valori viata bani scaled

Despre valori, viata și bani. 10 concluzii personale

Este foarte misto sa iti traiesti vocatia si sa iti transformi vocatia intr-o activitate full time care sa iti aduca bani. Totusi, ideea ca daca iti descoperi vocatia nu vei mai “munci” nicio zi din viata ta este gresita.

Si o activitate vocationala, daca este facuta cu responsabilitate si ajunge peste un anumit volum, poate sa devina foarte solicitanta.

Activitatea vocationala te poate solicita la extrem, pentru ca iti place si te simti responsabil pentru calitatea muncii tale (munca ta este importanta pentru tine) asa ca te poti trezi muncind foarte multe ore pe zi, mult mai mult decat la un job normal.

Imi este greu sa refuz sa accord ajutor atunci cand mi se solicita. Am asa, o impresie ca ceea ce am descoperit este important si aduce rezultate importante si cand mi se cere ajutorul pur si simplu simt ca acest ajutor ar putea sa conteze enorm pentru acel om. Ar putea fi inca un om care sa imi spuna peste cateva luni, sau cativa ani: “Vali, in urma discutiei aceleia cu tine … s-au schimbat multe”.

Si uite asa a ajuns pentru mine prima jumatate de an 2021, cu 14-15 ore de munca pe zi, 6 zile din 7 :). Si uite asa, invatandu-i pe altii cum sa atinga un prag de libertate financiara, am uitat sa imi traiesc eu libertatea.

Vara aceasta am vrut sa experimentez din plin acel “Endless perfect summer days”, asa ca mi-am lat vacanta inca de la sfarsitul lunii iunie.

M-am plimbat pe aici si pe acolo, pe la mare, pe la munte, am petrecut mult timp cu copiii si cu iubita mea, am petrecut timp cu parintii mei, am citit si m-am gandit la multe.

Bineinteles, am mai stat si pe facebook, pe grupul StiintaBanilor pentru ca in esenta, activitatea mea educationala este vocationala si imi aduce multa satisfactie.

De mai bine de 2 săptămâni sunt în Grecia si de aici scriu acest mesaj.

Am avut timp sa ma deconectez, sa iau pulsul locului, sa ma analizez, am ajuns la câteva concluzii pe care vreau sa le impartasesc cu tine:

1. Sa ai timp liber și bani este mișto.

Merita sa lupți pentru asta. Independenta financiara merita din plin efortul necesar;

2. Oriunde mergi, oricât de frumos ar fi, tot tu vei fi.

Daca nu esti fericit acolo unde locuiești, unde este casa ta, nu vei fi nicăieri. Problema nu este niciodată locul, ci omul și cu ce și cine se înconjoară omul;

3. Dacă nu ești fericit, nu ai nevoie sa pleci undeva, ci sa te întorci în interiorul tău.

Acolo, în interior, se găsește sinceritatea maxima;

4. Omul are nevoie de un scop

Daca nu are un obiectiv, se degradează fizic și psihic;

5. Curaj

Fără curaj, nu vei face nimic în viata și nu vei ajunge niciodată împlinit. Viata este un risc pe care trebuie sa ni-l asumam dacă vrem sa o trăim cu adevarat;

6. Scala de valori

Pentru a-ți clădi un respect de sine sănătos, ai nevoie sa îți clădești o scala de valori personale, independenta de ceea ce este trendy, la moda, cool;

7. Manipularea este un sport de masa.

Este plina lumea de ea. Cam tot ce vezi și experimentezi este o forma de manipulare a realității. Numai printr-o atitudine smerita și trecerea informațiilor prin filtrul propriei gândiri vei putea sa alegi tu, în mare, cine și din ce motiv te manipulează;

8. Viata este frumoasa

In măsura în care vrei sa vezi ceea ce este frumos mai mult decât ceea ce nu este frumos;

9. Orice om ar trebui sa aibă o constituție personala

Un set de principii pe care sa le respecte cu sfințenie. Nu exista autoritate mai mare decât acest set de principii personale;

10. Nihil sine Deo.

Orice sunt, am și realizez este mai întâi o gratie Divina și abia apoi un merit al meu.

Mai sunt multe lucruri pe care le-am invatat, le-am constientizat in aceasta perioada.Mai intai vreau sa le integrez eu si sa le inteleg mai bine. Apoi ti le voi impartasi si tie.

Cu drag,

Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *