5 sfaturi financiare de la Robert Kiyosaki care m-au ajutat sa fac bani

sfaturi financiare

Din punctul meu de vedere, Rober Kyiosaki este autorul care, de departe, a adus cea mai importanta contributie asupra nivelului de educatie financiara din Romania.

Modul accesibil si inspirational in care scrie R Kyiosaki are rolul foarte important de a introduce persoane noi in lumea financiara si in plus de a motiva si a mentine motivatia celor care sunt deja in aceasta lume.

Bineinteles ca sunt autori tehnici superiori ca si continut lui Kiyosaki, insa foarte multi dintre acesti autori se adreseaza unui public format tocmai de Kiyosaki.

Cel putin la mine asa a fost. Robert Kyiosaki m-a introdus in aceasta lume si unele dintre sfaturile lui financiare mi-au ghidat si inca imi ghideaza drumul financiar.

 1. Profitul se face la cumparare, nu la vanzare

Nu stiu daca este original R Kiyosaki (probabil ca nu) insa vocea lui Kyiosaki din jocul online “cash-flow” imi suna in minte tot timpul “The profit is made when you buy, not when you sell”.

Este laitmotivul investitiilor mele. Cumpar ce este subevaluat, in periode tulburi. Intotdeanua incerc sa cumpar un activ la un pret sub valoarea sa reala.

2. Este mai important sa-ti cresti veniturile decat sa-ti scazi cheltuielile

Din nou, un element de mindset de baza pe care am construit. Am preferat sa imi stalilesc limite rezonabile pentru cheltuieli (o suma fixa pe luna) si sa ma concentrez pe cresterea veniturilor.

Au fost momente cand acea limita de cheltuieli fixe era doar cu putin mai mica decat valoarea veniturilor, insa cu timpul, focusul pe venituri mi-a adus si rate de economisire substantiale.

3. Cercul virtuos si cercul vicios al banilor

cercul virtuos

Oamanii bogati isi investesc veniturile in active care produc venituri pasive si repeta acest proces  din nou si din nou si din nou…. Astfel se creaza un cerc virtuos al banilor in care averea personala creste exponential;

Clasa de mijloc cumpara pasive care le genereaza cheltuieli si in acest fel intra in “cursa sobolanului”, un cerc vicios in care alearga toata viata si din care nu mai pot scapa.

4. Situatia Activelor si Pasivelor personale

Obicei pe care l-am preluat din jocul lui “Cash-Flow” si pe care il tin cu religiozitate din 2012.

Situatia activelor si pasivelor R K

Modelul meu de active si pasive este mult imbunatatit si adaptat unei investitor cu multe active, pe diferite clase de risc, alocari de portofoliu si valute, insa BAZA o am de la R. Kiyosaki.

Este probabil obiceiul care m-a ajutat cel mai mult in drumul meu financiar.

5. Cadranul banilor

Ideea de cadran al banilor si evolutie pe acest cadran m-a determinat sa fac tranzitia de la Angajat (foarte bine platit) la Liber Profesionis (sau detinator de afacere mica) si Investitor.

Tranzitia la Patron (detinator de afacere mare) nu ma atrage in acest moment, insa pe viitor vom vedea.

cadranul banilor

Oricum, ideea cadranului banilor m-a atras foarte mult si mi s-a intiparit in minte, si am actionat in consecinta.

Un alt sfat de la R Kiyosaki care mi-a schimbat destinul financiar.

Concluzie

Nu credeam ca voi apuca sa prind acest moment cand Robert Kiyosaki va veni in Romania, dar uite ca l-am apucat. Pe 11-12 mai 2019, R Kiyosaki va veni in Romania pentru prima oara.

Eu voi fi acolo, pentru motivatie, pentru energia din sala si pentru a-mi arata aprecierea pentru tot ce a facut pentru noi.

Te incurajez sa vii si tu si sa te hranesti cu inspiratia si motivatia acestui eveniment.

 INSCRIERE CONFERINTA R KIYOSAKI

BONUS: Pentru ca R Kiyosaki vorbeste in principal pentru publicul din SUA (pe legislatia si sistemul de taxe din SUA) si pentru ca am testat deja majoritatea ideilor sale si am vazut ce functioneaza si ce nu functioneaza in Romania, voi oferi ca BONUS un curs online (live) in care adaptam invataturile lui Kiyosaki pentru Romania.

Pentru a beneficia de acest curs, tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la eveniment prin linkul meu de afiliere si sa imi trimiti un email la valentin@stiintabanilor.ro cu dovada inscrierii.

Pe curand!

Valentin

PS.Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:
cover2

Similar Posts

5 Comments

  1. Am citit cartea ‘Tata bogat. Tata sarac’ acum 2 ani desi o aveam in biblioteca de minim 5. Pacat ca nu i-a venit randul mai devreme. Punctul 3 mi s-a parut cel mai important. Nu analizasem pana acum costurile de intretinere a masinii de exemplu

  2. Salut Valentin!

    Stiu ca evenimetul promovat la finalul a trecut de mult insa eu as vrea sa intru in posesia acestui curs: ” curs online (live) in care adaptam invataturile lui Kiyosaki pentru Romania.”

    Consider ca invataturile lui Kiyosaki pot atinge o valoare mult mai mare daca sunt adaptate la legile si posibilitatile unei tari, in cazul nostru Romania.
    Te rog sa-mi dai de stire cum pot sa intru in posesia acestui curs sau material inregistrat.

    Multumesc anticipat,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *