rezultate investitii iulie

Rezultate investitii iulie 2019

Luna iulie a fost din nou excelente pentru cele mai multe clase de active, remarcandu-se aici actiunile si aurul.

Am fost destul de pasiv in luna iulie, fiind mai mult plecat. Investitiile pasive in obligatiuni, actiuni si aur au mers perfect pe cand micutul meu capital speculativ (3% din portofoliu) mi-a anulat practic cresterea pe investitii in active clasice.

Capitalul speculativ, adica x factor cum il numesc eu este compus in mare parte din criptovalute (BTC si un pic de ETH). Asa cum in luna iunie au ajutat substantial portofoliul (ca o buturuga mica care rastoarna carul mare), tot asa in iulie mi-a anulat practic cresterea pe ultima luna pe activele clasice.

Rezultate investitii iulie 2019

iulie 2019

Rezultat cumulat Portofoliu = 13.2% randament in RON la 7 luni (ianuarie-iulie 2019)

Alocare pe clase de active: 18% actiuni/ 75% obligatiuni (de stat + high yield)/  5% alternative (aur + marfuri)/ 3% speculativ (crypto si CFDs).

Alocare valute: 20% RON/ 80% EUR&USD.

Miscari importante Portofoliu:

 • Fiind mai mult plecat nu am inregistrat miscari semnificative;
 • Portofoliul pasiv s-a miscat excelent (fara interventia mea);
 • Pe CFDs am inregistrat profituri bune pe long platina si aur dar am suferit pierderi  pe mai multe pozitii in ultimele ore din iulie 🙂 dupa anuntul FED’ului. Aceste pierderi m-au dus pe pierdere pe CFDs luna la luna, exclusiv in baza ultimelor ore din iulie. De asta prefer eu investitiile pe termen lung. 🙂 Oricum anul acesta este de test si de invatare pe CFDs, deci nu ma stresez.

Concluzii

Sunt multumit de cum a evoluat portofoliul meu moderat. Nici nu as fi putut sa imi doresc mai mult de la un portofoliu pe care sincer mi l-am gandit in anticiparea unor corectii in acest an.

La sfarsitul acestei veri voi face o analiza amanuntita a portofoliului si a stretegiei pe urmatorii ani.

Doua directii le stiu deja: eliminarea ultimei bucati de credit pe care o mai am + store some cash pentru o achizitie imobiliara. Probabil ca voi face si un pic de curatenie in portofoliu si ma voi concentra pe acumularea a doar cateva active. Calculul randamentelor a devenit deja un calvar 🙁 insa bine ca sunt pozitive. 🙂

Pe curand!

Valentin

PS. Daca ti-a placut articolul si il gasesti util, te rugam sa il distribui si prietenilor tai.

PPS. Alatura-te comunitatii noastre StiintaBanilor pentru a te imbogati spiritual, mental si material.

Obtine Ebook-ul 12 Surse de venituri suplimentare:

cover2

Similar Posts

2 Comments

 1. Buna Valentin,te urmaresc cu interes de la primul articol.Nu am indraznit sa solicit un sfat dar poate ai totusi disponibilitatea sa ma indrumi putin.Sunt o persoana care economiseste dar nu am curaj sa investesc.Dispun de un depozit de 180.000 lei cu un randament de 3.5% an insa am un credit ipotecar pe 30 ani -4 ani de cand platesc de 190.000 lei principal.Sunt intr-o mare dilema.Ce sa fac?Emotional nu-mi place sa umblu in economii,fac destule sacrificii sa-i adun,pe de alta parte,structura ratei creditului ipotecar ,350 principal +1000 lei dobanda ma determina sa ma decid pentru o actiune concreta-plati anticipate.Totusi,tu cum ai gestiona asemenea speta.Sper sa imi raspunzi.Multumesc.Succes in ceea ce faci,sunt alaturi,mai putin curajoasa.Cu drag,Ana.

  1. Buna Ana!

   Cel mai mare “profit” (ca si randament) poti face daca rambursezi anticipat creditul ipotecar. E logic 🙂

   Numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *