student

Cum poti sa iti maresti venitul ca student

(Gust post) student

Salutare! La invitatia lui Valentin am decis sa scriu acest articol despre cum in perioada facultatii mi-am marit venitul de aproximativ 5 ori si mai ales despre cum poti obtine ce iti doresti, poate chiar mai mult, daca iti pui in minte cu adevarat, acest obiectv. Totul tine de oportunitati, de cum le identifici si profiti de ele.

Cel mai important este sa iti alegi viitorul domeniu in care vei profesa in functie de ce simti tu ca este potrivit pentru tine si mai ales sa fi atras cu adevarat de acesta. Degeaba faci o facultate de informatica pentru ca te gandesti ca vei face multi bani dupa cei 3 ani petrecuti pe bancile universitatii, daca nu iti place programarea. Iti poti alege calea dupa propriile pasiuni si in timp, prin multa munca, daruire si interes, alaturi de „boost-ul” dat de faptul ca faci ceea ce simti ca trebuie sa faci, vei putea ajunge la un nivel foarte inalt.

In cele ce urmeaza va voi prezenta cativa pasi care pe mine m-au ajutat in obtinerea obiectuvului de a imi mari veniturile in perioada studentiei.

Primul pas consta in mentinerea unui venit stabil in timpul facultatii. Acest lucru nu inseamna neaparat un loc de muca part-time, poate insemna atat bursa oferita de facultate, cat si anumite premii in bani de la diverse concursuri. Esti mult mai castigat, din toate punctele de vedere daca iti dai interesul de a ajunge printre cei mai buni din grupa, de a acumula cat mai multe informatii, chiar daca de multe ori ti se par inutile sau neimportante. Iar ca rasplata a acestei munci, facultatea ofera burse de merit/performanta, care in general sunt intre 700 si 1000 lei, in functie de universitate.

Important este sa te dezvolti cat de multi poti in aceasta perioada, atat prin voultariat cat si prin participarea la cat mai multe proiecte sau concursuri. Cred ca aceasta este una dintre cele mai profitabile investitii pe care un tanar o poate face, aceea de a investii in educatia si in dezvoltarea sa.

Pe langa bursa oferita de facultate, urmatorul pas este aplicarea la diverse burse private: sunt anumite companii care ofera burse studentilor, pe baza unei selectii, contand inclusiv notele din examene. Aici, tot ce trebuie sa faci este sa realizezi o cautare pe internet si sa ai curajul de a aplica . Sunt firme care nu conditioneaza studentii cu o viitoare angajare si unde se poate aplica indiferent de profilul facultatii urmate. Nu te descuraja, poate nu vei obtine din prima bursa, dar cu perseverenta o vei obtine cu siguranta. Valoarea acestor burse difera, pot fi mai mici decat cele oferite de facultate, sau chiar mai mari.

Un aspect care tine indirect de facultate si care te poate ajuta extrem de mult in viitoare cariera este relatia cu profesorii. Multi dintre acestia pot avea conexiuni la diferite firme din domeniu si te pot recomanda/pune in conexiune cu acestea, fie pentru stragii de practica platite, care in anumite cazuri poti fi bine platite, sau de ce nu, pentru o viitoare angajare dupa terminarea studiilor. Bineinteles, pentru ca acest lucru sa se poata realiza trebuie sa fi printre cei mai buni, deoarece si firmele prefera studentii determinati, cu atat mai mult daca au si recomandari despre acestia.

Din punctul meu de vedere, anul terminal este ideal pentru a intra intr-o conexiune si mai stransa cu firmele din domeniu, dar nici in ceilalati ani de facultate nu trebuie neglijate internship-urile de vara sau stagiile de practice. Numai in acest fel, experimentand, vei putea sa iti alegi ramura potrivita pentru tine, pe care vrei sa o urmezi in viitoarea cariera.

Cumulate, toate aceste surse de castig iti pot asigura un venit considerabil, care poate depasi cu mult salariul minim net pe economie.

Cu alte cuvinte, nu conteaza atat de mult ce faculate termini, deoarece totul se rezuma la oportunitati – pe care singur ti le creezi, la felul cum profiti de ele, dar mai ales trebuie sa iti propui sa fii printre cei mai buni.

Gust post, student

PS. Cresterea de 5 ori a veniturilor s-a concretizat dupa citirea ebook-ului “20 de moduri de a-ti creste veniturile” pe care il poti descarca prin linkul de mai jos

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *