septembrie 2019 1
Investitii

Rezultate investitii septembrie 2019

Luna septembrie a fost o luna mai degraba linistita, cu miscari laterale sau usor descendente pentru majoritatea activelor.

BVB s-a miscat bine, avend in vedere si vestea de a fi calificata ca piata emergente de catre FTSE Russell.

Rezultate investitii septembrie 2019

rezultate septembrie 19

Rezultat cumulat Portofoliu = 13.4% randament in RON la 9 luni (ianuarie-septembrie 2019)

Alocare pe clase de active: 15% actiuni/ 59% obligatiuni de stat si corporative/ 20% cash/ 3% aur/ 3% speculativ.

Alocare valute: 20% RON/ 80% EUR&USD.

A fost o luna in care am realizat cateva cumparaturi pentru a realoca o parte a sumele obtinute in august din vanzarile de bonduri din tarile dezvoltate, marfuri si SP500.

Miscari importante Portofoliu:

 • Obligatiuni corporative romanesti in EUR: A fost o luna prolifica din acest punct de vedere. Am subscris la mai multe emisiuni de obligatiuni in EUR.
 • Am continuat achizitiile constante la BVB;
 • Am vandut ce mai avem pe AGGH.UK – titluri de stat tarile dezvolate.

Concluzii Septembrie 2019

Dupa ce am fost foarte activ in luna august, in luna septembrie am facut ceva mai putine miscari. Este momentul sa las investitiile aflate in derulare sa isi faca treaba pentru ca si-o fac foarte bine.

Intre timp, strang cash pentru oportunitatile care vor urma cu siguranta. 

Pe curand!

Valentin

PS. Va invit sa urmariti blogul si grupul de facebook maine pentru ca am o surpriza pentru voi. Lucrez impreuna cu Bogdan Dinu de aproape o luna la ceva foarte fain. Va fi pe 19-20 octombrie la Bucuresti … si veti vedea maine despre ce este vorba ­čÖé

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

 

Disclaimer ╚Öi avertisment cu privire la riscuri: Informa┼úiile sau materialele prezentate pe site-ul StiintaBanilor.ro nu sunt ┼či nu pot fi considerate recomand─âri de cump─ârare, v├ónzare sau p─âstrare a unui anumit instrument financiar. Site-ul StiintaBanilor.ro avertizeaz─â cu privire la riscurile ridicate pe care le implic─â tranzac┼úionarea ┼či investi┼úiile ├«n instrumente financiare, incluz├ónd, f─âr─â ca enumerarea s─â fie limitativ─â, fluctua┼úia pre┼úurilor pie┼úei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor ┼či/sau a profiturilor, fluctua┼úia cursului de schimb. Performan┼úele trecute nu reprezint─â garan┼úii ale performan┼úelor viitoare ale instrumentelor financiare. ├Än consecin╚Ť─â, site-ul StiintaBanilor.ro recomand─â abordarea instrumentelor financiare numai ├«n cuno┼čtin┼ú─â de cauz─â ┼či dup─â o documentare prealabil─â.

7 Comments

  1. Cum cumpar obligatiuni Patria Bank? Pe tradeville vad bid si ask 0.
   Cum cumpar obligatiuni nelistate? Unde le gasesti?
   Ar fi fain sa pui in excel table si numele/tickerul obligatiunilor/ETFurilor sa stim si noi la ce sa ne uitam ­čÖé

   1. Salut
    in subsolul fiecarui articol (aproape), Valentin promoveaza diferse cursuri si evenimente destinate imbunatatirii educatiei financiare. Serios, nu cred ca te astepti acum sa primesti raspunsuri tehnice in comentarii. Omul din asta traieste mai nou, iar investitia in educatia ta este infima raportata la beneficii. Ai prins ideea, ok?

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *