Rezultate investitii ianuarie 2019

investitiiIn anul 2019 mi-am propus sa imi urmaresc mult mai de aproape investitiile si sa continui diversificarea si identificarea de noi oportunitati profitabile de investitii.

Astfel, am inceput sa urmaresc lunar cum performeaza investitiile mele si sa fac ajustarile necesare lunar.

Per total, raman un investitor pe termen lung, insa acest lucru nu ma impiedica sa profit de oportunitatile de moment.

Bun!

Cum a performat portofoliul de invetitii financiare in ianuarie 2019?

ianuarie 2019 1

Randamentele sunt exprimate in RON.

Randament de 2.3% in luna ianaurie 2019.

Investitiile internationale

In primul rand cresterea EUR fata de RON cu peste 1.5% si USD fata de RON cu 1.3% au ajutat.

Migrarea mea masiva pe EUR/USD, respectiv bursele internationale de anul trecut a inceput sa isi arate rezultatele.

In al doilea rand, au ajutat cumpararile mai consistente din decembrie 2018 pe piata de actiuni internationala.

Dupa un 2018 slab pe actiuni, obligatiuni si marfuri, ianuarie 2019 a insemnat o crestre generalizata pe toate activele.

Aici vreau sa mentionez ca sunt din ce in ce mai multumit de brokerul XTB. Faptul ca au contui bancare colectoare in Romania, customer service excelent si comisione decente ma avantajeaza. Te incurajez sa iti deschizi si tu un cont demo si sa le testezi platforma.

Investitiile locale

Indicele BET a scazut cu peste 7.5% in ianuarie 2019 insa pe portofoliul meu am incasat o pierdere de doar 2%.

Portofoliul pasiv a scazut in tandem cu piata, insa doua tranzactii speculative profitabile pe TLV au ajutat la recuperarea unei mari parti din pierdere.

Pe BVB, imi place sa cred ca plantez astazi cand este iarna pentru a culege roade bogate mai spre vara.

Un alt regret a fost ratarea plasamentului privat la obligatiunile Bittnet Systems. Plasamentul privat s-a terminat inca din prima zi iar eu am ramas cu banii nealocati. Din acest motiv, luna ianuarie m-a prins cu mai mult cash nealocat decat mi-as fi dorit.

Concluzie

O luna ianuarie buna, in care mi-am urmarit strategia stabilita pentru 2019 (ceea ce reprezinta cea mai mare multumire pentru mine) si am scos un profit foarte bun, mai ales pentru abordarea mea destul de moderata din acest an.

Dupa cum va spuneam, in investitii, gestionarea riscurilor este mai importanta decat randamentul si din punct de vedere al riscului, am dormit foarte linistit luna aceasta. 🙂

Pe curand!

Valentin

PS. Inscrie-te la urmatoarea editie a Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii pentru a porni pe drumul independentei tale financiare.

PSS. Dacă ţi-a plăcut articolul şi îl gaseşti util, te rugăm să îl distribui şi prietenilor tăi.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă. Produsele derivate tranzacționabile în marjă oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot depăși marja blocată.

Similar Posts

3 Comments

  1. Salut. Imi poti spune care sunt ETF bonds international, fonduri obligatiuni ro si obligatiuni individuale? Inca o intrebare: Ce zici titlurile de stat pe 2 ani cu 4% (RON). Merita sau gasesc ceva mai bun in alte tari? Daca da, imi dai un exemplu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *