septembrie 2019 1

Rezultate investitii septembrie 2019

Luna septembrie a fost o luna mai degraba linistita, cu miscari laterale sau usor descendente pentru majoritatea activelor.

BVB s-a miscat bine, avend in vedere si vestea de a fi calificata ca piata emergente de catre FTSE Russell.

Rezultate investitii septembrie 2019

rezultate septembrie 19

Rezultat cumulat Portofoliu = 13.4% randament in RON la 9 luni (ianuarie-septembrie 2019)

Alocare pe clase de active: 15% actiuni/ 59% obligatiuni de stat si corporative/ 20% cash/ 3% aur/ 3% speculativ.

Alocare valute: 20% RON/ 80% EUR&USD.

A fost o luna in care am realizat cateva cumparaturi pentru a realoca o parte a sumele obtinute in august din vanzarile de bonduri din tarile dezvoltate, marfuri si SP500.

Miscari importante Portofoliu:

 • Obligatiuni corporative romanesti in EUR: A fost o luna prolifica din acest punct de vedere. Am subscris la mai multe emisiuni de obligatiuni in EUR.
 • Am continuat achizitiile constante la BVB;
 • Am vandut ce mai avem pe AGGH.UK – titluri de stat tarile dezvolate.

Concluzii Septembrie 2019

Dupa ce am fost foarte activ in luna august, in luna septembrie am facut ceva mai putine miscari. Este momentul sa las investitiile aflate in derulare sa isi faca treaba pentru ca si-o fac foarte bine.

Intre timp, strang cash pentru oportunitatile care vor urma cu siguranta. 

Pe curand!

Valentin

PS. Va invit sa urmariti blogul si grupul de facebook maine pentru ca am o surpriza pentru voi. Lucrez impreuna cu Bogdan Dinu de aproape o luna la ceva foarte fain. Va fi pe 19-20 octombrie la Bucuresti … si veti vedea maine despre ce este vorba 🙂

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

 

Disclaimer și avertisment cu privire la riscuri: Informaţiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt şi nu pot fi considerate recomandări de cumpărare, vânzare sau păstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizează cu privire la riscurile ridicate pe care le implică tranzacţionarea şi investiţiile în instrumente financiare, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare. În consecință, site-ul StiintaBanilor.ro recomandă abordarea instrumentelor financiare numai în cunoştinţă de cauză şi după o documentare prealabilă.

Similar Posts

7 Comments

  1. Cum cumpar obligatiuni Patria Bank? Pe tradeville vad bid si ask 0.
   Cum cumpar obligatiuni nelistate? Unde le gasesti?
   Ar fi fain sa pui in excel table si numele/tickerul obligatiunilor/ETFurilor sa stim si noi la ce sa ne uitam 🙂

   1. Salut
    in subsolul fiecarui articol (aproape), Valentin promoveaza diferse cursuri si evenimente destinate imbunatatirii educatiei financiare. Serios, nu cred ca te astepti acum sa primesti raspunsuri tehnice in comentarii. Omul din asta traieste mai nou, iar investitia in educatia ta este infima raportata la beneficii. Ai prins ideea, ok?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *