Independenta financiara in 12 saptamani

independenta financiaraIn timpul studentiei mele avem o gramada de fantezii in cap. Visam ca voi ajunge independent financiar pana la 26 de an, desi nici nu stiam prea bine ce inseamna asta si cu atat mai putin nu stiam cum pot ajunge acolo.

Anii au trecut, fantezia mi-am pastrat-o si am actionat masiv in acest sens, cum am stiut eu si cum am putut eu mai bine. Am avut diverse initiative antreprenoriale, am muncit verile in strainatate in vacante si cu banii stransi acolo am inceput sa investesc pe bursa. In acea perioada mi-am facut si prima mea investitie imobiliara, un teren pe un camp parcelat recent care promitea sa devina un lot de casa intr-un cartier rezidential. Ma simteam un mare expert in investitii.

Mai departe, mi-am pornit o cariera in finante in una dintre cele mai prestigioase firme din Romania, intr-una dintre firmele de audit si consultanta BIG4, dar am continuat in paralel cu investitiile pe bursa si cu diverse initiative in timpul liber.

Criza

Apoi a venit criza din 2008 si mi-a ras de pe fata pamantului toata munca. Pierdere in portofoliul de pe bursa de zeci de procente, stres mare la job din cauza restructurarilor si scaderea pretului terenului pe care il cumparasem de cateva ori. Amator frate.

Am avut un soc. Visul meu de a ajunge independent financiar pana la 26 de ani se spulberase. Era o fantezie si realitatea dura mi-a dat o palma peste fata. Am fost tentat sa renunt la tot visul meu dar nu aveam cum sa renunt. Era in ADN-ul meu. Dorinta mea de libertate, de evolutie, de traire plenara a acestei vieti era prea mare.

Dupa trecerea crizei am reinceput constructia, caramida cu caramida, in fiecare zi. Cumva totusi, inaintam foarte greu. Eram haotic, nu stiam incotro sa ma indrept. Prinsesem si frica de a mai investi in ceva. Mai citisem eu niste carti de-ale lui Kiyosaky, niste carti de investitii pe bursa, dar nu aveam structura, consistenta, eram in continuare un amator visitor iar asta se vedea in rezultatele mediocre.

Schimbarea

Wealth Academy a lui Eusebiu Burcas a fost primul curs intensiv de gestionare a banilor si investitii pe care l-am urmat, pe vremea in care inca se facea live in salile de curs. Pentru cei care nu il cunosc, Eusebiu Burcas este cel mai bun speaker si trainer de finante personale din Romania.

Se intampla in 2012 si venea intr-un moment in care eram complet demoralizat de rezultatele mele financiare. Inca ma simteam un amator care visa la independenta financiara dar habar nu avea ce face cu banii lui si cu investitiile lui.

In cadrul cursului, am obtinut exact ce aveam nevoie la momentul respectiv: structura. Mai exact, am invatat ce sa fac, cum sa fac si in ce ordine sa le fac pentru a-mi atinge obiectivul.

Pentru prima oara simteam ca sunt in stare sa pun caramizilea alea zilnice intr-o ordine care avea sens si aducea rezulate, nu una la temelie si doua la acoperis, asa cum faceam eu inainte.

Concret, ce s-a schimbat la mine dupa ce am urmat Wealth Academy:

  1. Am inceput sa imi tin in frau cheltuielile;
  2. Sa imi fac contabilitatea personala luna de luna;
  3. Am inceput sa investesc coerent si consistent ca un profesionist;
  4. Mi-am diversificat sursele de venit;
  5. Mi-am lansat propria afacere in paralel cu jobul.

Rezultate de care sunt mandru si pe baza carora construiesc zi de zi.

In virtutea unei colaborari de lunga durata cu Eusebiu, am reusit sa obtin o oferta exclusiva pentru membrii comunitatii StiitaBanilor, prin care puteti beneficia de programul Wealth Academy la un discont de 30% (cod reducere sb30).

Este randul tau

Din 2012 si pana astazi am urmat multe alte cursuri si va spun ca Wealth Academy este cel mai complet si practic program de educatie financiara din Romania, avand 12 lectii practice de gestionare a banilor, impartite pe 12 saptamani.

Daca esti membru al comunitatii StiintaBanilor, inseamna ca si tu iti doresti sa ajungi independent financiar. Nu fa greseala pe care am facut-o si eu in urma cu multi ani, facand lucrurile haotic si dupa ureche si irosind ani de zile de munca si stradanie. Fa-o ca un profesionist de la inceput, iar pentru asta vei avea nevoie sa sti ce sa faci, cum sa faci si in ce ordines a le faci. Toate acestea le inveti la Wealth Academy.

Aici poti gasi o descriere completa a programului Wealth Academy si poti beneficia de reducerea de 30% prin utilizarea codului sb30.

Bonus: Achizitioneaza programul si beneficiezi de o sedinta gratuita de coaching cu mine pentru a porni in forta pe drumul tau spre independenta financiara.

Nu mai lasa timpul sa treaca, actioneaza acum!

Valentin

Daca doresti sa fii primul notificat atunci cand apare un nou articol pe blog, te indemn sa te abonezi la newsletter:

ÎNREGISTRARE PENTRU STIINTABANILOR NEWSLETTER 

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *