regaltate

Ai de facut o alegere

Daca ai vazut filmul Play with FIRE, ai observat ca in SUA si mai nou in Europa exista o miscare din ce in ce mai puternica a oamenilor de a cauta independenta financiara cat inca sunt tineri.

Ai vazut persoane care au ajuns la independenta financiara la 30 de ani, la 40 de ani, la 50 de ani sau persoane care vor fi nevoite efectiv sa munceasca pana la sfarsitul vietii, doar pentru a-si asigura un minim de standard de viata.

Independenta financiara nu este despre a nu mai munci, ci este despre a nu mai fi nevoit sa muncesti si a nu mai fi nevoit sa muncesti ce nu iti place.

In practica, aproape toti independentii financiar continua sa munceasca, doar ca o fac din pasiune, fara stres si se indreapta spre acele activitati care le aduc mai multa satisfactie personala.

Ai de facut o alegere

Mergi pe calea consumerismului si iluziilor din fum si oglinzi, al faptului ca cineva va avea grija de tine sa fii prosper, sanatos, fericit si … devreme acasa?

Sau

Mergi pe calea independentei tale financiare si personale. Pe calea FIRE (Financial Free Retire Early), iti iei soarta in propriile maini.

In functie de alegerea ta, consecintele vor fi cele mentionate de una dintre autoarele filmului: “Fara educatie financiara, ajungi un PION, cu educatie financiara, ajungi REGALITATE.”

 
Ce ai de facut?

In primul si in primul rand, renunta la mindset-ul de victima si adopta un mindset de invingator, de autonomie, de asumare si responsabilitate.

In al doilea rand, repet cei trei pasi, pe cat de simpli, pe atat de esentiali:

  1. Creste-ti veniturile active prin proactivitate, creativitate, implicare, inteligenta si perseverenta;
  2. Economiseste: Taie cheltuielile inutile, rispa, cheltuielile care vor sa te faca sa pari bogat, desi nu esti;
  3. Investeste in mod constant si inteligent in active reale. Nu ai nevoie de nimic complicat, un 6-7% pe an, cu un mindset potrivit si o gestionare adecvata a riscurilor, te va duce acolo unde iti doresti.

 Cum pot eu sa te ajut?

Ai pe blogul meu, stiintabanilor.ro, 280 de articole despre psihologia invingatorului, psihologia banilor, crestrea veniturilor, economisire si investitii. Ai pe blog echivalentul a 5 carti + zeci de emisiuni TV si webinarii.

Ai o comunitate pe Facebook de 12,000 de persoane, Stiintabanilor – Educatie financiara, care au acelasi scop comun cu al tau. Orice nelamuriri, sugestii, propuneri le poti pune in discutie cu ei.

Si mai am cursuri si programe, de la simple la complexe, care acopera cele mai importante arii ale investitiilor.

Cursul de investitii active si pasive

Puntru un astfel de drum, este nevoie de asumare din partea ta.

Asumarea inseamna, in primul si in primul rand, decizia de a plati pretul calatoriei.

Am mai povestit despre acest curs, nu mai insist, ii voi lasa pe cei care au participat la cursul in sala din noiembrie sa spuna cum a fost:

19423047 2867 4078 808d 96badd3fa2ec

Sau pe cei care l-au facut anii trecuti:

b64f8f92 14de 4196 a09e 50dfbf316357

Pe pagina de prezentare ai si capturile din facebook ale testimonialelor, daca esti curios sa vezi si cifrele concrete (click pe ochiul galben).

Comanda cursul video de investitii

Concluzii

Se apropie finalul de an si gandurile noastre se vor indrepta inspre un nou an.

Priveste spre acest nou an cu optimism si cu determinarea de a-ti face viata frumoasa.

Ia acele decizii pe care le amani de mult timp!

Spune DA cand vrei sa spui DA!

Spune NU cand vrei sa spui NU!

Ia-ti ragaz sa te gandesti la tine, la dorintele tale, spune ce gandesti, fa ceea ce spui!

Aceasta este calea spre o viata traita deplin!

BE FIRE! BE FREE! BE ROYALTY!

Pe curand!
Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *