Rezultate investitii la 9 luni 2018

rezultate investitii la 9 luniIn primele 9 luni ale anului 2018, am urmat in mare strategia stabilita la inceputul anului iar rezultatele, per ansamblu, au fost favorabile.

Da, au fost ceva perioade tulburi pe international in primul trimestru si alte perioade tulburi pe plan local in trimestrul 2 (odata cu zvonurile legate de oprirea contributiilor la Pilonul II de pensii) insa surprinzator, actiunile de la BVB au performat cel mai bine din tot portofoliul.

Poti vedea aici care au fost rezultatele la 6 luni.

Randamentele sunt in RON.

Rezultate investitii la 9 luni

rezultate investitii 9 luni

Un rezultat pozitiv, care se incadreaza in tinta mea de 10% pe acest an, insa raman cu impresia ca se putea mai bine.

O subalocare pe actiuni si o performanta foarte slaba a marfurilor in general (inclusiv aur) au erodat din profit.

In orice situatie, anul 2018 se anunta ceva mai tulbure si chiar a fost (este) asa ca sunt multumit de abordarea mea mai conservatoare anul acesta.

Obiective financiare 2018

Obiective financiare 9 luni 2018

Sunt obiective financiare pe care ar trebui sa le aiba oricine isi doreste sa ajunga independent financiar.

Obiective in grafic pe toate planurile pana in acest moment. Sunt foarte fericit si mandru de mine. 🙂

Prima jumatate a anului 2018 a fost poate una dintre cele mai grele perioade din viata mea, pe toate planurile. A fost o perioada cu multa presiune, munca interioara si exterioara masiva, decizii de viata fundamentale. A fost una dintre acele perioade care constituie un punct de cotitura in viata omului. Va voi povesti mai multe cand voi simti sa impartasesc.

Obiective educationale

Am invatat in aceste 9 luni cat in alti 3 ani.

Focusul meu a fost in primul rand pe investitii. Chiar vorbeam zilele trecute cu asociatul meu Dan, de la ideisibani.ro, ca uitandu-ne in urma cu un an, la ce faceam pe investitii si gradul de cunostinte pe care il aveam in domeniu, astazi suntem la ani lumina distanta.

Ce inseama sa construiesti pas cu pas, in fiecare zi. Te trezesti intr-o zi si te uiti in urma si vezi in urma ta un lung sir de pasi, iar punctul de pornire abia daca se mai zareste.

In al doilea rand pe psihologie, un domeniu care sprijina atat partea de investitii (80% din tot ce inseamna investitii este psihologie) cat si partea de lucru 1:1 cu oamenii.

Concluzie

In afara obiectivelor financiare si de investitii pe care ar trebui sa le avem cu totii in fiecare an, obiectivul meu principal in acest an a fost si este constructia pe termen lung, pe toate planurile.

Rezultatele muncii, atat pe partea profesionala cat si pe plan personal se vad doar timid la inceput. Perioada de acumulare poate sa dureze ani de zile. Rezultatele cele mai importante se vor vedea dupa o perioada de acumulare suficienta.

Este nevoie de ani de zile de constructie pas cu pas pentru a avea un salt calitativ si cantitativ remarcabil (peste noapte :)) la un moment dat.

Construieste pe termen lung, construieste tot timpul si rezultatele spectaculoase se vor vedea.

Pe curand!

Valentin

PS. Tu cum stai cu rezultatele financiare la 9 luni?

PPS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Vreau sa punctez faptul ca tot ce am scris in acest articol si oricare articol postat pe situl stiintabanilor.ro reprezinta opinii si analize personale. In niciun caz nu sunt recomandari de investitii. Fiecare investitor este dator sa isi faca propriile analize si sa investeasca in cunostinta de cauza.

 

Similar Posts

8 Comments

 1. Felicitari pentru rezultate! Voiam sa te intreb cum calculezi, la fiecare final de luna ? Eu folosesc cash control, sper sa fie usor la final de an cand vreau sa fac statisticile.
  Din ianuarie am deschis si un cont la Tradeville. Randamentul actiunilor il calculezi singur (excel etc) sau folosesti datele din modulul de Performanta al siteului?

  1. Salut Marius, multumesc.

   Eu le calculez intr-un excel. Am mai multi brokeri, administratori de fond si trebuie sa agreghez singur informatiile.

   Situatia activelor o calculez lunar, randamentele investitiilor trimestrial.

 2. Salut Valentin si felicitari pentru rezultate si informatii.
  Intrebarea mea ar fi cum ai reusit sa realizezi 8.25% din obligatiuni, mi se pare un rezultat excelent pentru aceasta categorie de active.

 3. Salut Valentin,
  Multumim pentru share si mult succces in orcie iti propui.

  E posibil sa ne spui cam care e expunerea ta pe actiuni (directa/indirecta)?

  Mi se pare putin ciudat rezultatul de pe cripto … am observat ca au scazut in general si presupun ca ai o expunere de max. 5% in ele, Cu toate astea, cred ca ar fi indicat sa folosesti un stop-loss si sa astepti o schimbare de trend.
  Cam la fel as zice si pe aur; nu cred ca e ok sa mergi impotriva valului si sa analizezi si putin tehnic … aici piata nu e asa volatila ca la cripto.

  Cred ca mi-a scapat, dar nu am inteles care e noua sursa de venit pasiv.

  Succes in toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *