Liderul din noi

liderul din noi Acum cativa ani ma aflam la o intalnire a managerilor de taxe a grupului pentru care lucram in acel moment. Intalnirea avea loc in strainatate, undeva la munte, intr-o localitate izolata. Discutam probleme complicate de fiscalitate la nivel de grup dar intr-un mod si serios si relaxat in acelasi timp.

Dintre participanti se remarcau 3 manageri din aceeasi tara care serveau cea mai mare piata din grup. Se remarcau prin cunostintele lor tehnice, personalitate si siguranta. Si cat de usor ar fi fost sa ii incadrezi pe toti in aceeasi oala, doar erau toti din aceeasi tara si vorbeau toti cu acelasi accent un pic ciudat dar cumva fiecare se remarca prin ceva anume: ganditorul, pragmaticul, protectorul. Toti trei foarte competenti, siguri pe ei, toti trei foarte bine conturati ca personalitate si autonomi.

Uitandu-ma la cei trei, nu puteam sa identific liderul si aveam cumva o banuiala ca acesta nu se afla printre noi si ma si gandeam: “Cine naiba ar putea sa ii conduca pe astia ca fiecare dintre ei e prea tare sa urmeze un lider, poate este cineva impus de sus”.

Intradevar, liderul nu se afla printre ei. Lider ramasese in urma sa poarte bataliile care le dadeau tuturor celorlalti cosmaruri de ani de zile – intalniri decisive aveau loc in acele zile cu persoane de autoritate cu o putere groazniaca de a distruge.

In a treia zi a intalnirii aflu ca va veni si liderul celor trei, doar pentru o scurta perioada si il asteptam cu maxima curiozitate.

Si a venit….

Cand a intrat in sala de conferinta, timpul s-a oprit pe loc, atmosfera s-a schimbat, efectiv aerul s-a schimbat. Un barbat imbracat simplu, brunet, destul de scund, slabut dar cu un corp bine inchegat cu o privire usor indreptata spre jos. Nimic impresionant in aspectul lui fizic, dar ceva din atitudinea lui oprea efectiv timpul pe loc.

Cand si-a ridicat privirea, puteai simti cum “arde”, simteai o putere pe care o tinea in interior, o dorinta de a te apropia si a vorbi cu el dar cu o atitudine de maxim respect si admiratie.

Nu stiu ce a fost: tacerea, modestia, modul in care parea ca detine pamantul pe care statea, miscarile calculate, prezenta…

Puteai vedea ca este un lider inainte sa spuna vreun cuvant si cumva nu se incadra in niciuna dintre definitiile liderului care roiesc in zilele noastre.

La cativa ani dupa acest eveniment am aflat ca a plecat din corporatia respectiva pentru a se dedica unei chemari spiritual.

Nici acum nu am descifrat complet acea experienta, insa am ajuns sa inteleg ca poate, ceea ce am vazut si simtit de fapt, a fost propria reflexia, acela ce as putea sa devin, ceea ce sunt la nivel potential.

Tot ceea ce vedem la altii se afla deja in noi, la nivel potential, si cele bune, si cele rele.

Ar fi bine sa ne amintim acest lucru, atat in relatie cu mentorii nostri cat si in relatie cu cei pe care ii dispretuim.

Numai bine!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *