Succes in finante personale si investitii

succes in finante personale si investitiiDragilor,

Nu stiu cati dinte voi ati citit Jurnalul victimei. Nu stiu daca ati inteles ca vorbeam despre mine in primul rand, despre mine cel ce am fost (si inca mai sunt cateodata) si despre calatoria mea din acel punct si pana aici.

Eu scriu despre finante personale si investitii dar in fapt despre mult mai mult de atat. Modul in care abordezi o arie a vietii este identic cu modul in care le abordezi pe toate.

Educatia financiara reprezinta modul meu de a va impartasi voua viziunea mea despre viata.

Iar in viziunea mea despre viata, atunci cand iti doresti un lucru te duci si il iei. Nu astepti ca altcineva sa faca pentru tine, sa iti dea voie sau sa iti netezeasca calea. Iti asumi responsabilitatea, platesti pretul si depui timpul si efortul necesar sa iti construiesti drumul spre visul tau.

Cele mai multe probleme pe care le au oamenii pot fi impartite in aceste trei mari categorii: banii, sanatatea si relatiile iar dintre cele trei arii, cei mai multi oameni se plang de bani.

De ce? Pentru ca cei mai multi dintre noi ne schimbam banii pe timp, timp petrecut de cele mai multe ori facand lucruri care nu ne plac in mod particular. Acest lucru ne frustreaza.

Apoi ce facem? Ne cheltuim banii in mod impulsiv pentru a umple acel gol, acea frustrare in timpul ramas dupa munca si ajungem iar fara bani (dar si cu timpul consumat) si o luam de la capat.

Apoi ne revoltam impotriva politicienilor si economiei si a tuturor celor pe care ii consideram vinovati ca noi practic ne irosim viata.

Cum ar fi daca ti-ai asuma responsabiliatea pentru situatia ta financiara. Oricum nimanui nu ii pasa de situatia ta financiara mai mult decat iti pasa tie?

Cum ar fi daca o parte importanta din banii pe care ii castigi, in loc sa ii cheltui astazi pentru a umple un gol emotional, i-ai investi pentru ca maine sa dispara acel gol cu totul.

Indiferent daca vrei sa iti “permiti” la un moment dat sa iti schimbi profesia in ceva ce te implineste mai mult, sau sa iti deschizi un business care sa iti aduca mai mult sens sau sa devii independent financiar in timpul vietii active sau pur si simplu sa ai o batranete prospera in care sa nu depinzi de banii de la stat, singura solutie este sa iti contruiesti singur baza financiara care sa te sustina.

Iar baza financiara se construieste prin acumularea rezervelor si investirea lor pentru venit pasiv.

Impreuna cu prietenul meu Dan Sulica (ideisibani.ro) am construit un program complex de educatie in investitii prin intermediul caruia vrem sa te invatam tot ce ai nevoie sa stii pentru a-ti construi aceasta baza financiara solida:

Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii

Noi nu vrem sa transmitem cultura generala ci vrem ca tu sa iti pui la punct un plan clar pe care sa il urmezi metodic ani de zile de aici inainte.

Nu, nu vom face noi investitiile in locul tau si nici nu iti vom spune noi in ce sa investesti.

Nu acesta este rolul nostru. Pentru asta exista administratori de portofolii private si tot in aceeasi idee exista si fonduri de investitii administrate activ, pensii private, unit linkuri si pensii de stat. Toate aceste instrumente sunt concepute pe ideea de a-ti administra altcineva banii, in schimbul unui pret. Din pacate, acest pret este de cele mai multe ori punerea intereselor altcuiva in fata interesului tau.

Este responsabilitatea ta sa lucrezi la visul tau, dar pentru ca tu sa lucrezi la visul tau ai nevoie sa stii cum sa lucrezi. Ai nevoie sa faci dar sa si stii ce faci pentru ca cel mai mare risc in investitii vine din ceea ce nu cunoaste investitorul.

Rolul nostru este sa te ajutam sa devii autonom, sa te invatam bazele, sa te invatam metodele de analiza si de abordare a investitiilor pentru ca tu mai departe sa aplicati ceea ce ai invatat, toata viata.

Nimeni nu iti va administra banii mai bine decat o poti face tu. Conditia este sa ai un minim de cunostinte financiare si bineinteles sa implementezi perseverent metodele de investitii care si-au dovedit deja eficienta.

Inscrie-te la Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii

In final il citez pe Warren Buffett: “Daca nu gasesti o metoda de a face bani in timp ce dormi, vei munci pana vei muri”. Suna dur, dar aceasta este realitatea.

Spor in toate!

Valentin

Similar Posts

3 Comments

  1. Intotdeauna mi s-au parut aberante citatele din marii miliardari. In afara de cei care au furat de au rupt sau au mostenit de-au rupt, restul au muncit pana au murit sa ajunga la stadiul de a face bani in somn. Corect, cei care au gasit calea au putut renaste, dar tot aia e. Sincer, mult mult mult mai interesante mi s-ar parea opiniile unora care au reusit sa ajunga de la zero la o afacere decenta (CA > 500k eur medie) in maxim 5 ani..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *