVB Tradeville 2

sursa: Tradeville.eu

data: calculat la data de 7 mai.

Bineinteles, dividendele nu sunt totul, asa ca nu luati decizii de investitii, doar pe baza dividendului pe care il plateste o companie intr-un anumit an.

Minimum de luat in considerare atunci cand investesti pentru dividende:

  1. Istoric de profitabilitate;
  2. Perspective de a sustine profiturile pe viitor: Cumpara acele companii pe care esti dispus sa le tii si 10 ani in portofoliu;
  3. Ia in considereare ciclicitatea companiilor;
  4. Impozitul pe dividende este de 5% – cel mai mic impozit dintre toate impozitele pe venitul persoanelor fizice;
  5. De obicei, o companie creste in valoare inainte de dividend si se corecteaza cu valoarea dividendului, dupa plata dividendului;
  6. Dividendele de la companiile listate la bursa sunt printre cele mai pasive forme de venit;
  7. Calitatea managementului conteaza chiar mai mult decat activele detinute de companie. Nu vrei sa investesti in companii conduse de manageri incapabili sau mai rau … capabili doar pentru buzunarul prorpiu.

Mult succes!

Valentin

Obtine GRATUIT Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:
cover2

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Similar Posts

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *