FIDELIS noiembrie 2020

Titluri de stat Fidelis martie 2021

Incepând de luni, 1 martie 2021 si pana pe 19 martie 2021, vom avea posibilitatea sa subscriem la o a treia serie de titluri de stat Fidelis pentru populație, în lei si in EURO, cu maturitati de 1 si 3 ani pentru lei si 5 ani pentru euro.

Dobânzile anuale pentru titlurile în lei sunt de 2,85% pentru scadența de 1 an, 3,10% pentru scadența de 3 ani și de 1,55% pentru titlurile de stat în euro cu o scadență de 5 ani.

Titlurile de stat FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

Pentru subscrierea inițială a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital, sunt neimpozabile.

sursa: mfinante.ro

Mai jos, detaliile celor trei emisiuni de titluri de stat:

fidelis martie 2021

sursa: bvb.ro

Poti studia prospectul de emisiune aici.

De mentionat ca dobanzile sunt neimpozabile.

Poti participa la plasamentul celor trei emisiuni de titluri de stat ori direct prin intermediul sindicatului de intermediere format din: BT Capital Partners (firma de brokeraj afiliata Bancii Transilvania), Banca Transilvania, BRD si BCR.

De asemenea, poti subscrie si prin intermediul altor brokeri autorizati BVB, asa cum este Tradeville (prin care am facut si eu subscrieri in precedentele emisiuni de Fidelis)

Iti poti deschide cont online la Tradeville aici.

Si aici poti vedea cum se fac subscrierile prin Tradeville, direct online.

Singurul element care in iulie era necunoscut era riscul de lichiditate. Astazi, avem deja experienta ultimelor emisiuni de obligatiuni care au o lichiditate foarte buna care a asigurat practic in fiecare zi posibilitatea de a vinde aceste titluri de stat, cu dobanda la zi.

Dobanzile sunt intradevar mai mici decat la precedentele emsiun de titluri de stat Fidelis insa tot peste majoritatea depozitelor bancare.

Pe curand!

Valentin

PS. Reducere de martisor – Cursul MoneySmart la reducere, nediscriminatoru atat pentru femei cat si pentru barbati (SB este politically correct). MoneySmart la 40% reducere in perioada 1-8 martie AICI.

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Similar Posts

10 Comments

 1. De ce anume depinde riscul de lichiditate in vederea posibilitatii vanzarii la bursa?
  Ne putem astepta la probleme de lichiditate tinand cont de faptul ca dobanzile titlurilor anterioare sunt mai mari – drept urmare, un potential cumparator ar alege sa cumpere titlurile mai vechi cu dobanda mai mare?

 2. Dobanzi la lei la TBI:
  1 an: 3.8%
  3 ani: 4.2%

  Dobanzi la lei la CEC (dupa ce sunt impozitate, aproape ca Fidelis):
  1 an: 3.1%
  3 ani: 3.5%

  1. Ai un avantaj makor fata de depozit. Poți sa le vinzi oricând și la vânzare primești dobanda la ci plus eventual o mica prima de 1-2%

 3. ce recomandati in momentul de fata? cumpararea fidelis in euro sau conversia in lei si cumparea fidelis in lei. din ce am citit un cont in euro este foarte scump, comisioane foarte mari si practic tot randamentul este omorat de acesta. Multumesc!

  1. Salut.Parerea mea e ca daca ai deja euro nu merita sa-i schimbi la cursul actual.In rest, legat de fidelis in euro sau in lei depinde de moneda in care ai banii si strategia fiecaruia.
   Apropo, exista banci in RO care ofera comisioane 0 si la cont in EUR sau USD.

   1. Din seria de minciuni ale statului.
    “Guvernul prognozează o inflaţie medie anuală de 2,4% în 2021 şi deflatorul PIB luat în calcul în 2021 este estimat la 2,8%”
    Fidelis in lei nu merita. Chiar guvernul considera ca inflatia produselor romanesti din economie va fi de aproape 3%. Cum sa accepte cineva 2.8% anual, timp de trei ani? Este cineva cazut in cap?

 4. Dl. Valentin Nedelcu, avand in vedere dobanzile scazute, la lei fiind chiar sub nivelul actual al inflatiei la aceasta emisiune Fidelis din 2021, ati subscris sau veti subscrie si la emisiunea curenta?daca da, la cele in euro sau la cele in ron?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *