pacaliciul mai mare

Cine este pacaliciul mai mare

Am primit recent un email de la un cititor in care imi povestea progresul lui de pana acum in urma materialelor StiintaBanilor: schimbari pe mindset, portofoliu pe ETF-uri deschis recent etc.

Si mi-a impartasit si o ingrijorare, citez aproximativ: “Mi-e teama ca nu o sa ma tin de treaba, prietenii mei imi spun ca ei nu fac investitii, ci isi traiesc viata si ca aia pe care ii urmaresc eu sunt niste pacalici”.

Este o tema comuna pe care o aud la foarte multi oameni: incep sa se educe, sa faca schimbari in viata lor, actiuni concrete si … cand sunt inca in stadiile incipiente, de acumulare, sunt descurajati de anturaj.

La acest nivel cel care se educa incearca sa ii convinga pe ceilalti ca e bine ce face si poate ar fi bine ca si cei din anturaj sa inceapa acest drum al evolutiei.

Din pacate, anturajul este de multe ori mai puternic pentru ca este usor sa critici si sa faci misto de cineva care se straduieste, dar inca nu are rezultate spectaculoase + ca de obicei sunt mai multi ca numar :)))

Realitatea trista este ca NU poti convinge pe cineva care nu vrea sa fie convins si, in al doilea rand, anturajul te va trage in jos si cata vreme vrei sa stai in acel anturaj, nici tu nu vei avea rezultate spectaculoase. Efectiv te vei indoi de tine si de calea aleasa de tine dupa fiecare interactiune cu ei.

In schimb, un nou anturaj de persoane care sunt preocupate de evolutia lor (financiara, personala etc.) iti va oferi energie si motivatie.

Toata energia asta consumata aiurea poate fi ingredientul lipsa pentru a avea rezultate mai vizibile.

Cand vei renunta la vechiul anturaj si iti vei folosi energia economisita pentru a progresa, atunci vor aparea si rezultatele spectaculoase.

Pentru mine asa a fost.

Cu vechiul anturaj m-am balacit ani de zile fara rezultate, fiind descurajat in orice tinea de evolutia mea (investitii la bursa, vreun curs pe care il faceam, cand vorbeam despre vreo carte, cand voiam sa fac schimbari in viata mea etc.).

Cand am schimbat anturajul, am inceput sa cresc ca Fat Frumos. 

Mult succes!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *