sb 7 ani v2

Va multumesc pentru 7 ani de StiintaBanilor

Dragilor, astazi comunitatea StiintaBanilor si proiectul StiintaBanilor implinesc 7 ani.

Alaturi de voi si datorita voua proiectul a inflorit si s-a dezvoltat pana la frumoasa varsta de 7 ani.

Astfel, vreau sa va multumesc din inima pentru sustinere. Fara voi, StiintaBanilor ar fi existat doar in mintea mea 🙂

La multi ani noua si la multi ani StiintaBanilor!

Pe 13 mai 2016, acum fix 7 ani, publicam primul articol pe blogul stiintabanilor.ro – era un articol despre “De ce-ul personal”.

Stransesem cu rabdare vreo 6-7 articole scrise de mine de prin februarie si tot nu aveam curajul sa incep sa le public.

Pe atunci imi lua o zi intreaga sa scriu 1 articol 🙂 Adica 8 ore :))))

Tot atunci am facut si grupul StiintaBanilor – Educatie financiara, unde ii invitam timid pe prietenii mei de pe profilul personal.

Pentru a construi ceea ce se vede astazi, am muncit aproape non-stop in primii 4-5 ani, adica 14 ore pe zi, in medie, cam 6 zile din 7 pe saptamana.

Abia in ultimii 2-3 ani pot sa spun ca mi-am luat pauze mai lungi si am ajuns la un program de munca normal, avand o echipa intreaga care ma ajuta in dezvoltarea proiectului.

.

Dupa 7 ani, StiintaBanilor, in cifre, arata foarte bine:

– Comunitatea StiintaBanilor pe Facebook a ajuns la 78.000 de membri;

– Abonati newsletter StiintaBanilor – 50.000 de oameni;

– Peste 1.000.000 de vizite pe site-ul stiintabanilor.ro doar in ultimii 2 ani;

– Peste 550 de articole scrise pe site-ul stiintabanilor.ro;

– Cel mai mare si activ grup de facebook din Romania, din aria finante personale si investitii;

– 1.734.262 de vizualizari ale postarilor de pe grup doar in ultimele 60 de zile!

– Un canal de Youtube (Valentin Nedelcu) – cu zeci de video-uri educative pe care am in plan sa il populez cu mult mai multe videouri;

– Zeci de webinarii gratuite;

– Zeci de aparitii la televiziuni si in presa scrisa;

– Zeci de colaborari si parteneriate;

– Mii de postari, comentarii si raspunsuri la intrebari pe grup si pe pagina StiintaBanilor;

– 3 ebook-uri gratuite;

– 8 cursuri video avand fiecare minimum 13-14 ore de educatie financiara si investitii;

– 2 Programe pe termen lung de educatie in investitii;

– Peste 50 de rezumate de carti de educatie financiara realizate de Sorin Scortan si publicate pe stiintabanilor.ro. Le poti vedea AICI.

– Peste 5.000 de clienti unici pentru cursurile si serviciile noastre;

– 1 Conferinta anuala, MoneyDays, ajunsa la a 5-a editie;

– 2 Bootcamp-uri minunate in 2022 la care au participat 200 de persoane.

.

Impactul StiintaBanilor in societate


Pe langa aceste realizari individuale, o mare realizare a proiectului StiintaBanilor este promovarea masiva a educatiei financiare in Romania.

Zeci de mii de oameni au inceput sa investeasca, sa isi imbunatateasca finantele personale, sa isi creasca veniturile si sa isi imbunatateasca prosperitatea in general, in urma contactului cu materialele de pe acest grup si de pe stiintabanilor.ro.

Toate aceste zeci de mii de persoane au devenit promotori ai educatiei financiare in familiile lor, in cercul lor social.

A pornit un trend in educatia financiara din Romania, inca din 2016, cu accent pe scopul obtinerii independentei financiare.

A popularizat masiv o stategie de investitii pe care o poate implementa cu succes orice persoana: strategia investitiilor pasive.

A popularizat masiv ETF-urile, instrumente de investitii ideale pentru incepatori.

A popularizat masiv BVB-ul si l-a facut accesibil, intr-un mod safe si calculat si oamenilor fara cunostinte financiare avansate: prin idei simple, de genul replicarii indicelui BET prin top 6-12 companii sau ETF-ul pe indicele BET sau titlurile de stat Fidelis.

A colaborat in mod activ si pe termen lung cu o firma de brokeraj, XTB, pentru a oferi conditii cat mai bune investitorilor de retail din Romania. Printre realizarile la care a contribuit si StiintaBanilor:
– comision ZERO la achizitia ETF-urilor si actiunilor,
– introducerea unui numar din ce in ce mai mare de ETF-uri pe platforma,
– calcularea profitului impozabil din fisa fiscala pe baza costului mediu,
– introducerea formularului W8BEN pentru a reduce taxarea dividendelor de la companiile din SUA,
– webinarii gratuite de fiscalitate cu experti fiscali,
– conferinta Trading Masterclass in fiecare an, zeci de premii in carti si cursuri de investitii oferite de XTB, – colaborare pe termen lung pentru educarea continua a clientilor prin diverse colaborari punctuale.

A popularizat masiv idei simple de diversificare a riscului: crearea unui back-up financiar, diversificarea portofoliului, evitarea speculatiilor, DCA, diversificare valutara, inchiderea creditelor etc.

A Incurajat oamenii sa isi cumpere locuinta personala (daca isi permit si sunt stabili intr-un loc) si sa lase aburelile cu statul in chirie, inca din 2016, de la startul proiectului. Foarte multi oameni mi-au multumit pentru asta in ultimii 6 ani, ca au citit un articol/ o postare sau au participat la cursul de investitii imobiliare si a fost decisiv in luarea deciziei si ca sunt foarte multumiti ca au luat acea decizie.

A combatut cat a putut schemele de imbogatire rapida, superficialitatea in investitii, tranzactionarea CFD-urilor fara o pregatire, robotei de tranzactionare, cryptomonede obscure, speculatiile gen wallstreetbets, investirea banilor pe hype-uri (gen EV all in cand era pe bula).

A incurajat, promovat, inspirat foarte multi educatori financiari/ bloggeri/ vloggeri sa promoveze educatia financiara si investitionala. Astazi avem acces la foarte multe materiale in limba romana despre educatie financiara si investitionala. Multi dintre acesti autori au fost inspirati de StiintaBanilor sa inceapa.

A incurajat si a insistat ca oamenii sa investeasca in educatia lor financiara, cumparand un curs sau program, oferind informatie structurata suport, mentori, raspunsuri la intrebari etc.

.

Promisiunea de anul trecut: Seria de Minicursuri StiintaBanilor

In trecut m-am concentrat exclusiv pe conceperea de Programe si Cursuri de educatie financiara mai complexe, mergand pe ideea de a acoperi un anumit subiect de la A la Z.

Acest lucru functioneaza excelent pentru o parte din comunitate, insa sunt constient ca nu toata lumea isi permite sa cumpere un curs complex sau nu toata lumea are nevoie de un curs mai cuprinzator.

Astfel, in urma feedback-urilor primite din partea comunitatii, am promis anul trecut ca voi crea si cursuri mai mici (minicursuri), de 2-3 ore, mult mai ieftine, care sa acopere punctual anumite subiecte.

Astazi, cu ocazia aniversarii de 7 ani, sunt foarte bucuros sa anunt o serie de Minicursuri pe care le-am finalizat deja si care acopera:

– Investitii la BVB;
– Investitii pe bursele internationale;
– Realizarea unui buget personal;
– Mindset-ul banilor;
– Metode de a genera cash-flow;
– Harta independentei financiare.

Mai mult, avand in vedere ca astazi aniversam 7 ani de StiintaBanilor, avem o ocazie excelenta pentru a oferi o reducere aniversara de … 70% pentru toate minicursurile.
.

Vezi lista de Minicursuri 

-70% REDUCERE DOAR ASTAZI 13 MAI

.
In final, cel mai important lucru pe care l-a facut si il face proiectul StiintaBanilor este ca deschide minti, sperante, pentru un viitor mai luminos.

Ofera perspectiva acelui: “endless perfect summer days” care poate sa devina realitate pentru tine pentru ca poti, daca iti doresti suficient de tare si muncesti suficient de mult.

Si, in final, iti las un citat care m-a motivat fantastic si pe care am visat ca il voi putea rosti vreodata in fata oamenilor.

Intre timp, a devenit realitate si o fac chiar acum:

“I’m standing here, living proof that, if you work hard enough, and you want it bad enough… dreams do come true. So follow them…

citat din filmul Rockstar

(Sunt dovada vie ca daca muncesti suficient de mult si iti doresti suficient de mult, visurile se implinesc. Deci urmeaza-le.)

La multi ani noua! La multi ani StiintaBanilor!

Valentin

PS. Profita de super oferta aniversara, cu reduceri de 70% pentru toate Minicursurile StiintaBanilor. Oferta este valabila doar astazi, 13 mai. Inscrie-te AICI.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *