Adevarata bogatie

Adevarata bogatie

Salutare,

Abia acum simt ca a venit primavara si in Romania. Pana zilele trecute regretam luna februarie, care a fost mai primavarateca decat luna martie.
 
Ieri (luni) au fost peste 20 de grade in Bucuresti si tot ieri, in mod normal, aveam zi intreaga de munca. Este ziua de luni, poate cea mai detestata dintre cele 7 zile ale saptamanii.
 
Luni la ora 15.00 am iesit la o plimbare prin parc alaturi de iubita mea. M-am bucurat cu adevarat de o dupa-amiaza insorita de luni, asa cum visam odata, inainte sa ajung independent financiar, cand inca eram corporatist, sa pot sa ies intr-o zi de luni sau de marti dupa-amiaza la o cafea, fara sa am grija ceasului.
 
Intamplator, luni aveam un pic grija ceasului, pentru ca de la ora 19.00 aveam un webinar de prezentat. Insa acest lucru nu m-a apasat defel. Eu mi-am stabilit in avans ziua si ora, tema pe care o aveam de prezentat. A fost optiunea mea sa pun webinarul luni la ora 19.00.
 
Ziua de ieri nu a fost o exceptie, ci este un mod de viata. Optiunea de a-mi lua dupa-amiezi libere de fiecare data cand imi doresc, sau saptamani libere, sau chiar in timpul verii luni libere … asta este adevarata bogatie.
 
Este atat de dulce, incat eu nu am timp sa imi iau o masina noua de fitze sau sa imi iau ceasuri scumpe sau alte lucruri care sa imi afiseze bogatia. Nu am timp pentru ca sunt prea ocupat in a trai adevarata bogatie pe care o am: libertatea de a trai cum vreau, de a-mi trai relatia de iubire, de a ma bucura de vocatia mea. Nu ma mai satur de acestea si nu imi inchipui cum oricine altcineva ar alege sa nu faca tot ceea ce este omeneste posibil pentru a ajunge sa isi traiasca libertatea.
 
 
Cea mai importanta forma de bogatie este libertatea
 
Nimic nu se compara cu libertatea de a-ti trai viata conform propriilor valori, preferinte si principii. Tot luxul din lume paleste pe langa acest lucru.
 
Eu cred ca multi oameni sunt prea ocupati cu a-si afisa bogatia (care de multe ori nu exista nici macar material) in loc sa munceasca sa ajunga la adevarata prosperitate.
 
Pentru ca astazi, aici, in Romania (sau UE, SUA sau alte tari unde avem pace si democratie), prosperitatea se poate obtine destul de usor. Suntem cu adevarat norocosi ca traim aici si nu in alte parti ale lumii unde visurile si aspiratiile oamenilor sunt naruite de tancuri si bombardamente. Da, ar trebui sa fim cu adevarat recunoscatori ca aici, unde ne aflam, aspiratiile noastre chiar pot ajunge realitate.

 
Si ce treaba au banii cu libertatea?
 
Ei bine, banii nu sunt totul, dar de acolo pleaca libertatea.
 
Un om care este constrans de bani sau constrans de propriile sale obiceiuri nocive legate de bani va fi tot timpul sclavul banilor.
 
Stiu ca suna dur, insa vad acest lucru peste tot in jurul meu. Poate sunt si “minti luminate” care pot trai si prospera fara bani, insa vasta majoritate a oamenilor ajung sa isi limiteze masiv potentialul, timpul si aspiratiile din cauza banilor.
 
 
Vestea buna este ca astazi este mult mai usor sa ajungi la un nivel de prosperitate suficient de mare astfel inca sa ajungi liber financiar si liber sa iti traiesti viata asa cum iti doresti.
 
Niciodata in istoria omenirii nu a fost mai usor sa ajungi liber financiar. Cea mai mare parte din timp acest lucru a fost imposibil. Te nasteai taran si mureai taran pe ogoarele tale sau pe ale altora. Acum insa, orice om, din orice familie, prin determinare, munca si educatie poate ajunge sa isi traiasca viata buna, ideala pe care o viseaza.
 
Toate acestea pot fi infaptuite astazi, insa doar cu ajutorul unei educatii financiare de calitate.
 
Educatia financiara iti ofera libertate si aceasta este cea mai importanta forma de bogatie.
 
Poti sa fii as profesional, relational si sa ai o sanatate de fier, dar daca nu stii sa iti gestionezi banii bine, tot vei avea o viata plina de lipsuri, frustrari si anxietati legate de partea materiala.
 
Fara educatie financiara vei fi:

  • Mintit usor;
  • Furat usor;
  • Nu te vei bucura de o buna parte a roadelor muncii tale;
  • Vei avea cosmaruri legate de faliment, lipsuri, pierderi;
  • Ti se vor parea scumpe lucrurile pe care ti le doresti;
  • Vei fi la program, la dispozitia altora;
  • Vei fi lipsit de optiuni pe partea personala si profesionala;
  • Altii iti vor dicta unde si cum trebuie sa iti petreci timpul;
  • Lipsit de speranta ca lucrurile se vor schimba vreodata.

 
Adevarata bogatie este data de optiunile pe care le ai in viata, nu de masinile si vilele pe care le ai. Ultimele sunt doar optionale, dar nu esentiale.
 
Ideea este ca educatia financiara nu este simpla – este in primul rand un anumit mindset si apoi cunostinte destul de simple, dar raspandite pe mai multe arii.
 
De aproape 6 ani fac educatie financiara zilnic pe site-ul stiintabanilor.ro si pe grupul de facebook StiintaBanilor.
 
In timp, am facut singur sau alaturi de partenerii mei cursuri pe majoritatea ariilor financiare care pot face o diferenta majora in viata oamenilor.


Spring sale – reduceri intre 33% si 55%
 
Astazi incepem campania “Spring sale 2022” in care ofer, pe o perioada limitata, reduceri intre 33% si 55% pentru toate cursurile si pachetele de cursuri video din portofoliul nostru.
 
Acoperim toate ariile necesare pentru atingerea independentei financiare:

 
Sper sa profiti si sa te bucuri de acest cadou de primavara.
 
Am vazut cu ochii mei sute de oameni care au progresat masiv financiar in urma cursurilor noastre versus mii si mii de oameni care refuza sa investeasca vreun leu in educatia lor si inca asteapta o minune pentru a-i misca din situatia lor.
 
Poti sa vezi cateva zeci de testimoniale ale fostilor cursanti pe paginile de prezentare ale cursurilor. Sunt doar o mica parte din ce am primit in ultimii ani.
 

Reduceri pentru toate cursurile

(reduceri intre 33% si 55%)

 
Profita de marele privilegiu oferit de vremurile actuale, de posibilitati, de acces la informatii de calitate, de posibilitatea de a te educa. Educatia ta este cel mai de pret lucru in care poti investi.
 
Astazi totul este posibil!
 
Mult success!
Valentin

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *