Stiintabanilor 2021 in cifre si planuri de viitor

StiintaBanilor 2021 in cifre si planuri de viitor

Despre cat de bun a fost anul 2021 din punctul de vedere al investitiilor, am scris aici. Randamentul total a fost de 82% in EURO pe tot portfoliul, mult mai mult decat ma asteptam.

Adevarul este ca activitatea mea de educator financiar m-a ajutat foarte mult in obtinerea unor rezultate mai bune decat as fi obtinut in mod obisnuit.

Munca constanta de cercetare pe care o fac pentru cursurile si articolele StiintaBanilor, dorinta de a testa si de a analiza diverse strategii, plasamente si instrumente, cat si responsabilitatea pe care o simt atunci cand livrez continut in domeniul investitiilor, toate acestea m-au facut sa imi ridic nivelul si sa investesc mai eficient si mai profitabil.

Si a mai fost un lucru. Am evitat sa fac prostii mari. 🙂 De fiecare data cand voiam sa fac o prostie, imi aminteam de sfaturile mele pe care le tot dau comunitatii. 🙂 Am reusit sa imi respect destul de multe sfaturi, dar nu chiar pe toate. :))

Dar …. anul 2021 nu a fost dedicat investitiilor personale, ci a fost dedicat proiectului StiintaBanilor.

Au fost perioade cand mi-am neglijat investitiile personale pentru a livra educatie financiara comunitatii Stiintabanilor.

Am muncit mult in 2021, dar a fost cu folos. 🙂 Rezultatele proiectului StiintaBanilor au fost fabuloase.

StiintaBanilor – expunere in 2021

Site-ul stiintabanilor.ro a avut:

 • 70 de articole noi publicate;
 • 231.980 de vizitatori unici;
 • 969.800 de pageviews.

Grupul Stiintabanilor – Educatie financiara:

 • 57.000 de membri;
 • 3.073 postari;
 • 114.320 comentarii;
 • 485.806 reactii.

Newsletter:

 • 48.906 abonati;
 • Peste 100 de newsletter-uri (nu stiu cum sa le numar exact/ nu am rabdare, asa ca le-am estimat :)).

Pagina Stiintabanilor

 • 16.000 de followers (nu prea am pus accentul aici).

Canalul de youtube “Valentin Nedelcu”

 • 4250 de abonati (nici aici nu am pus accentul).

StiintaBanilor – educatie in 2021

A fost un an foarte prolific din punct de vedere al materialelor educationale.

 1. Am lansat un al doilea ebook gratuit: Investitii la bursa. Ghidul incepatorului. Este un ebook de 41 de pagini in care sunt prezentate cateva strategii de investitii de baza in ETF-uri si pe BVB. Este un ebook despre care multi cititori spun ca ar fi trebuit vandut pe bani pentru ca este foarte concret, insa pe care eu il ofer gratuit celor care se aboneaza.
 1. Am lansat cursul MoneySmart: Cursul acopera cam tot ce tine de gestionarea finantelor personale, de la mindset, organizarea contabilitatii personale, reducerea cheltuielilor, asigurari, performanta profesionala, credite, cat si o intruducere in lumea investitiilor. Este un curs care, in forma de baza (fara bonusuri), are 16 ore de material video, organizate in 72 de lectii video + 12 fise de lucru.
 1. Am lansat cursul Income Accelerator: Cursul se concentreaza pe cresterea veniturilor prin intraprenoriat si side hustle. Are peste 12 ore de curs, in varianta de baza si este, din punctul nostru de vedere, al autorilor (Bogdan Dinu si cu mine), cursul care poate determina cea mai importanta si rapida crestere financiara a cursantilor. Doar ca implementarea lui implica multa munca. 🙂 In business, nu este ca in investitii pasive :))))
 1. Am lansat Cursul de investitii eficiente pe bursa – Niv II (actiuni individuale): Este urmatorul nivel pentru Cursul de investitii eficiente pe bursa – niv I (ETF-uri) si se concentreaza pe selectarea, analizarea si investitia in actiuni individuale, atat pe international, cat si pe BVB. Si acest curs are undeva peste 14 ore (varianta de baza), organizate in peste 50 de lectii video.
 1. Am refilmat si actualizat Cursul de investitii imobiliare – Este nou, nout, filmat in proportie de 90% in septembrie 2021. Tot peste 12 ore de continut si foarte multe materiale si fise de lucru.
 1. Am facut update pentru Cursul de investitii eficiente pe bursa – Niv I (ETF-uri) – unde am actualizat cateva capitole + adaugat unul nou legat de REIT-uri. In total, tot vreo 14 ore de material video. Cursul trateaza in detaliu strategiile de investitii in ETF-uri. Este o capodopera, din punctul meu de vedere. 🙂
 1. Am facut update pentru Cursul practic de investitii pasive – unde am adaugat un capitol despre cryptomonede. Cursul acopera la nivel de baza toate tipurile de investitii uzuale (actiuni, obligatiuni, ETF-uri, titluri de stat, fonduri mutuale, imobiliare, metale pretioase si crypto). Are in jur de 16 ore.
 1. Am actualizat Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii pasiveProgramul nostru cu intalniri pe zoom saptamanale pentru incepatori a suferit cateva imbunatatiri considerabile anul trecut: O intalnire suplimentara (a 13-a despre cryptomonede) + imbunatatiri semnificative la nivelul tuturor celorlalte 12 lectii. In anul 2022 vom avea o noua editie, incepand cu luna februarie si va fi … cu adevarat NEXT LEVEL. Cel mai semnificativ update de pana acum.
 1. Am actualizat si imbunatatit Programul de 9 saptamani: Investitii activeProgramul nostru cu intalniri zoom saptamanale pentru cei de nivel intermediar a suferit din nou imbunatatiri pentru toate cele 9 lectii. Pana in toamna acestui an, cand vom avea o noua editie, din nou, pregatim imbunatatiri spectaculoase.
 1. Zeci de webinarii, emisiuni TV si aparatii pe video – Aici nu le mai am numarul. Stiu doar ca sunt zeci, fie ca vorbim de webinarii, conferinte, emisiuni – majoritatea au fost gratuite.
 1. Conferinta MoneyDays – Conferinta anuala a educatorilor financiari din Romania a avut in jur de 500 de participanti anul trecut. A fost cea mai reusita editie, din punctul meu de vedere. 🙂
 1. Colaborari – Si 2021 a fost un an excelent in care am continuat si mai strans colaborarile cu Bogdan Dinu si Dan Sulica in realizarea cursurilor si programelor. De asemenea, am cooptat cateva persoane noi in echipa StiintaBanilor, dar despre acest lucru voi vorbi mai in detaliu alta data.
 1. Corporate – Am tinut o serie de conferinte/ workshop-uri corporate anul acesta. De asemenea, am continuat colaborarea cu Upriserz, unde am deja cateva minicursuri pe platforma lor si am continuat sa colaborez cu brokerii XTB si Tradeville pe diverse proiecte. In plus, am inceput o noua colaborare cu Tokero – Crypto exchange.
 1. Minicursuri – Pe parcursul anului am creat si am livrat, in anumite perioade, mai multe minicursuri care tratau un subiect specific. A fost primul an in care am facut acest lucru si am observat ca s-au bucurat de un real succes.
 1. Am creat alaturi de Bogdan Dinu grupul privat True FIRE – grupul privat este gestionat de Bogdan si de mine si este un loc unde se pot discuta lucrurile mai pe fata si se pot raspunde intrebarilor mai rapid. Accesul in grup este acordat celor care cumpara pachete care contin acest beneficiu, in special pachetele Gold ale cursurilor comune cu Bogdan.

StiintaBanilor – resurse

Anul acesta proiectul Stiintabanilor a reusit sa coaguleze si o echipa care sa se ocupe permanent de proiect. O parte a echipei este angajata full time, alta parte este alcatuita din contractori.

De asemenea, anul acesta site-ul stiintabanilor.ro a suferit un facelift, adica arata mult mai bine decat in 2020. 🙂

StiintaBanilor – financiar

Dupa un efort colosal inceput in 2016, pot sa spun ca abia in 2021 proiectul StiintaBanilor a inceput sa isi realizeze potentialul.

Chiar daca aproape toate cursurile au avut update-uri semnificative (gratuite pentru vechii cursanti) sau chiar au fost facute pentru prima data in 2021, preturile cursurilor noastre de baza au ramas cam aceleasi cum au fost si in 2020. Chiar si cursurile nou scoase in 2021 au copiat preturile vechilor cursuri.

Singura exceptie a fost cursul de investitii imobiliare care avea un pret ridicol de mic, ramas din 2019. Pretul lui a fost aliniat la pretul celorlalte cursuri odata cu refilmarea completa a lui din septembrie 2021.

In acelasi timp, am observat ca a inflorit concurenta 🙂 care ofera ori cursuri de vreo 10 ori mai mici/ mai superficiale decat ale noastre, dar la un pret care se apropie de preturile noastre, ori sunt la preturi mai mari.

Totusi, in 2021, am avut cateva campanii generoase de reduceri care au oferit discount-uri intre 25% si chiar 60% la anumite pachete si acest lucru a impulsionat vanzarile.

Astfel, in 2021, am avut 3.827 de clienti care au cumparat cursuri Stiintabanilor, de la cele mai ieftine, de 10 euro, la cele mai scumpe, de peste 1000 de euro.

Cifra de afaceri a crescut fata de 2020 cu un uluitor 212% si acesta lucru in conditiile in care … marea majoritate a efortului meu a fost concentrat pe crearea de continut nou si gestionarea grupului StiintaBanilor.

Ce va urma in 2022

Unul dintre cursuri, De neinvins, va fi refilmat cu totul. Va fi next level. 🙂 Toti cei care il au deja (si l-au cumparat la pretul ridicol pe care il are astazi, il vor avea actualizat).

Toate cursurile noastre raman permanent in contul cursantilor, indiferent cand au fost cumparate.

Toate cursurile vor fi imbunatatite si actualizate in continuare cand vor fi lucruri importante de adaugat, modificat. Update-urile vor fi gratuite pentru fostii cursanti.

Anul acesta voi face, probabil, 1 singur curs nou. Va fi ceva ce lipseste acum din schema de educatie financiara completa pe care am gandit-o pentru comunitatea StiintaBanilor.

Vom imbunatati interfata platformei noastre de cursuri.

Vom concepe un Learning Path in care sa descriem in ce ordine ar trebui studiate cursurile noastre.
Desi cursurile noastre sunt imbunatatite permanent (update-urile fiind gratuite), multe dintre ele au ramas la preturile setate prin 2020. Chiar si cele noi, scoase in 2021, au copiat preturile celor vechi.

Astfel, incepand cu februarie 2022, unele dintre cursurile noastre vor avea un pret nou, marit.

Inainte de momentul cresterii preturilor vom avea o ultima campanie de reduceri aplicata la vechile preturi in ianuarie. Mai exact, campania de reduceri se va desfasura saptamana viitoare.

Astfel, oricine isi va dori sa isi inceapa anul 2022 in forta, pe partea financiara, va avea ocazia, saptamana viitoare, sa cumpere cursurile de care are nevoie, la discount aplicat la preturile din 2020. 🙂

Cam asta a fost pentru mine 2021.

Cam aici sunt acum in calatoria pornita in 2016 cand am lansat proiectul StiintaBanilor.

From zero to hero. De la corporatist la antreprenor. De la om captiv in propria viata la om care isi traieste vocatia.

Totul este posibil cu multa educatie si multa munca.

Una fara alta nu se poate.

Un 2022 de vis iti doresc!
Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *