H2O 1

Prima zi pe bursa pentru Hidroelectrica

Am ajuns si la etapa finala a IPO-ului Hidroelectric (H2O), la listare.

In acest moment Hidroelectrica se tranzactioneaza la aprox +9% fata de pretul din IPO (la +12% pentru retailul care a subscris in primele zile la un discount de 3%).

Retailul a primit 32 actiuni din 100 subscrise (32%) asa ca pentru retail randamentul din prima zi este de fapt o treime din cresterea de pret din prima zi (12%/3 = 4%)

In paralele cresc si actiunile mari din BET.

H2O ofera un suflu nou BVB si un flux substantial de cash spre bursa care va continua in mai multe etape (dividendele de la Fondul Proprietatea, investitori institutionali care vor cumpara H2O, fondurile de tip index care vor investi in urma includerii in indicii MSCI EM etc.)

In acelasi timp, asa cum am anticipat si cum am scris de mai multe ori pe grupul de Facebook StiintaBanilor-Educatie Financiara, actiunile mari de la BVB au avut o evolutie si mai spectaculoasa in perioada IPO-ului.

In paralel cu IPO Hidroelectrica indicele BET-TR (companiile mari de la BVB) a crescut cu 11% in ultimele 3 saptamani.

BET TR in timpul IPO H2O

Astfel, o decizie investitionala mai buna ar fi fost sa fi investit mai mult in celelalte companii mari de la BVB decat in IPO Hidroelectrica.

In final insa, si cei care au intrat in IPO, si cei care au investit in alte companii mari din BVB in ultimele saptamani sunt acum pe plus.

Toata lumea face bani. 🙂

Singurii care au pierdut au fost cei care nu au facut nimic. Ei vor pierde tot timpul din pacate.

O listare win, win, win.

Felicitari echipei Fondului Proprietatea!

Valentin

PS. In cazul in care vrei sa inveti cum sa iti gestionezi banii mai eficient, cum sa investesti la bursa sau in imobiliare cursurile StiintaBanilor ar putea sa te ajute sa iti realizezi obiectivele financiare. Vezi lista de cursuri AICI.

Similar Posts

One Comment

  1. Felicitari echipei Fondului Proprietatea pentru finalizarea cu succes a etapei finale a IPO-ului H2O! Acest IPO a adus un suflu nou Bursa de Valori Bucuresti si un flux substantial de bani in economia romaneasca. In plus, investitorii intrebati la rand au fost victoriosi, iar chiar si cei care s-au decis sa nu se alature IPO-ului au fost pe crestere cu actiunile mari de la Bursa. Cu toate acestea este important ca sucesul sa nu ne faca sa uitam sfaturile prudentei financiare. Daca vreti sa invatati cum sa va gestionati mai eficient banii si sa invatati sa investiti la bursa sau in imobiliare, StiintaBanilor reprezinta o resursa excelenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *