Cat de aplicabil este Programul de 12 saptamani?

programul de 12 saptamaniAm tot fost intrebat zilele acestea ce facem mai exact in cadrul Programului de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii si daca poti aplica in practica informatia sau este doar un alt program care iti iroseste banii si timpul.

Voi raspunde pe rand la intrebarile primite:

1. Cum se desfasoara programul de 12 saptamani

  • Intalniri (online) saptamanale – 50% predat informatia/ 50% interactiune cu participantii – explicatii, raspuns la intrebari, discutat cazuri concrete;
  • Primele 3 module sunt pregatitoare pentru partea de investiii: stabilirea obiectivelor pe termen scurt, mediu si lung, stabilirea unui buget personal, situatia activului net, tehnici si obiceiuri bune de finante personale, gestionarea datoriilor, relatia cu bancile;
  • Urmatorul modul este pentru a stabili cadrul general in care investim: principii de investitii, profilul de risc, surse de informare bune, capcanele si manipularile pietelor, cadrul legal etc. FARA ACESTE INFORMATII DE BAZA INVESTITIILE POT FI FOARTE RISCANTE.
  • Urmatoarele 6 module sunt foarte practice – invatam instrumentele (actiuni, obligatiuni, marfuri, ETFs, REIT-uri, fonduri de investitii etc.), pietele pe care facem tranzactii, ne facem cont demo la 2 brokeri, cum sa identificam instrumentele, le studiem, cum sa le tranzactionam, la ce ne uitam cand alegem un anumit instrument samd.
  • Modulul 11 – Punem cap la cap toate informatiile invatatate in primele 10 saptamani si formulam Planul personal de investitii si Alocarea portofoliului de investitii.
  • Modulul 12 – Impozitare si optimizare fiscala;
  • Modulul 13 (bonus) – dupa 3 luni ne reintalnim si vedem care este progresul si ce intrebari ai mai aparut pe parcurs.

2. Daca pot aplica in practica ce invat in cadrul programului?

Programul este practic, cu instrumente concrete. Vom analiza si tranzactiona aceste instrumente pe 2 platforme demo (un broker local si unul international). O mare parte a instrumentelor prezentate sunt chiar cele in care investim si noi.

3. Programul este o investitie sau un cost?

Poate fi un cost daca nu intentionezi sa investesti ci doar sa iti sporesti cultura generala.

Este o investitie daca intentionezi sa investesti pe termen lung – doar din economiile generate de comisionele pe care nu le vei plati pentru diverse produse financiare de masa (pentru ca vei putea sa faci exact aceleasi investitii pe cont propriu fara comisione de administrare) si vei castiga inzecit investitia initiala in Programul de 12 saptamani.

De asemenea, greselile pe care noi le-am facut in investitii si pe care tu le vei evita probabil ca vor insemna zeci de mii de EUR (ma gandesc doar la pierderea mea din 2008 din cauza lipsei de diversificare si necunosterea mecanismelor pietei de capital).

Vei evita o pierdere uriasa de timp si bani din faptul ca: 1. Vei incepe sa investesti si banii tai nu vor mai fi mancati de inflatie, cumparaturi impulsive, risipa; 2. Anii si banii necesari pentru a invata pe cont propriu ceea ce noi iti oferim in cadrul Programului.

4. Ce se intampla daca imi dau seama ca programul nu este pentru mine?

Programul este pentru incepatori (incepator inseamna ca nu ai inceput inca sa investesti sau daca ai inceput sa investesti ai sub 2-3 ani de experienta pe pietele de capital), daca esti avansat, avem si programe de avansati separate.

Daca vrei sa faci trading, acest Program nu este pentru tine – este un program de investitii nu de speculatii. Exista si programe de trading, forex, CFD-uri etc. de la alti furnizori.

Programul este pentru tine daca vrei sa investesti pe termen lung, sa aloci un timp rezonabil investiilor (cateva ore pe luna), ai o suma minima pe care poti sa o investesti lunar si iti doresti sa beneficiezi de dobanda compusa pentru a ajunge independent financiar.

Daca inca esti in dubiu daca Programul este pentru tine sau nu, ai garantie 100% de rambursare a pretului Programului in primele 15 zile ale Programului. Fara niciun fel de intrebari.

5. Daca nu am timp sa particip la toate sedintele?

Toate intalnirile saptamanale sunt filmate si puse la dispozitie tuturor participantilor a doua zi. In plus vei avea un suport de curs PDF dupa fiecare sedinta + acces permanent la cei doi traineri (Dan si cu mine) pe tot parcursul Programului (acces rezonabil desigur :)).

6. Ce spun participantii ultimei editii a Programului?

“In urma acestui curs extensiv am avut ocazia si sansa de a cunoaste in mod extensiv un set de instrumentele financiare care sunt la indemana noastra, care ne pot ajuta sa trecem de la stadiu de dependenti financiari, dependenti doar de salariul primit de angajator spre a fi independenti financiar, asigurat de veniturile pasive constante dobandite prin punerea in practica in mod consecvent a sfaturilor si instrumentelor financiare transmise si oferite la acest curs.

Sunt ferm convins ca, am luat decizia corecta de a ma inscrie la acest program de 12 saptamani, bine gandit si moderat de Valentin si Dan. Este o reala sansa de a fi parte dintre putinii care intr-un mod bine structurat si foarte interactiv au beneficiat de mentoratul vostru in domeniul finantelor si al investitiilor. In urma absolvirii cursului, pot spune ca, mindsetul a fost creat, iar independenta financiara nu mai este doar un vis , ci o realitate viitoare. Multumesc Valentin si Dan pentru implicare, pentru modul cu v-ati adaptat la nevoile noastre ale cursantilor si la promptitudinea si profesionalismul cu care a-ti raspuns la orice subiect si intrebare.

Sunt un fan al articolelor si ale webminariilor pe care le postati pe bloguri, cat si un avid amator al cursurilor pe care le sustineti.
Sper sa ne vedem la cat mai multe din cele viitoare cat si sa colaboram in continuare in aceeasi maniera buna de pana acum.

In cele din urma, principalul mesaj pe care vreau sa vi-l transmit este ca, in urma participarii la cursul pe care l-ati oferit si moderat, ma simt mult mai pregatit de a merge pe drumul care duce catre independenta financiara. Va multumesc! “
Adirian Vacarasu – Brasov

“Programul este util pentru 95% din populatia Romaniei. M-ati lamurit pe impozite mai bine decat domnisoarele de la un BIG4. Sunteti fenomenali si nu glumesc!”
Cristi – Bucuresti

“Sunt foarte incantat de curs. Imi place ca explicati pentru omul simplu fara cunostinte in domeniu (unde ma incadrez si eu).
Dan, imi place ca uneori faci un mini-rezumat, o concluzie, din care inteleg foarte bine ce s-a explicat.
De asemenea, imi plac exemplele practice: cum se cumpara/vinde pe ambele platforme.
Consider utila abordarea: cand unul vorbeste, celalalt raspunde pe chat.”
Costin Carabas

Intr-o lume in care internetul te indeamna sa citesti si sa accesezi diverse site-uri care pot crea mai mult haos decat ordine este foarte usor sa plutesti in deriva luni sau ani de zile fara sa ai o directie clara.

Valentin si Dan au reusit, prin cursul de 12 saptamani, sa structureaze foarte bine un set esential de informatii care te pot ajuta sa iti atingi visele din punct de vedere financiar. Pentru mine a fost o oportunitate excelenta de a invata multe instrumente, tehnici si elemente noi care m-au ajutat sa imi definesc mult mai clar planul pe termen mediu si lung. “

Razvan Costa

Concluzii

Tu stii cel mai bine daca esti in acel moment al vietii in care situatia ta financiara actuala si mai ales cea viitoare este o prioritate.

Daca situatia ta financiara este o prioritate si unul dintre obiectivele tale pe termen lung este independenta financiara atunci Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii te va ajuta sa iti atingi acest scop.

INSCRIE-TE

Si porneste alaturi de noi pe drumul spre independenta ta financiara.

Numai bine!

Valentin

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *