Fa o si gata

Fa-o si gata!

Salutare, Am fost si io’ parasit odata de o femeie 🙂 Eu eram corporatist, iar ea avea un Lifestyle Business. Cam asta a fost :)) Vrei sa iti povestesc?

“M-am saturat sa tot discuti despre asta … fa-o odata si gata.”

In 2016 aveam o iubita bloggerita :))) Avea un blog in limba engleza si traia din asta. Cand am cunoscut-o eu, castiga cateva sute de dolari pe luna din blog. Cand m-a lasat, ea castiga niste mii bune pe luna.

Iubi, iubi, dar nu prea avea chef sa imi spuna prea multe despre blogging si sa ma invete si pe mine ce naiba trebuie sa fac ca sa scriu un blog, sa capat cititori si sa fac si eu bani din scris articole, asa cum facea ea.

Mai trageam eu informatii de la ea, insa, in principiu, imi cam spunea ca ea este iubita mea, nu profesoara mea de blogging si ca ar trebui sa nu amestecam personalul cu profesionalul.

Cam asta era situatia … iubi nu voia sa-mi fie Master Yoda si asta ma cam frustra.

Pana cand … intr-o zi … am gasit pe Master Yoda. Un coleg de job, de la corporatie, care mai facea si el o mie, doua de dolari pe luna, pe langa job, dintr-un blog in limba engleza.

Era un blog in care scria articole despre tot felul de gadget-uri si in care avea link-uri de afiliere spre magazine.

Era cam lenes Master Yoda asta … nu prea ii mai ardea de blogging, insa ceea ce ii placea foarte mult sa faca era SA VORBEASCA.

Si ma tot scotea la o tzigara, in pauze, “Hai, Valerica, te scot la o tzigara?” si vorbea omul, si vorbea … ba de headlines cum sa fie, ba de SEO, pe unde sa pun bold, ba despre cum sa monetizez si tot asa.

Ideea este ca am invatat foarte multe de la omul asta. El spunea ceva, prindeam ideea si apoi mancam internetul sa vad cum se face concret.

Ideea era ca voiam sa imi pornesc un blog, un site in care sa scriu despre ceea ce ma pasiona pe mine: FIRE (independenta financiara).

La scris, in general, ma pricepeam cat de cat. Invatasem sa scriu un raport/ email/ memorandum cap-coada in anii mei de consultanta fiscala la Ernst&Young. Dar eram ani lumina fata de ce aveam nevoie sa devin pentru a deveni un blogger de succes.

Toti “mentorii mei”: Master Yoda, iubi de atunci si mentorul meu virtual “financialsamurai.com” (blogul pe care mi l-am luat ca model) aveau bloguri in limba engleza. In consultana fiscala, eu scriam aproape exclusiv in limba engleza, deci scriam mai bine in limba engleza decat in limba romana. Dar, totusi, am ales sa imi fac blogul in limba romana. Nu stiu de ce 🙂 Intuitie 🙂 Ma bucur ca a fost asa.

Ideea este in felul urmator: de gura lui iubi de atunci am publicat primul articol pe blogul stiintabanilor.ro pe 13 mai 2016. “Doar fa-o si gata!” mi-a spus si eu chiar am facut.

Apoi, nu stiu prin ce inspiratie si din ce motiv, am facut imediat grupul de facebook StiintaBanilor – Educatie financiara.

Apoi am inceput sa public cate 2 articole pe saptamana si sa le distribui pe grup. In paralel, am inceput sa imi invit toti prietenii de pe profilul personal sa intre pe grupul meu.

Unii au intrat, altii mi-au dat skip. Asta e.

Dar treaba era pornita … aveam un “side hustle” pe langa job, scriam ca melcul, imi lua 8 ore sa scriu un articol si aveam 30 de cititori pe zi :)) si niciun venit din asta … si asta a continuat luni de zile.

Cei 30 de cititori pe zi si apoi 40 si apoi 50 de cititori pe zi ma motivau sa scriu in continuare … sa ma tin de program … 2 articole pe saptamana.

Era fun, aveam ceva validare de la cititori, nu faceam niciun ban 🙂

Si de abia de aici a venit greul …. Despre care iti voi scrie in emailul urmator.

In final, vreau sa te intreb: Tu ai fi dispus/ dispusa sa muncesti intre 6 luni si 1 an, gratis, in paralel cu jobul, pentru a-ti construi un Lifestyle Business care sa iti mareasca considerabil sansele sa ajungi liber financiar mai devreme?

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *