Perspective investitii final de an 2017

perspective investitii 2017Experimentam una dintre cele mai lungi veri economice din istorie si semnele par sa arate ca lucrurile vor continua sa mearga bine.

Stiu, stiu, in Romania pare un fel de 2008 de la capat, dar situatia in lume este un pic diferita.

Pe la mijlocul lui 2016, erau semne ca in 2017 se poate declansa o criza, in special din cauza problemelor venite din China.

Intre timp, problemele Chinei s-au mai temperat si lucrurile par sa mearga bine, pe moment.

De asemenea, si economiile din UE par sa mearga din ce in ce mai bine.

Asta nu inseamna ca nu ne pragatim de criza, inseamna doar ca profitam in continuare de contextul economic favorabil pentru a face profituri.

Mai jos, o analiza foarte buna realizata de Georgiana Androne, senior broker Tradeville, asupra perspectivelor principalelor companii listate la bursa din Romania pentru acest sfarsit de an:

sursa: Tradeville

Investitiile in actiuni au mers bine in primele trei trimestre din 2017. Daca ne uitam la fundamente, sunt multe actiuni listate la BVB care au perspective bune si pentru acest sfarsit de an.

Daca piata din SUA continua sa creasca inca 11 luni, vom avea cea mai lunga piata “bull” din istorie.

Sa speram ca asa va fi si vom trai vara eterna pe care cu totii ne-o dorim, desi nu cred ca va fi asa. “Winter is coming” in cele din urma.

Sa va fie de folos!

Valentin

PS. Tu in ce vei investi pana la sfarsitul anului 2017?

PSS. Daca ti-a placut articolul nu uita sa dai like si share.

PSSS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Introdu-ti adresa de e-mail pentru a primi Planificatorul Financiar Personal:  
 

 

Similar Posts

6 Comments

  1. Salut,

   Ce articole/materiale recomanzi pentru a incepe investitia in bursa ?
   As vrea sa ma documentez inainte de a incepe, am cumparat o carte dar mi s-a parut outdated, era o traducere de prin anii 90 a bursei din NY, pe mine ma intereseaza doar local.
   PS: ai scris cumva pe blog ca vei investi in aceste obligatiuni ?

   Tks,
   Marius

   1. Salut Marius, Pentru investitii la bursa iti recomand Benjamin Graham – Inteligent investor si Tonny Robbins – Banii: Stapaneste Jocul. Cartea lui Tony Robbins nu este specifica pentru bursa dar abordeaza si acest subiect in mod profesionist. Investiile in bursa pot fi abordate din multe perspective: long term, short term, in actiuni, derivate, forex etc. Este greu sa stii ce ti se potriveste pana nu testezi. Cartile vin sa rafineze cunostintele celor care deja investesc in bursa, dar pentru inceput recomand un cont demo pentru ceva experienta practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *