Ikigai – sensul vietii

sensul vietiiPentru ce ma trezesc in fiecare dimineata? Pentru ce imi deschid ochii, trag aer in piept si dau drumul gandurilor mele sa curga, in fiecare dimineata? Care este sensul vietii mele?

Este pentru iubire de femeie, este pentru zambete de copil, este pentru desfatarea mintii si a sufletului? Este din curiozitate, este din vanitate, este din reflex? Sau este pentru mai mult de atat?

Oare iubesc viata sau iubesc sa fiu in viata? De ce iubirea mea nu seamana cu altele? Oare de ce am lasat pe altii sa imi spuna ce sa iubesc si care este sensul vietii?

Alergam bezmetici toata ziua, dupa un gram de fericire, dupa un strop de sens. Le cautam cu mintea, le cautam cu inima, le cautam de la altii, le cautam in interior si totusi pare ca nu gasim ceea ce cautam.

Se zice ca fericirea este in gasirea vocatiei, se zice ca este in relatii, se zice ca este in a trai in prezent. Se zic multe si mintea le cuprinde pe toate insa sufletul stie mai bine. Stie pentru ca inteligenta sufletului este peste inteligenta mintii, depasind logica umana si psihologia si stiinta. Fericirea se gaseste in pace, pacea mintii cu sufletul, pacea pe care numai o comuniune cu Intregul ti-o poate da. Cu Intregul din tine si dimprejurul tau.

Acolo unde sensul este existenta insasi, iar existenta este cu Dumnezeu si in Dumnezeu, acolo este pacea si acolo este fericirea si acolo sunt toate celelalte, care ti se vor adauga tie.

In acel spatiu, de aliniere perfecta intre minte, suflet si Dumnezeu, ti se releva sensul vietii, motivul real pentru care te trezesti in fiecare dimineata.

Acest blog nu este despre bani ci este despre sens, iar ikigai-ul meu este acela de a aduce pace intre mintea si sufletul oamenilor.

Care este sensul vietii pentru tine?

Cu drag,

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul, te rog da un like si share.

PSS. Alatura-te comunitatii nostre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Un comentariu la „Ikigai – sensul vietii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *