Stiintabanilor 2022 2023 scaled

StiintaBanilor 2022 si planuri pentru 2023

Anul 2022 a fost un an pe care l-as caracteriza ca cel putin dificil din toate punctele de vedere.

A fost un an in care am muncit foarte mult, pe toate planurile si am plantat multe caramizi care poate astazi nu se vad, insa vor avea roade in anii viitori.

A fost un an in care avem razboi la granita Romaniei.

A fost un an in care inflatia a ajuns la cote nemaivazute de zeci de ani (in Romania nu am mai vazut inflatie de 2 cifre din anul 2004).

A fost un an in care bursa s-a aflat pe un trend descendent tot anul.

Si, pe langa toate aceste probleme noi ale anului 2022, sa nu uitam ca la inceputul anului inca eram in plina pandemie.

Pe partea de business s-a simtit o restrangere a interesului oamenilor pentru partea de investitii, in general si educatie investitionala, in mod particular, lucru care este de inteles, avand in vedere ca pietele bull (in crestere) atrag noi investitori, pe cand pietele bear (in scadere) ii indeparteaza de obicei.

Si daca toate aceste probleme macro nu au fost de ajuns, si pe plan personal am avut o gramada de provocari pe partea de sanatate si familie.

Avand in vedere toate aceste provocari, proiectul StiintaBanilor a performat destul de bine:

StiintaBanilor – expunere in 2022

Site-ul stiintabanilor.ro a avut:

 • 90 de articole nou publicate (vs. 77 in 2021);
 • 221.461 de vizitatori unici (vs. 231.980 in 2021);
 • 1.022.455 de pageviews (vs. 969.800 in 2021).

Grupul de FB Stiintabanilor – Educatie financiara

 • 70.000 de membri (vs. 57.000 in 2021);
 • 2.575 de postari (vs. 3.073 in 2021);
 • 77.991 de comentarii (vs. 114.320 in 2021);
 • 410.564 de reactii (vs. 485.806 in 2021).
 • 9.260.872 vizualizari ale postarilor.

Newsletter:

 • 46.744 de abonati (vs. 48.906 in 2021) – am trecut printr-o curatentie generala prin care am eliminat din lista aproximativ 20.000 de abonati inactivi;
 • Peste 100 de newsletter-uri (nu stiu cum sa le numar exact/ nu am rabdare, asa ca le-am estimat :).

Pagina Stiintabanilor

 • 21.000 de followers (vs. 16.000 in 2021).

Canalul de youtube “Valentin Nedelcu”

 • 6120 de abonati (vs. 4250 in 2021).

Pagina de Facebook Valentin Nedelcu

 • Este nou infiintata si va fi foarte activa in 2023. Printre altele voi republica aici cele mai bune articole de pe site (o selectie din cele peste 500 de articole). Daca vrei sa capeti inspiratie zilnica atunci te incurajezi sa follow paginii Valentin Nedelcu.

StiintaBanilor – educatie in 2022

A fost, din nou, un an foarte prolific din punct de vedere al materialelor educationale.

 1. Am introdus pe site sectiunea de rezumate carti de educatie financiara si investitii. In aceasta sectiune vei gasi peste 44 de rezumate de carti realizate de colegul meu Sorin Scortan, un contributor important al proiectului StiintaBanilor. Accesul la aceste rezumate este gratuit.
 1. Am lansat Cursul de investitii eficiente pe bursa pentru dividende (strategia DGI), realizat impreuna cu Bogdan Dinu: este cursul de investitii care te invata cum sa aplici strategia Dividend Growth Investing si se concentreaza pe selectarea, analizarea si investitia in actiuni individuale, atat pe international, cat si pe BVB, care platesc dividende in crestere. Acest curs are undeva peste 14 ore (varianta de baza), organizate in 53 de lectii video.
 1. Am sustinut cursul Lifestyle Business impreuna cu Daniel Zarnescu: curs tinut in sala, in octombrie, timp de patru zile si in care i-am invatat pe cursanti cum sa isi lanseze si sa isi promoveze un business online.
 1. Am organizat 2 Bootcampuri de cate 3 zile – A fost anul in care am putut sa reincepem intalnirile fizice si wow, ce energie frumoasa a fost. Am avut 2 astfel de ocazii: in septembrie, la Bootcamp-ul din Sinaia si in noiembrie, la Bootcamp-ul din Sibiu.
 1. Am refilmat si actualizat complet cursul De neinvins – Este nou-nout, filmat in proportie de 100% in aprilie 2022. Cei care aveau cursul, au beneficiat de update gratuit.
 1. Am actualizat Programul de 12 saptamani: Independenta financiara prin investitii pasive – Programul nostru cu intalniri pe zoom saptamanale pentru incepatori a avut cateva imbunatatiri considerabile anul trecut: imbunatatiri semnificative la nivelul tuturor celorlalte 12+1 lectii si introducerea a trei asistenti care sa ii ajute pe cursanti la implementare. In anul 2023 vom avea o noua editie, incepand cu luna februarie si va fi … cu adevarat NEXT LEVEL pentru ca venim dupa inca un an de experienta si inca ce an!!!
 1. Am imbunatatit Programul de 9 saptamani: Investitii active – A devenit Programul de 10 saptamani pentru ca am introdus o noua lectie de analiza fundamentala in program. Programul nostru cu intalniri zoom saptamanale pentru cei de nivel intermediar a beneficiat din nou de imbunatatiri pentru toate cele 9 lectii + introducerea unei noi lectii de analiza fundamentala. Pana in toamna anului 2023, cand vom avea o noua editie, din nou, pregatim imbunatatiri spectaculoase.
 1. Zeci de webinarii, emisiuni TV si aparatii pe video – Aici nu le mai stiu numarul. Stiu doar ca sunt zeci, fie ca vorbim de webinarii, conferinte, emisiuni – majoritatea au fost gratuite.
 1. Conferinta MoneyDays 2022 – Conferinta anuala a educatorilor financiari din Romania a avut in jur de 500 de participanti in 2022. A fost cea mai reusita editie, din punctul meu de vedere. 🙂
 1. Colaborari – Si 2022 a fost un an excelent in care am continuat si mai strans colaborarile cu Bogdan Dinu si Dan Sulica in realizarea cursurilor si programelor si am avut noi colaborari cu Sorin Scortan, Cristian Istratescu si Daniel Zarnescu. De asemenea, am cooptat cateva persoane noi in echipa StiintaBanilor, dar despre acest lucru voi vorbi mai in detaliu alta data.
 1. Corporate – Am tinut o serie de conferinte/ workshop-uri corporate anul acesta. De asemenea, am continuat colaborarea cu Upriserz, unde am deja cateva minicursuri pe platforma lor si am continuat sa colaborez cu brokerii XTB alaturi de care am participat la 2 conferinte gratuite organizate de ei: XTB Trading Masterclass (in mai) si Investor’s Day (in octombrie).
 1. Minicursuri – Pe parcursul anului am creat si am livrat, in anumite perioade, mai multe minicursuri care tratau cate un subiect specific.

StiintaBanilor – financiar

Dupa un efort colosal inceput in 2016, pot sa spun ca abia in anii 2021 si 2022 proiectul StiintaBanilor a inceput sa isi realizeze potentialul.

Toate cursurile StiintaBanilor disponibile acum sunt filmate in 2020-2022 si aproape toate au avut update-uri generoase sau au fost refilmate complet.

Preturile unor cursuri au crescut marginal in februarie 2022, iar alte cursuri inca au preturile de la data lansarii (din 2020 sau 2021), desi au avut update-uri semnificative.

In plus, in 2022, am avut cateva campanii generoase de reduceri care au oferit discount-uri intre 25% si chiar 60% la anumite pachete si acest lucru a impulsionat vanzarile.

Astfel, pana in 2022, suntem mandri ca avem 5.062 de clienti unici care au cumparat cursuri marca StiintaBanilor.

Cifra de afaceri in 2022 a scazut fata de anul 2021 cu aprox. 20%  fata de 2022. Aceasta scadere vine totusi dupa o crestere a cifrei de afaceri in 2021 de 212%, asa ca este cumva explicabila prin faptul ca avem bear market si … mai ales, prin faptul ca nu mai avem restrictii de circulatie si oamenii au preferat activitatile outdoor de relaxare (vacante, concerte etc.).

Ce va urma in 2023

 1. In primul rand, voi pune mai mult accent pe continut video gratuit. Voi incepe sa fac video-uri constante pe canalul meu de Youtube Valentin Nedelcu. Astfel, te incurajez sa te abonezi la canalul meu de Youtube.
 1. In al doilea rand, voi pune mai mult accent pe mindset in materialele mele. Am observat ca aici sunt cele mai multe blocaje in randul celor care vor sa progreseze financiar.
 1. In prima saptamana din ianuarie (mai exact intre 3-5 ianuarie) voi avea ultima campanie de reduceri pentru toate cursurile StiintaBanilor inainte de a le creste preturile de la 1 februarie. Avem cursuri care au preturi nemodificate de 1 an, 2 ani sau chiar mai mult de atat si este cazul sa le indexam preturile pentru a tine pasul cu inflatia.
 1. In februarie vom incepe a 9-a editie a Programului de 12 saptamani: Independent financiar prin investitii pasive (februarie-mai).
 1. In martie 2023 voi face un update masiv al cursului De neinvins. Cursul se va concentra pe mindset-ul banilor. Partea de mindset mi se pare ca este calcaiul lui Ahile pentru majoritatea. Partea tehnica a educatiei financiare (bursa, gestionarea banilor, imobiliarele etc.) este deja bine acoperita de cursurile StiintaBanilor. Partea de mindset, insa, a fost abordata mai mult tangential, prin articole, webinarii etc. Acum, insa, va avea un curs special care va completa cunostintele si abilitatile cursantilor.
 1. In mai, Cursul practic de investitii pasive va fi actualizat si refilmat complet. Update-ul va fi gratuit pentru cei care detin deja cursurile.
 1. In iunie vom avea Conferinta MoneyDays 2023. Noi vrem sa tinem conferinta in regim mixt, in sala (Bucuresti) si online. Sper sa nu avem surprize. 🙂
 1. In septembrie vom incepe Programul de 10 saptamani: Investitii active (septembrie-noiembrie).
 1. Tot in septembrie vom avea Bootcamp-ul StiintaBanilor. O tabara de 3 zile, undeva frumos, nu stiu inca unde. 🙂 Poti sa te inscrii pe lista de asteptare Aici pentru a fi primul anuntat cand incep inscrierile.
 1. In noiembrie, cel mai probabil, vom avea Black Friday. 🙂
 1. Am pregatit o serie de update-uri mai mici si pentru alte cursuri din portofoliu.
 1. Si alte cateva surprize pe care le-am pregatit pentru comunitate, dar pe care nu le dezvalui … pentru ca sunt surprize. 🙂

Cam asta a fost pentru mine 2022.

Cam aici sunt acum in calatoria pornita in 2016, cand am lansat proiectul StiintaBanilor.

From zero to hero. De la corporatist la antreprenor. De la om captiv in propria viata la om care isi traieste vocatia.

Totul este posibil cu multa educatie si multa munca.

Una fara alta nu se poate.

Un 2023 de vis iti doresc!

Mult succes!
Valentin

Similar Posts

2 Comments

 1. Salut!

  Un articol foarte interesant! Pot întreba de unde vine cea mai mare parte a traficului tau? Reclame, social media sau SEO?

  Felicitari pentru ceea ce ai realizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *