Rezultate investitii ianuarie 2019

investitiiIn anul 2019 mi-am propus sa imi urmaresc mult mai de aproape investitiile si sa continui diversificarea si identificarea de noi oportunitati profitabile de investitii.

Astfel, am inceput sa urmaresc lunar cum performeaza investitiile mele si sa fac ajustarile necesare lunar.

Per total, raman un investitor pe termen lung, insa acest lucru nu ma impiedica sa profit de oportunitatile de moment.

Bun!

Cum a performat portofoliul de invetitii financiare in ianuarie 2019?

ianuarie 2019 1

Randamentele sunt exprimate in RON.

Randament de 2.3% in luna ianaurie 2019.

Investitiile internationale

In primul rand cresterea EUR fata de RON cu peste 1.5% si USD fata de RON cu 1.3% au ajutat.

Migrarea mea masiva pe EUR/USD, respectiv bursele internationale de anul trecut a inceput sa isi arate rezultatele.

In al doilea rand, au ajutat cumpararile mai consistente din decembrie 2018 pe piata de actiuni internationala.

Dupa un 2018 slab pe actiuni, obligatiuni si marfuri, ianuarie 2019 a insemnat o crestre generalizata pe toate activele.

Aici vreau sa mentionez ca sunt din ce in ce mai multumit de brokerul XTB. Faptul ca au contui bancare colectoare in Romania, customer service excelent si comisione decente ma avantajeaza. Te incurajez sa iti deschizi si tu un cont demo si sa le testezi platforma.

Investitiile locale

Indicele BET a scazut cu peste 7.5% in ianuarie 2019 insa pe portofoliul meu am incasat o pierdere de doar 2%.

Portofoliul pasiv a scazut in tandem cu piata, insa doua tranzactii speculative profitabile pe TLV au ajutat la recuperarea unei mari parti din pierdere.

Pe BVB, imi place sa cred ca plantez astazi cand este iarna pentru a culege roade bogate mai spre vara.

Un alt regret a fost ratarea plasamentului privat la obligatiunile Bittnet Systems. Plasamentul privat s-a terminat inca din prima zi iar eu am ramas cu banii nealocati. Din acest motiv, luna ianuarie m-a prins cu mai mult cash nealocat decat mi-as fi dorit.

Concluzie

O luna ianuarie buna, in care mi-am urmarit strategia stabilita pentru 2019 (ceea ce reprezinta cea mai mare multumire pentru mine) si am scos un profit foarte bun, mai ales pentru abordarea mea destul de moderata din acest an.

Dupa cum va spuneam, in investitii, gestionarea riscurilor este mai importanta decat randamentul si din punct de vedere al riscului, am dormit foarte linistit luna aceasta. ­čÖé

Pe curand!

Valentin

PS. Inscrie-te la urmatoarea editie a Programul de 12 saptamani: Succes in finante personale si investitii pentru a porni pe drumul independentei tale financiare.

PSS.┬áDac─â ┼úi-a pl─âcut articolul ┼či ├«l gase┼čti util, te rug─âm s─â ├«l distribui ┼či prietenilor t─âi.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Disclaimer ╚Öi avertisment cu privire la riscuri: Informa┼úiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt ┼či nu pot fi considerate recomand─âri de cump─ârare, v├ónzare sau p─âstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizeaz─â cu privire la riscurile ridicate pe care le implic─â tranzac┼úionarea ┼či investi┼úiile ├«n instrumente financiare, incluz├ónd, f─âr─â ca enumerarea s─â fie limitativ─â, fluctua┼úia pre┼úurilor pie┼úei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor ┼či/sau a profiturilor, fluctua┼úia cursului de schimb. Performan┼úele trecute nu reprezint─â garan┼úii ale performan┼úelor viitoare ale instrumentelor financiare. ├Än consecin╚Ť─â, site-ul StiintaBanilor.ro recomand─â abordarea instrumentelor financiare numai ├«n cuno┼čtin┼ú─â de cauz─â ┼či dup─â o documentare prealabil─â. Produsele derivate tranzac╚Ťionabile ├«n marj─â oferite de X-Trade Brokers DM S.A. sunt riscante. Pierderile pot dep─â╚Öi marja blocat─â.

Similar Posts

3 Comments

  1. Salut. Imi poti spune care sunt ETF bonds international, fonduri obligatiuni ro si obligatiuni individuale? Inca o intrebare: Ce zici titlurile de stat pe 2 ani cu 4% (RON). Merita sau gasesc ceva mai bun in alte tari? Daca da, imi dai un exemplu?

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicat─â.