Rezultate investitii februarie 2019

rezultate investitii februarie 2019A trecut si luna februarie 2019, si parca a trecut o vesnicie de cand a inceput acest an.

A fost o luna foarte intensa (sau mai degraba un inceput de an), din toate punctele de vedere si ma resimt. Insa nu este nimic din ce nu ar putea rezolva o mica vacanta. 🙂

Partea buna este ca luna februarie a fost la fel de buna pentru investitii ca si luna ianuarie, poate chiar mai buna.

Rezultate investitii februarie 2019

februarie 2019

Un randament de 4.8% la 2 luni pentru un portofoliu moderat conservator.

Alocare: 25% actiuni/ 65% obligatiuni/ 5% alternative/ 5% cash

Alocare valute: 35% RON/ 65% EUR&USD.

Investitii internationale

In principal pasive, prin intermediul diverselor ETFs + investitii active in actiuni individuale.

Cel mai bine au performat actiunile (evident) insa si ETFs pe obligatiuni si instrumente alternative au performat bine.

Aici vreau sa mentionez ca o parte a investitiilor mele internationale le fac prin brokerul XTB. Faptul ca au conturi bancare colectoare in Romania si comisione decente ma avantajeaza. Te incurajez sa iti deschizi si tu un cont demo si sa le testezi platforma.

Investitiile locale

BVB a recuperat puternic in februarie, dupa o luna negativa in ianuarie si per ansamblu, printr-o strategie activa (trading) mai degraba decat pasiva am ajuns la un randament mai mult decat multumitor pentru 2 luni – de 9.7% vs. evolutia indicelui BET care a fost (la 28 februarie) de aprox. 4%.

De asemenea, am continuat sa investesc in emisiuni de obligatiuni listate si nelistate.

Concluzii

Un 2019 excelent pana in acest moment, in care piata de actiuni a performat foarte bine. Acest lucru ma poate tenta sa cresc investitiile in actiuni peste procentul de 25-30% pe care mi l-am stabilit la inceputul anului, insa nu voi face acest lucru.

In final, am avut motivele mele pentru a alege un portofoliu moderat conservator in acest an si sincer sunt multumit sa imi mentin strategia.

Pe curand!

Valentin

PS. Nu stiu daca ai aflat, dar Robert Kiyosaki vine in Romania pe 11-12 mai 2019. Inca iti mai poti rezerva un loc, daca nu ai facut-o deja.

PSS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Similar Posts

8 Comments

 1. Felicitari !
  Intrebare: de ce e randamentul la fondurile de obligatiuni internationale asa de mare ? Pentru ca FED-ul nu a marit rata dobanzii ?

 2. Salut, am descoperit blogul tau de curand si am gasit cateva articole in care mentionezi despre investitiile tale in ETF-uri internationale dar nu am gasit si in care ETF-uri anume.
  Inca nu am investitii pe pietele internationale si as vrea sa incep cu ETF-uri. M-ar ajuta recomandari pentru cateva dintre acestea si unde as putea sa gasesc o descriere a diferitelor ETF-uri.

  Numai bine,
  Bogdan

 3. Salutare si felicitari.Cum cumperi obligatiuni listate si nelistate ? Sunt incepator si incerc sa ma documentez mai mult.Care ar fi o strategie buna pt obligatiuniile din romania afisate pe bvb? vad ca unele au preturi mai mari altele mai mici ?nu prea inteleg complet mecanismul.mersi anticipat pt raspunsuri.

  1. Multumesc Alexandru!

   Incerc sa le cumpar direct din plasament privat, inainte sa se listeze. Mai cumpar si de pe BVB direct, dar nu la preturi mai mari de 101-102%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *