sa faci bani

Atitudinea corecta, daca vrei sa faci bani

Observ in grupul nostru, si nu numai, multa indoiala. Ca lucrurile nu sunt atat de roz pe cat par, ca listarea Hidroelectrica e tzeapa, ca bursa este tzeapa, ca rechinii mari ii papa pe pestisorii mici…


Si, in acelasi timp, ma intalnesc zilnic, ori online ori face to face, cu oameni care fac bani. Si fac bani multi. Sunt oameni care fac bani din servicii, din business-uri, din salarii, din investitii, din bursa, din imobiliare, din mai stiu eu ce … Fac bani si sunt ocupati sa faca bani.

Stiti ce nu am auzit de la acesti oameni? Cuvinte precum “tzeapa”, “in Romania nu se poate”,  “suntem pestisori mici si ne mananca rechinii” si nici macar “politicienii sunt de kakao si tara asta este de kakao.”

In schimb, stiti ce aud? Cum ma finantez mai ieftin, cum identific cele mai bune proprietati imobiliare, cum sa cumpar obligatiuni, cum sa investesc la bursa, cum imi cresc venitul, cum optimizez cheltuielile, cum imi declar taxele, cum imi tin un buget, cum imi cresc vanzarile, cum finalizez proiectele, cum sa imi asigur un viitor, cum sa asigur un viitor copiilor mei …

Micro, micro, micro – noi, pestisorii aurii, gandim micro … Cum sa fac, ce este in pueterea mea sa fac, pentru a fi bine (sa nu fie rau).

Macro, Macro, Macro – Cei care se plang si vad tzepe peste tot se gandesc doar la Macro: Politica, Masonerie, Rechinii mari care papa pestii mici – orice, dar sa fie ceva peste care ei nu au controlul.

Asta nu inseamna sa nu gandesti Mare, ba chiar da, gandeste Mare, dar actioneaza la nivel micro, la nivelul tau, al ecosistemului tau. Curand vei intelege ca TU esti in mijlocul unui intreg ecosistem pe care Tu il controlezi. Un ecosistem atins doar tangential de rechini, politicieni, masoni si cucu-bau.

Si nu, nu este un indemn la egoism, este un indemn la GENEROZITATE. Ofera-te LUMII creand TU o lume mai buna, in jurul tau.

Pe curand,
Valentin

Similar Posts

2 Comments

  1. Oamenii care mișcă lucruri, nu au timp de lamentări pe facebook.
    Am cunoscut personal, oameni care sunt adevărate staruri pe domeniile lor de expertiză și îți pot spune că aceștia nu stau să se plângă și nici să caute conspirații chiar și acolo unde nu există.

    Ei pun mâna și trec la treabă, fac ceea ce pot cu ce au. Unde nu pot, caută resurse suplimentare.

    Despre ceilalți… e plin pe facebook, pe orice grup, indiferent de domeniu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *